Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Puternic. Ce nu te omoara te face mai puternic

with 2 comments

CancerSucks

Nu stiu pe cine sa admir mai mult. Pe Chris sau pe directorul spitalului. Mai corect pe directorii spitalelor. A plecat de la “Stronger”, cu Chris. A trecut prin “What Makes You Beautiful”. Si a ajuns la “Ain’t No Mountain High Enough”. Prin spitalele de copii din America. De la copiii bolnavi de cancer din spitale pana la supravietuitorii cancerului. Stronger than Cancer.

“Stronger” a plecat din Seattle Children’s Hospital, sectia hemato-oncologie, pe 6 mai 2012, pe YouTube. In 48 de ore avea 65.000 de vizualizari. Acum, dupa un an, are 3.357.295.

Daca ati calcat vreodata printr-o sectie de oncologie din spitale din Romania s-ar putea sa fiti tentati sa nu va uitati (asa era sa fac eu). Va sfatuiesc sa va uitati. O sa fiti uimiti. Este cu totul si cu totul altceva. Alta lume, alti oameni. Exact opusul tristetii din spitale noastre. Constientizarea cancerului la copii. Implicarea societatii. Altceva decat ce am vazut eu in spitalele noastre. Diferenta dintre personalul medical al lor si al nostru e ca de la cer la pamant. Cunosc o singura persoana care ar putea face asa ceva si intr-un spital de la noi dar fac pariu ca directorul i-ar interzice. Diferenta dintre societatea lor si a noastra…

Un strop de optimism in lupta cu boala, 3 minute de muzica si dans cu copii si adolescenti bolnavi, parinti, personal medical (toti fac lip-sync dar asta nu are importanta):

Stronger – Seattle Children’s Hospital, 6 mai 2012

Dupa care:

What Makes You Beautiful – Sidney – Baltimore John Hopkins Kimmel Cancer Center’s Division of Pediatric Oncology, 4 septembrie 2012

What Makes You Beautiful – Aflac Cancer Center – Atlanta Children’s Healthcare, 12 septembrie 2012

Stronger. Stronger than Cancer. – Palms West – Florida Children’s Hospital, 28 septembrie 2012

Good Feeling / Flo Rida – Cincinnati Children’s, 12 noiembrie 2012

What Makes You Beautiful – Richmond Children’s Hospital, 20 decembrie 2012

Call Me Maybe – Boston Children’s Hospital, 2 ianuarie 2013

ChrisRumbleStronger1

Si povestea. Pentru ca Stronger de la Seattle Children’s Hospital din 6 mai 2012 are o poveste. Chris Rumble avea 21 de ani cand a fost diagnosticat cu leucemie si internat. Sportiv de performanta – jucator de hochei pe gheata la echipa Wenatchee Wild din North American Hockey League – deci un luptator, s-a gandit ca nimic nu ar fi mai potrivit pentru copiii bolnavi din spital decat un pic de optimism. Muzica si dans in batalia cu cancerul. A ales o melodie cu mesaj, hit-ul „Stronger” (Ce nu te omoara te face mai puternic) de la Kelly Clarkson – si a inceput filmarea. L-au ajutat studentii la film de la Universitatea din Seattle. Pasionat de regie, Chris a regizat, a ajutat la filmare, a montat si pus pe YouTube, la o luna dupa internare si cateva cure de chimioterapie. A stat 35 de zile internat la pediatrie, avand 21 de ani (considerat adolescent in SUA) la diagnosticare, timp in care a incercat sa fie „un frate mai mare” al copiilor suferinzi. Culmea este ca asta la ajutat si pe el: vazand copii atat de mici luptandu-se cu boala l-a determinat sa lupte si sa nu lase sa se vada durerea lui, considerand ca cei mici sufera mai mult decat el. Iar medicii au fost bucurosi cand au vazut cat sunt de incantati copiii sa lucreze pentru videoclip. Conducerea spitalului a fost uimita cand a vazut cat de multi oameni s-au uitat la videoclip, 65.000 in doar 2 zile. Kelly Clarkson a transmis copiilor un mesaj fimat si le-a spus ca au facut un lucru minunat. Chris Rumble si-a terminat tratamentul. Leucemia a intrat in remisie iar el s-a intors la echipa.

Chris Rumble, mai puternic decat cancerul.

In iunie 2013 a primit un premiu, la New Day Hero.

Hope. Fighter. Stronger.

Iar aici mai multe videoclipuri din care si ai nostri pot invata cate ceva.

ChrisRumble2

Anunțuri

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Excelent! La noi te apuca plansu’ Liniste, liniste deplina, sa nu deranjam cumva moartea si vreun domn’doctir ciufut care se crede un fel de Dumnezeu cu drepturi depline aspra vietii copiilor si parintilor. Zeii spagilor. la noi.

  Alma

  10 Iulie 2013 at 11:07

  • Noroc ca mai sunt cateva asociatii non profit care au facut niste spatii de joaca si asa mai uita si copiii de durere. Ma rog, cei care pot merge in spatiile respective.

   isabellelorelai

   10 Iulie 2013 at 23:30


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: