Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Pagina despre Terapia cu Oxigen Hiperbaric / Oxigenoterapia Hiperbara

with 4 comments


MedicinaHiperbaraConstanta

Terapia cu Oxigen Hiperbaric sau Oxigenoterapia Hiperbara se poate face in Romania, la Centrele de Medicina Hiperbara de la Constanta si de la Targu Mures (private) Director Dr. Bogdan Cristian Ion. Apasati pe link:

https://isabellelorelai.wordpress.com/2009/07/12/oxigenul-cel-mai-puternic-antibiotic-natural-oxigenarea-hiperbara-o-sansa-in-plus-la-viata-medicina-hiperbara/

Daca doriti sa vedeti 2 rezultate extraordinare – Paul si David – ale tratarii prin Oxigenarea Hiperbara de la Centrul de Medicina Hiperbara din Constanta, din 2011 – 2012, in cazul paraliziei cerebrale, apasati pe acest link:

https://isabellelorelai.wordpress.com/2013/07/05/paul-si-david-renascuti-prin-credinta-si-vointa-puterea-vietii-si-cu-ajutorul-oxigenarii-hiperbare-la-centrul-de-medicina-hiperbara-romania-din-constanta-oxigenul-elixirul-vietii/

David2010Hiperbara

Oxigenul este elixirul vietii. Fara oxigen nu putem trai. Oxigenul, un gaz, este si energia vietii. Toate celulele, tesuturile si organele noastre au nevoie de oxigen pentru a functiona. Tot ce inseamna viata pe pamant (mai putin unele bacterii, precum cele sulfuroase) nu poate exista fara oxigen. Sunt 200 de ani de cand oamenii de stiinta au constientizat ca oxigenul are proprietati extrem de benefice organismului. De mai mult de 100 de ani, medicii si oamenii de stiinta au inceput sa trateze boli si disfunctii cu ajutorul oxigenului. In conditii de presiune crescuta (mai mare decat cea atmosferica), oxigenul devine medicament. Are efecte la nivel celular si este cel mai puternic anabolizant. Cu ajutorul lui se poate trata oirice infectie, pot fi refacute tesuturile bolnave si pot fi impulsionate performantele, sportive sau intelectuale. Oxigenarea hiperbara are rolul de a creste cantitatea de oxigen de la nivel celular optimizandu-i efectele asupra organismului uman, are calitatea de a genera refacerea tesuturilor afectate de trauma, de a elimina infectiile si de a imbunatatii capacitatea de memorare. Oxigenarea hiperbara reduce si elimina edemul osos iar perioada de recuperare se reduce de la cateva luni la cateva saptamani. Are efect de antibiotic asupra microorganismelor, trateaza orice infectie si este indicata in tratarea septicemiei, chlamydozei, toxoplasmozei, microplasmozei, botulismului, gangrenei, tetanosului, antraxului, osteomielitei, paradontozei si a borreliozei (boala Lyme / muscatura de capusa). Terapia hiperbara ii ajuta si pe copiii cu autism – prin oxigenarea creierului se scurteaza timpul de invatare a deprinderilor (daca ei fac vreo terapie, cum este ABA, logopedie etc). Fracturile se recupereaza cel mai repede, oxigenarea ajuta la regenerarea rapida osoasa. Laureatul Premiului Nobel, Dr. Otto Warburg, sustinea ca o prima cauza pentru aparitia cancerului este lipsa oxigenului de la nivelul celulelor si ca terapia cu oxigen poate fi un tratament eficient in tratare. Prima camera hiperbarica a fost construita de medicul francez J.A. Fontaine, in 1879.

Preturile pentru o sedinta variaza intre 60 si 100 de euro, in functie de afectiune. Consultatia medicala si consilierea sunt gratuite. Daca CNAS sau ministerul ar dori sa se implice, atunci s-ar reduce la 50%, respectiv 30 – 50 euro. In loc de 400 lei o sedinta se fac 2 sedinte cu aceeasi suma. Cum se diferentiaza pretul: In cazul oxigenarii hiperbare, se diferentiaza schemele de tratament, in grup sau individuale. O alta diferentiere este in functie de adancime si durata a fiecarei sedinte. Functie de scopul vizat, terapia se poate desfasura intr-o sedinta (hipoxiile cerebrale) sau se poate intinde pe mai multe sedinte/serii de sedinte – declaratia domnului Dr. Bogdan Cristian Ion. Deci:

– hipoxii cerebrale, posibil necesara doar 1 sedinta

– leziuni neuronale cronice (paralizie cerebrala, autism, ACV), grupe de cate 15 sedinte, initial, urmate de terapii asociate (kinetoterapie, masaj, logopedie etc) alternate cu grupele de 15 sedinte, pana la normalizarea situatiei

– infectiile de tesuturi moi si microangiopatiile fara defecte cutanate, 10 – 12 sedinte

– edemul osos, 15 – 20 sedinte

– necrozele aseptice osoase, 20 – 40 sedinte

– ulcerele cutanate, 30 – 60 sedinte

– infectiile osoase, 60 – 100 sedinte

– scleroza multipla, scleroza laterala amiotrofica, Toata viata. Cate 50 – 60 sedinte pe an

– arsurile de fata, 10 – 20 sedinte

– imbunatatirea performantelor sportive (functie de sport), 3 – 8 sedinte inainte de competitie

– fracturi, 5 – 12 sedinte.

Oxigenarea hiperbara ajuta si in Maladia Legg-Calve-Perthes, care apare la copiii de 4 – 10 ani (osteonecroza idiopatica a epifizei capului femural prin compromiterea aportului de sange din aceasta zona). Politistul George Dobrila (accidentat grav in 2011, cand a fost aruncat de pe motocicleta mai multi metri) desi in fotoliu rulant, s-a intors la munca, la Politia Constanta. Are numeroase fracturi si a suferit o hemoragie interna dupa ce coastele i-au perforat un plaman. Face oxigenare hiperbara la centrul din Constanta (in plus kinetoterapie si hipoterapie). Mihai Traistariu, face oxigenare hiperbara la centrul din Constanta pentru problemele gatului (ca sa nu isi piarda vocea).

Site-ul centrului si pagina de Facebook a centrului:

http://www.medicinahiperbara.ro/

http://www.facebook.com/pages/Centrul-de-Medicina-Hiperbara/114123118663054

In Marea Britanie se face tratament cu oxigenare hiperbara impotriva dependentei de alcool (si droguri). Pentru ca in tarile dezvoltate dependenta de alcool si droguri este considerate o boala a creierului, care trebuie tratata. Oxigenarea hiperbara contribuie la refacerea tesuturilor cerebrale lezate. Acest filmulet este tradus in limba romana. Aici este site-ul Spitalului privat Castle Craig, la granita dintre Anglia si Scotia (in romana):

http://www.castlecraig.ro/

Anunțuri

Written by IsabelleLorelai

13 Iulie 2013 la 13:37

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. buna seara ! adhd se trateaza si retardul prin aceasta terapie ? cate sedinte trebui?

  danciulescu mariana

  1 Martie 2014 at 22:04

 2. Stie cineva pentru boala lyme cam de cate sedinte este nevoie?

  Multumesc!

  luca83

  26 Martie 2014 at 13:22

 3. In urma operatiei de implantare a unei proteze de sold am fost infestat, din spital, cu stafilococul auriu. Ce sanse am sa scap de el fara o operatie de scoatere a protezei si cate sedinta as avea nevoie?

  Buda

  5 Mai 2015 at 19:44


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: