Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Oamenii adevărați aleg să iubească și să construiască

with 3 comments

Iar nulitățile să urască și să dărâme. A spus Nikola Tesla o vorbă, cândva: „Dacă ura voastră ar putea fi transformată în curent electric, ar lumina întreaga lume”. Nu știu la cine exact se referea Tesla, dar în cazul Profesorului Dr. Pavel Chirilă, știu – niște unii de la un minister, care au distrus cu ura lor Christiana, un spital pentru oameni sărmani, ridicat de la zero, munca Dr. Chirilă de ani de zile. Iar când toți l-au lovit, un singur om i-a luat apărarea – o țigancă fără un picior.

„Am făcut, de la zero, un spital creștin, Christiana. Cu preot în Consiliul de Administrație, cu maici care îngrijeau bolnavii, cu școală sanitară monahală, cu duhovnici care vizitau bolnavii. După câțiva ani de funcționare, spitalul a fost atacat cu o forță incredibil de mare și o răutate ieșită din comun. A fost una din marile mele încercări” – Prof. Dr. Pavel Chirilă.

A reușit să treacă peste încercarea cu spitalul Christiana, peste durerea de a-și pierde soția, peste durerea de a-și vedea una dintre fiice îmbolnăvindu-se grav, după care, din nou, a început să construiască un nou spital, de la zero – Clinica  Nera, prima clinică de recuperare a bolnavilor de cancer în stadii inițiale, care se construiește într-o zonă nepoluată, în Valea Nerei, comuna Sasca Montană (lângă Slatina-Nera), județul Caras-Severin, aproape  de  Cheile  Nerei din  Munții Aninei, la inițiativa Dr. Pavel Chirilă, împreună cu măicuțele de la Mănăstirea Slatina-Nera.

Nera2

Dr. Pavel Chirilă: “Construim clinica pentru a-i asista pe cei care au trecut de primele tratamente pe drumul înspre însănătoșire, cât și pentru a-i ajuta să învețe obiceiuri noi de viață, care să le anuleze posibilitatea de recidivă. Activitatea de cercetare, care se va desfășura în cadrul centrului, ne va fi de un real folos în a înțelege mai bine prin ce trec bolnavii de cancer și cum putem să-i ajutăm să trăiască. Aflarea veștii este mai periculoasă decât stadiul bolii. Această clinică este pentru bolnavii care au aflat că au cancer. Clinica Nera va avea mai multe departamente: psihoterapie, dietoterapie, kinetoterapie, prevenție și cercetare clinică, depistare precoce. Clinica, de tip rezidențial, funcțională de tip sanatorial, va avea 42 de saloane. Fiecare bolnav va beneficia de o cură de recuperare de 14 zile și va fi găzduit într-un salon cu un singur pat. Mai sperăm să achiziționăm o caravană cu care să mergem prin țară și să depistăm cancerul în stadiul 0 și 1”.

„Ca-n cer”, reportaj de Dite Dinesz, TVR Timișoara. Dr. Pavel Chirilă. Maica Siluana.

Proiectul Clinica Nera se realizează prin Fundația „Sfânta Irina”, organizație de utilitate publică, care a obținut 70% finanțare de la Uniunea Europeană, cu obligația ca 30% finanțare să fie acoperită de fundație.

Garantul Proiectului Clinica Nera, în valoare totală de 4.574.658 de Euro, este Uniunea Europeană, care finanțează, prin fonduri structurale, cu 2.202.054 de Euro.

Fundația „Sfânta Irina” are obligația să contribuie cu 1.474.577 de Euro, la care se adaugă TVA-ul, de 885.027 de Euro.

Din care mai are de strâns 1.000.000 de Euro.

Update. 15 ianuarie – 15 februarie 2015, 2 euro. SMS 8843

Nera1

http://www.clinicanera.ro/ro/doneaza

http://www.clinicanera.ro

http://www.sfantairina.ro

https://www.facebook.com/ClinicaNera

https://www.facebook.com/fundatia.sfantairina

„Domnule doctor, vreau să vă spun ceva. Există Dumnezeu” – Dr. Pavel Chirilă la „Profesioniștii”, cu Eugenia Vodă. Superb interviu.

Ce experiență de viață, ce întâmplări, ce amintiri, ce căderi, ce oameni, ce Om, ce înălțare.

http://www.eugeniavoda.ro/ro/emisiuni/medicina/dr-pavel-chirila

DrPavelChirila

Anunțuri

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Gata, am dat. Mi s-a si raspuns la SMS, cu multumiri. Sper sa se stranga cat mai mult sa ii dea drumul anul asta, ca prea multa durere si jale e in tara asta a noastra.

  Andreea S.M.

  16 Ianuarie 2015 at 18:41

  • Da, răspund comp. de telefonie și Fundația Sf. Irina. Și eu sper să se strângă, ar fi un ajutor nesperat pentru mulți.

   IsabelleLorelai

   17 Ianuarie 2015 at 00:46

 2. […] Dacă aveți 9 lei disponibili, puteți ajuta cu un SMS la 8843 până pe 15 februarie 2015, pentru construirea Clinicii Nera, pentru oamenii diagnosticați cu cancer. Tot ce vreți să știți puteți afla apăsând pe link. […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: