Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

De la părinții lui Darin. Pentru părinții copiilor și tinerilor cu paralizie cerebrală infantilă – 3

with one comment

Darin a suferit o hipoxie cerebrală imediat după naștere. La 6 luni a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică iar la 8 luni cu deficit vizual cortical. În timp, Darin a urmat un program de recuperare psihomotorie (kinetoterapie, reflexoterapie, terapie ocupațională, stimulare cognitivă, logopedie) cu rezultate foarte bune. Părinții lui Darin, împreună cu părinții altor copii care făceau recuperare, au reușit să înființeze un centru medical specializat – “Centrul Medical de Recuperare Darin” – și să introducă “Terapia Intensivă Pediasuit”, pentru prima data în România. Pediasuit Intensive Therapy este considerată în SUA o terapie modernă și foarte eficientă, aplicată intensiv în ultimii ani acolo. Terapeuții angajați la Centrul Darin sunt licențiați Pediasuit Intensive Therapy. Darin a început și această terapie, cu rezultate remarcabile, în august 2013 (avea aproape 6 ani).

Terapia Pediasuit. Este un program pentru pacienții cu probleme neurologice – paralizie cerebrală, întârzieri în dezvoltare, leziuni cerebrale traumatice – și individualizat, pentru nevoile fiecărui pacient. Pediasuit – sau Polish Suit, Therapy Suit, Penguin Suit, Adeli Suit – este o modificare a costumului spatial Penguin, folosit de cosmonautii rusi pentru a contrabalansa efectele imponderabilitatii asupra corpului uman, in timpul misiunilor spatiale. Structura costumului contine benzi elastice si sisteme de scripeti ce creaza forte artificiale, impotriva carora corpul uman este stimulat sa lucreze”.

Pediasuit

 

Toate informațiile despre Centrul Medical de Recuperare Darin (alte terapii, fotografii, adresă și tarife) găsiți pe:

http://www.kinetoterapie.net

https://www.facebook.com/pages/Centrul-Medical-de-Recuperare-Darin/137437126343226

În iulie 2013 am pus pe blog mai multe informații despre diferite metode de recuperare pentru copiii cu paralizie cerebrală infantilă, după ce o postare din 2009 pe acest subiect a fost vizualizată de 6.000 de ori. Cea din 2013 a strâns încă 7.500, iar asta înseamnă că oamenii caută diverse soluții pentru copii. Pe 15 ianuarie 2015, mama unui băiețel suferind mi-a scris pe blog recomandând “Terapia Pediasuit în România” de la “Centrul Medical de Recuperare Darin din București”. Dacă aveți informații despre centre asemănătoare (sau cu alte metode) în țară, puteți lăsa un mesaj la comentarii.

Anunțuri

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Centrul de Recuperare pentru copii cu afecțiuni neuromotorii “B2B Special” (Born to Be Special) a fost deschis la Constanța, tot de o asociație formată din părinții câtorva copii cu afecțiuni neuromotorii – Asociația “Copii Suflete Speranțe”, înființată în 2011. Fondatori sunt Ramona Druțău (președinte) și Ciprian Druțău, părinții unui copil cu nevoi speciale. Am scris “tot de o asociație de părinți”, referindu-mă la o situație similară – Centrul Darin din București – mai multe aici. […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: