Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Dr. Alexandru Thiery. Intre inteligenta, voluntariat si o dilema existentiala

with 12 comments

legs

Tot scotocind pe site-ul “Euroclinic” cautand solutii pentru George, mi-a sarit in ochi un nume mai aparte – Thiery – si m-am gandit ca nu e de pe meleagurile noastre. Si cum scurta prezentare a domnului doctor de pe site-ul spitalului era extrem de interesanta, am cautat mai multe informatii, ca nu se stie niciodata cand ai nevoie de un astfel de medic specialist.

Thiery1

Si uite asa am aflat ca Dr. Alexandru Thiery este roman, un medic ortoped pediatru tanar, inteligent, talentat, ambitios, dedicat, simpatic si toba de carte. Care iubeste copiii si cauta mereu solutii de tratament pentru a nu ajunge in fotolii rulante. Care nu ia spaga. Ci din contra, opereaza fara bani. Pe baza unui contract de voluntariat, opereaza gratuit copii la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti. Si opereaza, nu se incurca: cate o operatie pe coloana de 8 – 11 ore.

Dr. Alexandru Thiery este medic specialist/medic primar ortopedie pediatrica si Doctorand in Stiinte Medicale. Este Acreditat de “Ponseti International” ca expert in Romania in tratamentul piciorului “varus equin”. Ca experienta deosebita: A doua serie din lume ca numar de pacienti (39) tratati cu Revizia Ponseti a piciorului varus equin multiplu operat si recidivat. Activitate de cercetare: Brevet de Inventie pentru Banca de os tip dr. Mihai Jianu. Carti publicate ca autor si co-autor: 4 carti de specialitate si 29 comunicari stiintifice si articole. Membru in societati medicale: Societatea Romana de Ortopedie Pediatrica, Spine Experts Group, AO Spine, Ponseti Europe. Consilier medical pentru Asociatia Parintilor cu Copii cu picior varus equin Pas cu Pas” – asta ca prezentare doar de pe site-ul “Regina Maria”.

Dupa toate astea a trebuit sa aflu ce sunt “varus equin” si “Metoda Ponseti”. Si asa am dat si peste celelalte specializari ale sale:

Scolioza: Tratamentul chirurgical al scoliozei severe (peste 1000) prin abord circumferential si Tratamentul chirurgical al scoliozei la copilul mic, prin metoda “Dual Growing Rode” – procedura prin care se obtine corectia deformarii si mentinerea corectiei de-a lungul tratamentului (se foloseste o fuziune spinala foarte limitata care va permite cresterea coloanei vertebrale, aspect foarte important la copilul in crestere) – Premiera in Romania, Iasi, 2008.

Proceduri chirurgicale moderne: Hemivertebrectomie (tratamentul scoliozelor congenitale); “Growing Rode” – corectia deformarii cu respectarea cresterii normale a coloanei vertebrale si a cutiei toracice, prin evitarea fuziunii spinale; “Pedicle Substraction Osteotomy” (PSO) – procedura de creare a unui grad normal de lordoza; “Vertebral Column Resection” (VCR) – procedura complexa de repozitionare a coloanei vertebrale prin indepartarea uneia sau mai multor vertebre; “Guided-growth” (peanut plate) – tehnica minim-invaziva pein care se blocheaza temporar si selective cartilajul de crestere cu placi de 8 – Premiera in Romania, Spitalul Euroclinic, Bucuresti, 2012.

Malformatii vertebrale. Deformari de ax ale membrelor. Chirurgia copilului spastic si a artrogripozei (proceduri minim-invazive). Picior valg simptomatic (la adolescentul sportiv) – operatia Mosca.

*

Aici am sa fac o paranteza (din cauza acestei afectiuni, de care nu am mai auzit, Artrogripoza). Am gasit un copil care are nevoie de ajutor, se numeste Alexandra, are 8 ani si este din Timisoara. Sufera de Artrogripoza Multipla Congenitala. Daca o puteti ajuta gasiti modalitati pe blogul ei: http://alexandraconstantinescu.blogspot.ro/

*

Cum poate sa opereze fara bani la un spital de stat? Dr. Alexandru Thiery profeseaza in privat, ca ortoped pediatru la “Recover” din 2007 si ca medic colaborator chirurgie spinala la “Euroclinic (reteaua Regina Maria) din 2009, ambele private.

Si mai nou si la “Spitalul pentru Copii Baneasa” (tot in reteaua privata Regina Maria), unde este o echipa de medici senzationali – aici.

Dr. Alexandru Thiery este si membru in Comisia de ortopedie pediatrica a Colegiului Medicilor din Romania.

Thiery

Am mai aflat, de pe site-ul Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu (categoria Doctorul lunii –  respectiv iunie) cam cat a trebuit sa invete si sa se specialize Dr. Alexandru Bogdan Thiery ca sa face toate cele scrise mai sus. In primul rand este un tocilar. A terminat liceul ca sef de promotie (Jean Monnet din Bucuresti). A absolvit Facultatea de Medicina cu specializarea Medicina Generala, la UMF “Carol Davila “Bucuresti si a luat Diploma de licenta in medicina in 1997. Medic stagiar si rezidentiat in Ortopedie Pediatrica la “Grigore Alexandrescu”. Din octombrie 2009 este Doctorand cu frecventa al UMF Bucuresti, specialitatea Ortopedie. Stagii de pregatire: Stagiu clinic la Institutul de chirurgie ortopedica Banjica din Belgrad in 2003; Stagiu de pregatire in tehnici moderne de instrumentatie rahidiana Spitalul Papanicolau din Salonic in 2004; Stagiu clinic la Spitalul Universitar din Gent (Belgia) in 2004-2005. A facut o multime de cursuri / a scris carti si articole – le gasiti pe toate aici.

Pe pagina sa de facebook, Dr. Alexandru Thiery a pus o intrebare celor care nu sunt medici: Am o dilema “existentiala”. Ce inseamna pentru voi un “doctor bun”?

Doctore, din punctul meu de vedere, un “doctor bun” inseamna un medic inteligent, talentat, ambitios, dedicat, simpatic si toba de carte. Care iubeste copiii si cauta mereu solutii pentru a-i salva. Care nu ia spaga – pentru ca, vrem sau nu, in Romania sunt foarte multi copii saraci si bolnavi si conteaza enorm un astfel de gest. Si care face voluntariat – pentru ca, vrem sau nu, in Romania s-a cam dus de rapa sistemul sanitar si conteaza enorm ca un medic specialist sa opereze bine si gratis intr-un spital fara fonduri. Si care iubeste Romania chiar si asa, bolnava. Si are o dorinta: sa o vindece.

Dar nu parea noastra este importanta. Ci a parintilor copiilor. Si am citit o multime de pareri pe net despre Dr. Thiery. Toate sunt foarte bune.

„Sunt mamica unei fetite de 1 an cu varus equin bilateral, tratata de dr. Thiery. A inceput tratamentul la 2 saptamani de viata, acum poarta orteza pe timpul noptii. Este foarte bine, merge perfect, orteza o accepta fara probleme, iar dr Thiery s-a purtat exemplar. Clinica se numeste Recover. Erau multi copilasi acolo tratati pentru recidive (fusesera tratati incorect de alti medici)”.

„Cred ca toti copiii de la noi de la cabinet au fost la dr. Thiery. Am o vecina care a crezut (asa i se spusese) ca baietelul are probleme cu piciorusele si a purtat ghetute, a facut kineto. Dr. Thiery i-a spus ca nu are nicio problema copilul, o sa isi revina dupa 3 ani. Mamicile de la cabinet sunt extrem de multumite de el. Explica, e rabdator, iti deseneaza daca e nevoie”.

„Iti recomand cu toata increderea sa te duci la Dr. Thierry. Pe langa faptul ca este un bun profesionist este si un om bland, rabdator si care-ti da speranta si incredere. Noi am fost la dansul in urma cu 5 ani, cu baietelul nostru care pe atunci avea vreo 3 saptamani. In maternitate i se pusese diagnosticul de varus equin la ambele picioruse. Eram disperata si ma bufnea plansul ori de cate ori deschideam netul si citeam pe forumuri toate parerile parintilor care se confruntasera cu asa ceva. Am ajuns la Dr. Thiery. De cum am intrat in cabinet si l-am vazut am avut incredere totala in dansul. Diagnosticul copilului era cu totul altul (metatarssus varrus) si mi-a recomandat kineto. Am facut de 3 ori pe saptamana si in final am purtat niste orteze micute timp de cateva luni. Dupa 7 luni de kinetoterapie piciorusele copilului meu sunt perfecte, recuperarea fiind de 100%. Vi-l recomand din tot sufletul. E un om extraordinar de la care ai ce invata!”

„Dr. Thiery este un om foarte cald, deosebit, atent si consulta cu multa rabdare. Si noi am umblat la vreo 2 medici si intr-un final am ajuns la el. Suntem inca sub observatie la el, dar am trecut cu bine peste problemele cu fetita noastra. Ea are 1 an, la nastere a primit diagnostic varus equin si talg valg si displazie de sold. A purtat saracuta hamuri de la varsta de 2 luni, mi se rupea sufletul cand o vedeam. Si ne-am chinuit asa pana la 4 luni, cand am ajuns la Dr Thiery. Ne-a recomandat kineto, iar in 4-5 luni ne-am recuperat. Calca bine acum, nu era vorba de nicio displazie de sold, am chinuit-o degeaba si noi, la fel ca hamurile. Suntem fericiti ca e bine si mai mergem la control cand ea o sa aiba 3, 4 luni de mers singura bine”.

„Si noi il recomandam pe dr Thiery, in alta parte ne-au pus 3 diagnostice printre care si talg valg bilateral, ne-au recomandat ghetute ortopedice si orteze. Am ajuns in final la Dr. Thiery care ne-a explicat despre toate diagnosticele care ne-au fost puse si care, bineinteles, nu erau corecte. Ne-a recomandat incaltaminte cu talpa usoara, flexibila, ca sa isi formeze corect muschii piciorului si sa nu faca platfus si mult mers pe jos, inot. Ne-a asigurat ca nu trebuie sa poarte orteze si ghetutele ortopedice care, din contra, ii ingreunau mersul si dezvoltarea muschilor. Am facut programare la dr Thiery in oct 2012, pentru 15 ian 2013. Asa ca e bine sa nu mai stati pe ganduri si sa sunati la Recover. Sper sa va fie de folos povestea noastra”.

Un singur cusur gasit de parinti: perioada prea lunga (2 saptamani) de asteptare dupa programarea la Recover.

Iar din partea mea o simpla parere: prea putina mediatizare pentru un astfel de medic.

Alexandru Bogdan Thiery este casatorit cu Simona Thiery, fiziokinetoterapeut, si impreuna au un copil. Daca vreti sa ii spuneti La multi ani, este nascut pe 25 aprilie 1973.

Daca aveti nevoie de informatii / consultatii / tratament, il gasiti la “Recover” Bucuresti, Sector 3 (Cod Postal 030619)

Tel/Fax: 031.807.34.31; 0723 65 23 35; 0723 68 65 60.

Calea Calarasi 300, Bl. S20, Scara 2, Parter, Interfon 35.

E-mail: office@recover.com.ro ;  alexandru.thiery@recover.com.ro

https://www.facebook.com/alexandru.thiery

Cabinetul de recuperare medicală Recover se adresează în principal copiilor, începând cu primele zile după naștere. Echipa Recover este specializată atât în kinetoterapie, cât și în proceduri de fizioterapie. De asemenea, în cadrul cabinetului, proaspeții părinți pot învăța tehnica masajului pentru bebeluși. La Recover, micuții pacienți sunt consultați de medicul ortoped Alexandru Thiery, de fiziokinetoterapeutul Simona Thiery și, dacă este cazul, de medicul neurolog pediatru Bogdan Ciocea. Toți cei trei medici activează și în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. Cabinetul are trei încăperi cu aparatură specifică, în care pot fi efectuate ședințele de kinetoterapie sau de fizioterapie. În plus, în fiecare dintre aceste încăperi există jucării pentru diferite grupe de vârstă, pentru a face mai plăcută terapia pentru copii. Întreaga echipă de kinetoterapeuți de la Recover este dedicată lucrului cu cei mici, leagă prietenii cu aceștia, astfel încât majoritatea pacienților ajung să revină cu plăcere la cabinet. Cabinetul este foarte curat și dispune de o mică sală de așteptare, însă de obicei părinții însoțesc copiii în încăperi pentru a participa la ședințele de terapie. O consultație costă 150 de lei, iar o ședință de kinetoterapie 80 de lei. Toate vizitele la cabinetul Recover se fac cu programare prealabilă. Durata medie de așteptare este de două săptămâni, dar se fac și excepții pentru urgențe

Anunțuri

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Dr. Alexandru Bogdan Thiery. […]

 2. este cel mai bun medic care opereaza scolioza in toate formele ei de la noi. L-as recomanda oricui cu ochii inchisi . Copilul meu a fost operat de dinsul si nu am avut nici cea mai mica stringere de inima, pentru ca am avut incredere totala in domnia sa. II multumesc ca exista si ca azi fetita mea este dreapta. Am fost cu doua luni inainte la Domnul (celebrul) Mihai Jianu. Ne-a recomandat sa purtam corsetul ,in conditiile in care cresterea se oprise si corsetul era deci inutil.
  Ii multgumesc inca o data pentru tot , si sper ca Dumnezeu sa il apere , si sa nu plece din tara , pentru ca ar fi o mare pieredere.
  Doamne ajuta!

  nina cojocea

  26 August 2013 at 16:37

  • una seara,am citit comentariul dvs,multa sanatate va doresc!! si vreau sa va intreb daca stiti cumva daca domnul dr omereaza de scolioza si adulti ????va multumesc anticipat si multa sanatate!!

   BARBU MARIANA

   17 Decembrie 2013 at 21:12

   • pardon,am vrut sa scriu opereaza,dar am avut multe emotii dupa ce am citit totul despre dl dr 😐

    BARBU MARIANA

    17 Decembrie 2013 at 21:14

 3. […] Tarnoveanu, medic specialist neurochirurg, iar la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, de catre Dr. Alexandru Thiery, medic primar specialist ortoped. Medici foarte tineri, care iubesc copiii, explica cu blandete, […]

  • ma bucur enorm ca exista asemenea oameni deosebiti medici ,am infiintat un ongpe recuperare medicala unde am reusit sa fac si un centru de recuperare medicala cu ajutorul sponsorilor si donatorilor ,as dori din tot sufletul daca am avea si noi o data la 2 saptamani sau o data o luna un asemenea medic sau macar un medic stagiar mcare sa fie alaturi de noi din cind in cind ,nu avem decit un kinetoterapeut si eu ca maseur o seara buna in asociatie

   paula

   22 Ianuarie 2014 at 01:21

 4. Suntem niste parinti fericiti.Dupa o luna de chinuri in alt spital,din provincie,am avut sansa de a veni la dl doctor THIERY.Nu facem reclama aici,dar dl doctor e cel mai tare.Ii doresc sanatate multa,asa cum i-a daruit si dansul copilului meu.A trecut chestia aia,cu recla ma aia … dar DOCTORE,SUNTETI EROUL MEU SI VA IUBESC!PETRU_SORIN va pupa!Ala care se zbatea mult/

  platon_dragomir andrei

  12 Ianuarie 2014 at 01:07

 5. Felicitări domnului doctor pentru implicare și devotament. Părinților a căror copii s-au născut cu picior strâmb varus equin le recomand orteza Ponsetti de la OrtoProfil. Pot afla detalii aici: http://blog.ortoprofil.ro/orteza-de-abductie-ponseti-modul-eficient-de-tratare-a-piciorului-stramb/
  De asemenea, pentru copiii care suferă de scolioză, o soluția ar fi terapia Schroth. Această terapie diminuează curbura coloanei vertebrale și este disponibilă doar la OrtoProfil. http://blog.ortoprofil.ro/terapia-schroth-metoda-moderna-de-tratare-a-scoliozei/

  Claudia Sas

  6 Februarie 2014 at 14:26

 6. Reblogged this on sanatateacopiilor and commented:
  Respect pentru un mare medic din România!

  Claudia Sas

  6 Februarie 2014 at 14:28

  • nu exista in bucuresti ….in targul mures cine poate ajunge,,,,dak stie cineva in bucuresti va rog scriieti adresa si nr .

   pitoi adriana

   23 Decembrie 2014 at 10:13

 7. Alexandru Thiery este un specialist remarcabil si doctor de exemplu .Deci am fost pacient si am avut scolioza de gradul 4 dar cu ajutorul lui mam revindicat . Mi sa facut operatie chirugicala si mam facut total sanatos . acum cu ajutorul lui ma bucur de viata care mia daruit.

  alex

  20 Februarie 2015 at 15:42

 8. Buna! Vreau sa ii multumesc din tot sufletul d-lui Thiery, mi-a indeplinit visul care credeam ca nu mi se va indeplini vreodata, de a imi vedea spatele drept, de a fi o domnisoara mandra de ea!
  As vrea sa stiu daca este cineva care e operat iar acum are tije, suruburi etc. (Din titan) si a mers la solar?
  Multumesc !

  Mada Mitzi

  11 Aprilie 2015 at 02:41


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: