Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Mihai Neșu și comunitatea oamenilor de bine

with one comment

1MihaitaNesuGeorgeOgararu

Faptul că dintr-un scaun rulant, folosindu-și doar inima și capul, Mihai are dorința de a ajuta oameni, atât prin intermediul fundației, cât și prin puterea exemplului personal, mă obligă să îmi pun întrebarea: Oare noi, cei sănătoși fizic, putem face la fel?” – George Ogăraru despre Mihai Neșu.

Mihăiță Neșu are un prieten adevărat în George Ogăraru. Prietenii adevărați au curajul să spună public atunci când și de ce își admiră prietenii. Iar aici este vorba despre admirație și sinceritate, nu despre compasiune sau altceva.

Mihăiță Neșu crede că împreună putem construi o lume mai bună pentru oamenii cu dizabilități. El chiar o face, prin intermediul “Mihai Neșu Foundation”. Pe lângă copiii ajutați cu bani pentru tratamente și accesorii speciale, Mihai Neșu a contribuit, în 2013-2014, cu peste 100.000 de euro, în calitate de partener al Asociației “Copii Suflete Speranțe”, la înființarea centrului pentru recuperarea copiilor cu afecțiuni neuromotorii din Constanța – “Centrul de Recuperare pentru Copii cu afecțiuni neuromotorii B2B Special”.

În iunie 2014, Mihai Neșu și fundația sa au demarat proiectul prin care urmează să îmbunătățească condițiile de tratament (și cazare) și să doteze cu aparatură medicală performantă secția de recuperare pentru copii de la Spitalul de Recuperare pentru Copii Băile 1 Mai (Bihor / Băile Felix). Mihai Neșu a vizitat Secția de recuperare, medicină fizică și balneologie copii Băile 1 Mai (care aparține Spitalului Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix), unde s-a și întâlnit cu copiii internați pentru tratamentul de recuperare.

2MihaiNesuFelix1

3MihaiNesuFelix2

Pentru că oamenii l-au întrebat cum îl pot ajuta, Mihăiță Neșu s-a gândit să înființeze o comunitate a oamenilor de bine. Misiunea fundației, cu sediul social în Oradea, este de a acorda sprijin copiilor și persoanelor cu dizabilități, copiilor care provin din medii defavorizare din punct de vedere socioeconomic și familial precum și de a încuraja un stil de viață sănătos, prin facilitarea accesului la activități sportive și susținerea tinerilor în dezvoltarea talentului de fotbalist.

Puteți ajuta Fundația Mihai Neșu cu sponsorizări, donații, formularul 2% etc sau devenind voluntar.

Câteva proiecte și activități pentru care este nevoie de voluntari au fost publicate pe site-ul “Fundației Mihai Neșu”, pe 26 ianuarie 2015:

http://www.fundatiamihainesu.ro/Vreau_sa_fiu_voluntar

Găsiți pe site și pagina facebook formularul 2%:

http://www.fundatiamihainesu.ro

https://www.facebook.com/pages/Mihai-Nesu-Foundation/168533143253036

4MihaitaNesuFundatiaMisiunea6

Fotografiile aparțin F. Mihai Neșu

Anunțuri

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Dacă doriți să ajutați la refacerea Centrului de Recuperare Copii de la Băile Felix – 1 Mai, puteți direcționa cei 2% către Fundația Mihai Neșu, din Oradea. Tot ce vreți să știți puteți afla apăsând pe link. […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: