Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Cand Bach vindeca

leave a comment »

pian

La Festivalul George Enescu (1 – 28 septembrie 2013) va reveni la Bucuresti cu un recital de pian Murray Perahia, celebru pianist si dirijor. Nu mai sunt bilete la Ateneu – dar puteti incerca sa mai gasiti bilete la Grand Cinema Digiplex Baneasa Shopping City pentru transmisia in direct – 28 septembrie 2013, ora 17.00 – de la Ateneul Roman.

Povestea lui este interesanta. Organizatorii festivalului au numit-o magica. A avut o rana la mana dreapta care i-a pus in pericol nu doar cariera, ci si sanatatea. Perahia este convins ca si-a recuperat mana ascultand Bach.

O banala taietura la un deget, desi tratata, a devenit septica, in 1990. Doi ani mai tarziu mana i s-a inflamat si au urmat cateva operatii care l-au tinut departe de pian cativa ani – perioada in care a ascultat si studiat muzica lui Johann Sebastian Bach. La sfarsitul anilor ’90 si-a revenit si a inregistrat o serie de albume cu muzica de Bach pentru pian. In 1999 a castigat un Grammy pentru inregistrarea Suitelor Engleze de Bach, nr. 1, 3, 6. Renumele de specialist (al vremii) in interpretarea lui Bach i-a adus-o versiunea inregistrata a Goldberg Variations.

Daca vreti mai mult – aici aveti o ora de muzica minunata – Murray Perahia, J.S. Bach, Goldberg Variations.

Au urmat inregistrari cu studiile lui Chopin, Schubert si Beethoven. Murray Perahia s-a nascut la New York dar locuieste la Londra. Este membru al Royal College of Music si membru onorific al Jesus College Cambridge. In 2004, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii i-a conferit titlul de Knight Commander of the British Empire. Mai multe aici – site festival.

festivalulgeorgeenescuLogo

Festivalul “George Enescu” are o premiera in acest an.

Prezenta pe scena a actorului Victor Rebengiuc. Nu va canta, va fi narator. Prin vocea sa va fi povestita o “legatura primejdioasa” – iubirea damnata dintre regele danez Waldemar si Tove, amanta sa.

Gurre-Lieder de Arnold Schonberg – o poveste de iubire dintr-o legenda a Danemarcei medievale.

Sala Mare a Palatului, 7 septembrie 2013, ora 19.30

Narator: actorul Victor Rebengiuc.

Corul Filarmonicii “George Enescu” – Dirijor Iosif Ion Prunner.

Orchestra Filarmonicii “George Enescu” – Dirijor Bertrand de Billy (Franta / Membru al board-ului Academiei Europene de Teatru Muzical).

Solisti: Nikolai Schukoff, Violeta Urmana, John Daszak, Janina Baechle, Thomas Meyer.

Despre evenimente (la ce mai gasiti bilete). Toate noutatile:

http://festivalenescu.ro/calendar/events

http://festivalenescu.ro/

https://www.facebook.com/enescu.festival

Festivalul “George Enescu” are si o dublura: Bucurestiul Creativ, un mesaj despre valorile si creativitatea romanilor

O olimpiada culturala, in perioada 1 – 28 septembrie 2013, la care participa 38 de artisti de instalatie, pictura, grafica si ceramica. Artisti din 5 tari si-au anuntat prezenta la Bucuresti, la E-Bienale, bienala de arta contemporana a Festivalului. In cadrul sectiunii video “Enescu screenings” de la Digiplex Grand Cinema vor avea proiectii 24 de regizori din 13 tari. In spatiile verzi din jurul salilor de concerte – Ateneul Roman si Sala Palatului – va fi Gradina Festivalului cu lucrari ale tinerilor artisti selectati in cadrul Bienalelor de Arta si Design ale Festivalului / E-Bienale. Piata Festivalului: va gazdui concerte si evenimente muzicale. Orasul Festivalului: Piata Universitatii, Piata Coltea, Centrul Vechi – vor fi amenajate cu obiecte de arta urbana. Mai multe despre Bucurestiul Creativ aici.

http://festivalenescu.ro/festival-2013/bucurestiul-creativ

http://www.ebienale.ro/

FestivalGElogo

Anunțuri

Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: