Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Born to Be Special. Copii cu speranță în suflete

with 2 comments

B2BSpecial1

Fotografiile aparțin A. Copii Suflete Speranțe & B2B Special

Centrul de Recuperare pentru copii cu afecțiuni neuromotorii “B2B Special” (Born to Be Special) a fost deschis la Constanța, tot de o asociație formată din părinții câtorva copii cu afecțiuni neuromotorii – Asociația “Copii Suflete Speranțe”, înființată în 2011. Fondatori sunt Ramona Druțău (președinte) și Ciprian Druțău, părinții unui copil cu nevoi speciale. Am scris “tot de o asociație de părinți”, referindu-mă la o situație similară – Centrul Darin din București – mai multe aici.

Mihăiță Neșu, prin fundația sa “Mihai Neșu Foundation”, a fost partener și a contribuit cu peste 100.000 de euro la realizarea și dotarea centrului.

În 2013, în încheierea postării Pentru părinții copiilor cu paralizie cerebrală infantilă 2, scriam că Asociația “Copii Suflete Speranțe” avea un proiect demarat din 2012, intitulat “Construiește Speranțe”, care viza strângerea unui milion de dolari pentru construirea unui centru ultraspecializat pentru recuperarea copiilor cu afecțiuni neuromotorii, în condițiile în care în acel moment în România erau înregistrați 50.000 de copii cu astfel de probleme. În prezent sunt peste 50.000. În județul Constanța sunt peste 1.800 de copii și adolescenți cu afecțiuni neuromotorii înregistrați, însă centre de recuperare ale statului sunt doar 2, cu doar 60 de locuri (ambele).

Centrul B2B Special este autorizat și funcționează, din 1 septembrie 2014, în cadrul Complexului Lira din Constanța (Str. Dezrobirii nr. 90G, parter). Are cabinete de kinetoterapie (2), logopedie, psihoterapie, 2 săli de terapie ocupațională / ergoterapie. Sunt prevăzute și cabinetul pentru neurologie pediatrică cu EEG, un departament de consiliere și un cabinet de terapie IT – Asociația “Copii Suflete Speranțe” a achiziționat și echipamentul IT OAK (Observation and Acces with Kinect). În viitor va avea și hidroterapie și hipoterapie.

B2BSpecial2

B2BSpecial4

Asociația “Copii Suflete Speranțe” are novoie de spijin în continuare, pentru a strânge fonduri necesare cheltuielilor de întreținere, dotare etc pentru Centrul B2B Special. Cum puteți ajuta – donații, sponsorizări, formularul 2% etc – vedeți pe site și paginile de facebook:

http://copiisuflete.ro

https://www.facebook.com/copiisuflete

https://www.facebook.com/pages/B2B-Special/292151384289577

B2BSpecial3

Fotografiile aparțin A. Copii Suflete Speranțe & B2B Special

Anunțuri

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Mihăiță Neșu crede că împreună putem construi o lume mai bună pentru oamenii cu dizabilități. El chiar o face, prin intermediul “Mihai Neșu Foundation”. Pe lângă copiii ajutați cu bani pentru tratamente și accesorii speciale, Mihai Neșu a contribuit, în 2013-2014, cu peste 100.000 de euro, în calitate de partener al Asociației “Copii Suflete Speranțe”, la înființarea centrului pentru recuperarea copiilor cu afecțiuni neuromotorii din Constanța – “Centrul de Recuperare pentru Copii cu afecțiuni neuromotorii B2B Special”. […]

  2. […] Dacă doriți să ajutați la susținerea copiilor afectați de paralizie cerebrală infantilă, puteți direcționa cei 2% către Asociația Copii Suflete Speranță și Centrul de Recuperare B2B din Constanța. Tot ce vreți să știți puteți afla apăsând pe link. […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: