Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Oameni de bine cu flori

with one comment

AndreeaBFMansarda1

Florile și fotografiile aparțin Atelierului din Mansardă

Pe 6 februarie 2015, Bursa Binelui, platformă de donații online dezvoltată de BCR în 2013, a anunțat câștigătorii Finalei Pline de Bine din Campionatul de Bine 2014 (ediția a II-a).

Pe primul loc este proiectul ARIL, achiziționarea unui Flow Cytometer pentru dotarea Laboratorului Secției de Hematologie de la SUUB. Asociația Română împotriva Leucemiei și-a propus strângerea a 55.000 de lei, pe o perioadă destul de îndelungată – din 10 octombrie 2013 până în 31 ianuarie 2016. În campionat a reușit să strângă 37.900 lei. Așteptăm premiul de 22.000 lei (limita 5.000 euro) și vor fi 59.900. Aparatul există. MagiCAMP a terminat pe locul 5, dar cel mai important este că s-au strâns bani pentru copii.

Bursa Binelui oferă și un curs de dezvoltare personală unui membru din cadrul organizațiilor ale căror proiecte s-au calificat în Finala de Bine.

Andreea Brînzoiu a fost persoana care s-a ocupat de strângerea de fonduri pentru ambele proiecte, locurile 1 (ARIL) și 5 (MagiCAMP). Andreea Brînzoiu, psiholog și psihoterapeut, a renunțat, la începutul anului 2014, la fostul loc de muncă, pentru activitatea în ONG. Pentru a se putea ocupa de strângerea de fonduri la ARIL și a contribui la punerea în practică a proiectelor gândite pentru ajutorarea bolnavilor de leucemie. Andreea Brînzoiu este și unul dintre organizatorii taberei MagiCAMP și se ocupă și de alte proiecte ale Asociației MagiCAMP.

Regula jocului cu oameni de bine este: ca să câștige, organizațiile din concurs trebuie să se plaseze pe primele 3 locuri, pe care ajung dacă reușesc să strângă o sumă cât mai mare (nu cea mai mare) de la cât mai mulți donatori diferiți. Sunt premiate primele 3 organizații cu cel mai mare scor final. Premiile constau în dublarea sumelor atrase de participanți de la donator, în limita a 5.000 de euro. Scorul final înseamnă puncte, care reprezintă suma strânsă de la donatori înmulțită cu numărul de donator, pe tot parcursul campionatului. Locul 1. Mai puțini bani, dar de la mai mulți donatori. Scor: 40.883.370. Proiectul ARIL, care a strâns 37.900 lei, din 55.000 propuși. Locul 2. Mai mulți bani, dar de la mai puțini donatori. Scor: 37.980.360. Proiectul Fertilitatea, care a strâns 25.125 lei, din 10.000 – peste dublu față de cât și-a propus. Locul 3. Mai mulți bani față de locurile 1 și 2, dar de la mai puțini donatori. Scor: 29.047.180. Proiectul Oltenia de sub Munte, care a strâns 39.480 lei, din 800.000 propuși. În final câștigă societatea. S-au strâns 283.925 lei din 7.251 donații pentru 27 de proiecte, din 13 noiembrie 2014 până în 5 februarie 2015. Oameni care au ajutat alți oameni. Un lucru bun se poate face cu ajutor de la mai mulți oameni. Mai puțin sau mai mult, fiecare cum poate, chiar și cu 5 lei. Jocul ăsta, din Campionatul de Bine, cam asta demonstrează. Nu zic că nu e bine să se dea mult, cum face Becali. Dar nu cred că este normal ca atunci când cineva are o problemă și cere ajutor, sau altcineva vrea să construiască ceva, să apară mereu persoane care să repete obsesiv “să dea Bacali”. Societatea suntem toți, la urma urmei.

MagiCAMP a terminat doar pe locul 5, cu 14.125 lei strânși din 80.000 propuși (scor 5.781.540). Dar important este că s-au strâns bani pentru copii. Și că încă se mai pot strange, 5 lei cu 5 lei. Despre MagiCAMP – aici. Se poate dona în continuare, până pe 31 decembrie 2015:

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/MagiCAMP

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui

https://www.facebook.com/BursaBinelui.ro

Andreea Brînzoiu. Un om de bine cu flori.

Andreea Brînzoiu mai are o pasiune. Pentru flori. În timpul liber împletește flori, în tot felul de aranjamente, în “Atelierul din Mansardă”.

Pentru diferite evenimente, momente fericite, le găsiți aici:

https://www.facebook.com/pages/Atelierul-din-mansarda/352187868127305

AndreeaBFMansarda3

Florile și fotografiile aparțin Atelierului din Mansardă

Anunțuri

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] dintre organizatorii taberei MagiCAMP și se ocupă și de alte proiecte ale Asociației MagiCAMP. Andreea Brînzoiu. Un om de bine cu […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: