Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Despre cum se poate simplifica o poveste complicată de viață și de moarte cu un Flow Cytometer

with 4 comments

ARIL1

Toate fotografiile aparțin ARIL

Și povestea de viață a unui om poate fi complicată, iar multor oameni nu le prea plac complicațiile, așa că am să scriu simplu: un om a fost grav bolnav, un om era să moară, un om a fost ajutat, un om a fost salvat, un om salvează alte vieți. Același om. Am mai scris despre el, îl cunosc personal. Deși pentru un timp am pierdut legătura, totul a rămas la fel. Omul luptă în continuare și, pentru că este extrem de simplu să îi sprijin lupta, posibil să facă și alții la fel. Monica a avut leucemie în 1994, medicii din Germania au concluzionat că nu mai are nici o șansă în starea gravă în care se afla Monica, mai mulți oameni au strâns bani pentru Monica, un transplant în Italia în 1996 i-a salvat viața Monicăi, imediat ce s-a simțit mai bine Monica a ajutat mulți oameni ducându-i la transplant în Italia, în 2006 Monica a înființat o asociație prin intermediul căreia ajută în continuare oameni bolnavi.

ARIL3Monica

Monica Bunaciu și Asociația Română împotriva Leucemiei (ARIL)

Despre activitatea oamenilor de la ARIL trebuie să știți că misiunea lor principală este îmbunătățirea șanselor de vindecare ale actualilor și viitorilor pacienți cu boli hematologice din România. Iar asta nu se poate face decât intervenind la îmbunătățirea condițiilor de tratament din spitalele din România.

Pentru atingerea scopului, ARIL derulează un proiect: strângerea de fonduri necesare achiziționării unui nou echipament, de ultimă generație, pentru Secția de Hematologie a Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB), respectiv un Flowcitometru (Flow Cytometer), cu care pot fi efectuate analize precise și rapide, atât pentru o diagnosticare corectă cât și pentru detectarea bolii minime reziduale după tratament. Ambele sunt esențiale pentru aplicarea unui tratament corect și complet pacientului. Poate părea neimportant la prima vedere, însă există 173 de tipuri diferite de cancere de sânge (leucemii) și fiecare tip are un tratament diferit, iar Flowcitometrul exact asta face: analize precise pentru diagnosticarea corectă, de profunzime a patologiilor hematologice (bolilor de sânge) în doar câteva minute. Diagnosticarea corectă duce la aplicarea tratamentului corect. Diagnosticarea incorectă, urmată de un tratament greșit, deci ineficient, duce atât la moartea prea multor oameni, cât și la cheltuirea unor sume enorme de bani, aiurea în tramvai. Diagnosticarea corectă, urmată de un tratament adecvat, deci eficient, duce la vindecarea pacienților în proporție de peste 80% dintre cazuri și la multe economii.

ARIL2Flowcitrometru (2)

ARIL a demarat proiectul „Flowcitometru pentru SUUB” în septembrie 2013. În Secția de Hematologie a Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) sunt internați, în fiecare an, 9.600 de oameni bolnavi de cancer din România. Lor li se adaugă alte sute de oameni, care ajung acolo pentru diagnosticare. Noul Flowcitometru de la SUUB va ajuta în viitor mii de oameni din România, care vor fi diagnosticați corect și rapid, vor primi un tratament adecvat și eficient, vor beneficia de analize pe parcursul tratamentului care vor evidenția evoluția/involuția bolii, funcție de care medicii vor decide necesitatea transplantului medular sau doar continuarea tratamentului.

Proiectul „Flowcitometru pentru SUUBARIL se derulează în cadrul programului Voluntar de Profesie al Fundației Vodafone. Banii se strâng atât pentru aparat, cât și pentru consumabile și reactivi.

ARIL este înscrisă cu acest proiect și la Bursa Binelui BCR și face parte dintre cei 27 de finaliști din Campionatul de Bine. Mai mult, ARIL este între primii 3. Dacă rămâne pe locul 3 până pe 4 februarie 2015, BCR dublează suma donată de noi. Dar poate și urca, pe locul 2 sau chiar 1, dacă se strâng cât mai multe puncte, care se obțin dacă vor fi cât mai mulți donatori diferiți, care pot ajuta mult cu puțin – respectiv cu 5 lei, cea mai mică sumă care poate fi donată prin această modalitate.

Scuze că mă tot repet, chestia asta cu 5 lei am redescoperit-o pe 9 ianuarie 2015, când la Bursa Binelui BCR a devenit finalistă și tabăra MagiCAMP – am scris și mă tot repet pentru că sunt oameni care nu au mari posibilități, dar care vor să facă un mic bine și nu știu cui să îl facă, în așa fel încât să fie bine primit (desigur, fiecare om poate ajuta oricare proiect din Campionatul de Bine, pe care îl consideră mai apropiat de sufletul său).

Acesta este proiectul ARIL:

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/DOTAREA-LABORATORULUI-SECTIEI-DE-HEMATOLOGIE-SUUB

Dacă urmăriți periodic site-ul ARIL și pagina de facebook ARIL, veți vedea că apar și anunțuri cu donații de medicamente, sau cu modalitatea de a dona dumneavoastră medicamente:

https://www.facebook.com/pages/Asociatia-Romana-impotriva-Leucemiei-ARIL/184377218258095

https://www.facebook.com/aril4suub?fref=pb&hc_location=profile_browser

Dacă doriți să ajutați în alt mod sau aveți nevoie de ajutor:

http://www.aril.ro

Dacă vreți să știți câte ceva despre Monica Bunaciu și despre lupta ei cu boala puteți citi aici.

ARIL4

Toate fotografiile aparțin ARIL

Anunțuri

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] sunt exact ce vrea Monica Bunaciu, președintele ARIL, să reușească să cumpere pentru SUUB, adică un nou și performant Flow Cytometer. Iar pe Monica o ajută, la ARIL, Vlad – tânărul care a înființat tabăra […]

  2. […] soluții de tratament și transplant, care au dus la salvarea copiilor. Cris este și membru al ARIL (Asociația Română împotrva Leucemiei), din […]

  3. […] Dacă doriți să ajutați la achiziționarea unui echipament performant pentru SUUB, puteți direcționa cei 2% către Asociația Română împotriva Leucemiei, președinte Monica Bunaciu. Tot ce vreți să știți, inclusiv informații importante despre tratamentul leucemiei și medicamente donate, puteți afla apăsând pe link. […]

  4. […] anului 2014, la fostul loc de muncă, pentru activitatea în ONG. Pentru a se putea ocupa de strângerea de fonduri la ARIL și a contribui la punerea în practică a proiectelor gândite pentru ajutorarea bolnavilor de […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: