Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Primul mic dejun, primul dejun, prima cină. Din viața noastră

with 2 comments

Pe 11 ianuarie 2015, la Vatican, în Capela Sixtină, Papa Francisc le-a spus tinerelor mame ale celor 33 de copii botezați: “Voi, mamele, dați-le copiilor voștri lapte oricând. Chiar și acum, dacă au nevoie – dacă plâng pentru că le este foame, alăptați-i, nu vă faceți griji. Hrăniți-i fără probleme. Gândiți-vă și la mamele care nu pot să-și hrănească pruncii”.

Iar asta presupunea ca femeile să se dezgolească în capelă. Iar Papa Francisc este și șef de stat, al Vaticanului.

1FecioaraCuPrunculDaVinci1490-1492

Leonardo da Vinci, Fecioara cu Pruncul, 1490-1492

Pe 12 ianuarie 2015, la Spitalul Marie Curie, în Departamentul de Cardiochirurgie înființat datorită Asociației Inima Copiilor, a fost operat, în regim de urgență, un copil de doar 7 zile, David. Inima lui David, mică cât o căpșună, avea un diagnostic mare – transpoziție de vase mari. Operația, care a durat 6 ore, a decurs bine, iar David va rămâne cu sternul deschis pentru o zi sau două, în Secția ATI neonatală a spitalului Marie Curie, înființată datorită Asociației Inima Copiilor.

“Gândiți-vă și la mamele care nu pot să-și hrănească pruncii.”

La mama lui David, de exemplu.

https://www.facebook.com/asociatia.inima.copiilor

2InimaCopiilorOperatieDavid

„Laptele matern este aliment, medicament și un semnal. Unele oligozaharide din laptele matern, chiar dacă nu pot fi digerate de noul născut, nu sunt destinate copilului, ci microbilor din intestinul lui. Un motiv pentru care spunem că laptele matern este un medicament. Dacă bebelușul dă semne de infecție, acest lucru este transmis cumva spre mamă, iar ea ajustează factorii imuni din lapte. Dacă noi nu studiem laptele matern, dacă nu vom înțelege mai bine ce se găsește în laptele matern, cum să comparăm laptele praf cu laptele matern?” – prof. Katie Hinde, Universitatea Harvard.

În vara anului 2010, Belgradul a inaugurat prima bancă de lapte matern din Serbia, care a fost și prima din toată regiunea Balcanilor.

Suntem la începutul anului 2015, iar România nu are așa ceva. Încă.

Prima Bancă de Lapte Matern din România, alt proiect al Asociației Inima Copiilor, va exista, însă doar cu ajutorul nostru.

“Laptele matern este cea mai bună hrană pentru nou născuți, dar și o șansa bună de supraviețuire a copiilor născuți cu afecțiuni grave. Este nevoie de o bancă de lapte pentru a colecta, verifica, steriliza și păstra în siguranță laptele matern pentru nou născuții din secțiile de terapie intensivă. Reglementările în domeniu sunt stricte, vor fi făcute analize de sânge donatoarelor, laptele va fi analizat, iar metoda de conservare este una sigura”.

Tot ce vreți să știți despre cum puteți ajuta:

http://inimacopiilor.galantom.ro/projects/view?id=107

http://www.inimacopiilor.ro/ajuta/sponsorizeaza.php

3BancaLapteMaternGalantom

Anunțuri

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Dacă doriți să ajutați la înființarea primei Bănci de Lapte Matern din România, puteți direcționa cei 2% către Asociația Inima Copiilor, președinte Alexandru Popa. Tot ce vreți să știți puteți afla apăsând pe link. […]

  2. […] din străinătate, pentru aparatură sau consumabile în cele două secții, pentru înființarea Primei Bănci de Lapte Matern din România (150.000 de lei) […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: