Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Oameni tineri cu câte doi Îngeri albi pe umeri. Colecție de lux, îmbunătățită

with 8 comments

Primavara

Povești cu oameni adevărați și viață adevărată. Îi iubesc pe toți la fel, scriu despre ei în ordinea în care ajung să îi cunosc. Dacă vreți să ajutați: pentru anul fiscal 2014 termenul limită de depunere al formularelor 2% din impozitul pe venit este 25 mai 2015. Ghidul 2% aici.

Se spune, pe la noi, că fiecare om poartă pe umerii săi câte doi îngeri. Unul alb și blând, binele din om, pe umărul drept. Unul întunecat și rebel, răul din om, pe umărul stâng. Cred că în viața fiecăruia există un moment în care cei doi îngeri se confruntă – când întunecatul iese biruitor, cel alb fuge. Și se duce pe umărul stâng al unui alt om, făr de înger întunecat. Și uite așa, unii oameni au câte doi îngeri blânzi, albi și buni, pe ambii umeri. Din păcate se vorbește excesiv despre cei cu câte doi îngeri întunecați – trăim într-o țară în care mai important este cine pe cine ucide, nu cine pe cine salvează. Câțiva oameni tineri, cu câte doi îngeri albi pe umeri, au salvat mai întâi câteva vieți, apoi au strâns în jurul lor sute de mii de oameni și cu toții au salvat alte mii de vieți. În timp, munca lor va duce la sute de mii de oameni salvați. Oameni cu câte doi Îngeri albi pe umeri. Oameni de încredere. Care pot fi ajutați de alți oameni cu câte doi Îngeri albi pe umeri.

1DanAndreiSantimbreanu

Dan Andrei Sântimbreanu a informat, a sfătuit, a strâns bani și astfel a salvat sute de copii, adolescenți și maturi – mai mulți de 600 – cu un blog, voință și multă muncă. Dan a luptat și împotriva sistemului, considerând că nu este normal ca în spitalele din România o operație pe creier să-ți salveze viața, dar să te lase mutilat. A reușit să ducă sute de pacienți în Germania, pentru operații fără mutilări.

2AlexandruPopa

Alexandru Popa a salvat un copil, apoi altul, în final sute, cu “Inima Copiilor”. Asociația Inima Copiilor a pornit în 2006 cu Alex Popa, doamna Popa (mama lui Alex) și o colegă, doamna Bucur. Imediat li s-a alăturat Enona Chiriac. Ei și miile de oameni care au dăruit un bănuț pentru salvarea copiilor din România sunt, în realitate, Secția de Cardiochirurgie Pediatrică și Secția ATI neonatală, ambele la Spitalul de Copii “Marie Curie” din București.

Noul proiect, Banca de Lapte Matern, merită mai multă atenție.

http://www.inimacopiilor.ro

https://www.facebook.com/asociatia.inima.copiilor

Secția de Cardiochirurgie Pediatrică

Secția ATI pentru nou-născuți

6CarmenPaulaOanaBianca

Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu, Bianca Voinescu și Paula Herlo au ajutat un copil, apoi au salvat altul, în final sute, cu Asociația lor, “Salvează Vieți”. Ele și miile de oameni care au dăruit un bănuț pentru salvarea copiilor din România sunt, în realitate, primul Centru de Excelență în diagnosticarea și tratarea cancerului la copii, construit la Spitalul “Louis Țurcanu” din Timișoara și Centrul de Transplant medular la copii, înființat în cadrul Institutului Clinic Fundeni București (și multe altele, la fel de importante). Munca lor continuă, cu salvarea a mii de vieți prin “Dăruiește Viață” și “Bursa de Fericire”.

http://www.daruiesteviata.ro

https://www.facebook.com/daruiesteviata.ro

http://www.bursadefericire.ro

https://www.facebook.com/bursadefericire

7VladVoiculescu

Vlad Voiculescu a reușit să înființeze MagiCAMP, o tabără destinată copiilor cu afecțiuni oncologice. Vlad a vrut să facă ceva special pentru acești copii în țara lui, nu doar să le aducă medicamente din Austria, sau să-i ducă la tratament și operații acolo. Și a reușit. Model i-a fost Paul Newman, actorul care a înființat o tabără de acest gen în SUA. Vlad a muncit și a cumpărat bucăți de pământ pe un deal din Brănești (Pucioasa, Dâmbovița), unde în viitor, cu ajutor, va fi amenajată tabăra. În curtea părinților săi a amenajat o casă, iar în curte, tabăra. Dar nu e gata. Tabăra va fi pe deal, mai mare. Însă chiar și așa, Vlad a ridicat un loc minunat, în care copiii, supraviețuitori ai cancerului și bolnavi de cancer și leucemie aflați în tratament, să poată uita de durere, chinuri, boală. Ei, copiii speciali, îi spun simplu: Paradisul.

http://magicamp.ro

https://www.facebook.com/magicamp.ro

Asociația MagiCAMP are în plan 4 programe: Tabăra de vară MagiCAMP; Weekenduri pentru copiii bolnavi împreună cu familiile (copiii care au stat mult timp în spital au pierdut legătura cu rudele apropiate); Vizite în spital (programul Vinerea Cireșelor) și Vizite acasă. MagiCAMP este înscris la Bursa Binelui BCR și face parte dintre cei 26 de finaliști din Campionatul de Bine. Dacă ajunge între primii 3, BCR dublează suma. Oricum, dacă puteți și vreți, puteți dona măcar 5 lei, pentru a oferi o prăjitură unui copil bolnav de cancer:

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/MagiCAMP

Împreună cu Vlad, organizator al taberei (și voluntar) a fost Melania Medeleanu. A muncit mult și consideră că unul dintre cele mai frumoase proiecte la care a contribuit este MagiCAMP România.

melania-medeleanu-magicamp

8AdrianAnca

Adrian Stănescu și Anca Crăciun au proiectul “Speranță pentru Îngerași”, dedicat copiilor abandonați în spitale și din centrele de plasament din Iași. Premiatul reportaj “Infernul copiilor uitati”, difuzat in decembrie 2012 la “In premiera”, despre copiii abandonati din spitalele din Iasi si Constanta, are la baza si o poveste a catorva tineri din Iasi – Anca Craciun, Adrian Stanescu, Cristina Coroama, Catalina Rusu. Povestea lor, care a inceput pe 1 iunie 2012, e puțin mai lungă și mai complicată. Pe scurt, Anca a descoperit copiii din spital si impreuna cu ceilalti voluntari i-a ajutat. In februarie 2013, Anca Craciun si Adrian Stanescu au infiintat Asociatia Speranta pentru Ingerasi si au realizat multe. Si bune. Ultima acțiune a fost pe 21 decembrie 2014, un spectacol caritabil – Fulgi de Speranta editia II, in beneficiul copiilor abandonati si institutionalizati. Asociația colectează fonduri necesare implementării proiectului “GIVE HOPE”, ce se doreste unul de dezvoltare armonioasa pentru copiii din centrele de plasament – cursuri de muzca, dans, inot, meditatii etc – si amenajarea unui centru de olarit la Centrul de Servicii Comunitare Bucium.

http://www.sperantapentruingerasi.ro

https://www.facebook.com/Speranta.pentru.ingerasi

Monica

Monica Grigore a reușit să facă, în multe cazuri, diferența dintre viață și moarte. Fără a avea vreo legătură directă cu medicina – sau ceva de genul. Când este vorba despre această imensă diferență, fiecare amănunt este nu doar foarte important, este chiar baza / startul pentru vindecarea cancerului. Sau nu. Dacă diagnosticul Anatomo-Patologic este greșit, atunci și tratamentul va fi prescris greșit. Iar asta poate duce la moarte. În iunie 2008, Monica a văzut pe acest blog un copil suferind. Ani la rând a adunat, în tăcere, steluțele de mare. În 2009 a devenit voluntar la Dăruiește Viață și de atunci încearcă să salveze de la moarte oamenii condamnați de un sistem nesimțit.

DA1AlinaVasea

Alina Vasea m-a uimit. Pentru că în 2014 era voluntar în tabăra MagiCamp, deși era însărcinată. Cu al treilea copil. Alina Vasea, președinte al Asociației “Dăruiește Aripi” din Constanța și voluntar la Dăruiește Viață, a reușit să înființeze Centrul Medical de Zi – Focus, pentru onco-pediatrie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei”. Alina Vasea și-a propus să reușească și reabilitarea Secției de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” din Constanța. Proiectul “Dăruiește Primul Zâmbet” se adresează din nou oamenilor care vor să facă bine, pentru a ajuta la reconstruirea și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri.

http://www.daruiestearipi.ro

https://www.facebook.com/AsociatiaDaruiesteAripi

https://www.facebook.com/alina.vasea

AndreeaBrinzoiu

Andreea Brînzoiu a fost persoana care de curând s-a ocupat de strângerea de fonduri pentru două proiecte de la Bursa Binelui, Campionatul de Bine. A obținut locurile: 1 pentru ARIL și 5 pentru MagiCAMP. Andreea Brînzoiu, psiholog și psihoterapeut, a renunțat, la începutul anului 2014, la fostul loc de muncă, pentru activitatea în ONG. Pentru a se putea ocupa de strângerea de fonduri la ARIL și a contribui la punerea în practică a proiectelor gândite pentru ajutorarea bolnavilor de leucemie. Andreea Brînzoiu este și unul dintre organizatorii taberei MagiCAMP și se ocupă și de alte proiecte ale Asociației MagiCAMP. Andreea Brînzoiu. Un om de bine cu flori.

https://www.facebook.com/pages/Atelierul-din-mansarda/352187868127305

P.S. Urmează.

Anunțuri

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Draga mea, doar știi ca te citesc:) Doar ca nu ti am dat like si share pentru ca sunt modesta:)))), ca doar ai scris si despre mine. Am dat like unui comentariu de a lui Dan

  Trimis de pe iPhone-ul meu

  Pe 9 Jan 2015, la 21:51, IsabelleLorelai’s Weblog a scris:

  > >

  Carmen Uscatu

  9 Ianuarie 2015 at 23:43

 2. Multumim, tuturor, furnicutelor! Va dorim multa sanatate si putere in continuare!

  Stefanut

  11 Ianuarie 2015 at 09:47

 3. […] Perfect, cu tot ce trebuie la casa omului. Organizatorii taberei au fost Oameni cu câte doi Îngeri albi pe umeri: Melania Medeleanu, Vlad Voiculescu, Dr. Codruța Comșa, Andra Chițu, Andra Aelenei și Andreea […]

 4. […] Oameni tineri cu câte doi Îngeri albi pe umeri. […]

 5. […] pe 9 ianuarie 2015, când la Bursa Binelui BCR a devenit finalistă și tabăra MagiCAMP – am scris și mă tot repet pentru că sunt oameni care nu au mari posibilități, dar care vor să facă un mic bine și nu […]

 6. […] vicepreședinte Adrian Stănescu. Tot ce vreți să știți puteți afla apăsând pe acest link / și pe acest […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: