Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Featuring. Silk

with 3 comments

SarahBrightmanFernandoLima

Sunt specialisti care sustin ca are doua voci: una de soprana si alta de pop music – dar nu asta i-a uimit – ci usurinta ei de a trece de la una la cealalta in aceeasi piesa. Pe mine, ascultator (si fan), m-a uimit si altceva: capacitatea ei de a-si adapta vocea atunci cand interpreteaza cu un partener a carui voce nu este foarte puternica, ci din contra, blanda – “soft voice”. Fiind obisnuita mai mult cu Sarah Brightman in duet cu tenori, am sesizat cat de bine isi controleaza vocea (si-o modereaza) atunci cand canta cu Fernando Lima – care este contratenor. Multa delicatete care nu poate avea alta sursa decat generozitatea ei. Evident ca tine si de inteligenta si caracter.

 “Pasion”, Sarah Brightman & Fernando Lima

Live in Vienna, St. Stephens Cathedral (Stephansdom), 2008

Fin ca matasea.

xSarahBrightmanFernandoLimaViena

FernandoLima1

Fernando Lima s-a nascut in Argentina, a crescut si a invatat in Spania (San Lorenzo del Escorial, Madrid, canto si saxofon).

A plecat apoi la Londra, unde a studiat la Trinity College of Music (si-a luat doctoratul in muzica de opera, baroca si renascentista).

S-a mutat in Mexic, unde a locuit si lucrat 11 ani, dupa care s-a intors in Spania.

Colaborarea celor doi a inceput in 2007, cu duetul “Pasion” (by Jorge Avendano Luhrs, compozitor, pianist si producator mexican).

“Pasion” se afla pe albumul classical crossover Sarah Brightman “Symphony” lansat in ianuarie 2008 (Sarah Brightman feat. Fernando Lima).

In mai 2008, Fernando Lima lanseaza “Pasion”, albumul sau de debut. Titlul albumului il urmeaza pe cel al cantecului, care a fost si tema muzicala a filmului “Pasion” (telenovela mexicana).

“Pasion”, Sarah Brightman & Fernando Lima

Studio inregistrari

xSarahBrightmanFernandoLimaStudioPasion

Pe albumul lui Fernando Lima se afla si “Ave Maria”, compozitie proprie, o piesa foarte sensibila (alaturi de Azul, Pasion, El Condor Pasa, Nana, Pavane s.a).

“Ave Maria”, compusa si interpretata de Fernando Lima

Live, La Basilica de Guadalupe, Mexic, 2008

FernandoLima2

“Ave Maria” compusa de Fernando Lima se regaseste, intr-o foarte frumoasa varianta orchestrala (feat. Fernando Lima) si pe albumul sopranei Sarah Brightman “A Winter Symphony” – un album pentru Craciun, lansat in noiembrie 2008.

Sarah Brightman si Fernando Lima au cantat impreuna aceasta varianta a “Ave Maria” in noiembrie 2008, la Madison Square Garden (inregistrarea video -aici– nu este foarte buna, dar sunetul este).

„Ave Maria”. Sunt multe piese muzicale cu acest titlu. De la compozitori ca Schubert, Bach/Gounod si Verdi (cele mai cunoscute) pana la variante sau compozitii noi interpretate de Charles Aznavour, Gabriel Cotabita, Jennifer Jush, Beyonce sau Fernando Lima.

Pe 16 ianuarie 2013, Sarah Brightman si-a lansat, in Japonia, albumul “Dreamchaser”, pe care se regaseste o noua “Ave Maria”. Albumul a fost lansat in UK in aprilie 2013.

Total diferit de Shubert’s “Ave Maria” cu care ne-a obisnuit Sarah Brightman, dar la fel de frumos.

O prelucrare semnata Sarah Brightman, Sally Herbert si Mike Hedges, a cantarii “Responsorium: Ave Maria, O Auctrix Vite” compusa de calugarita benedictina Hildegard Von Bingen (originalul se gaseste pe albumul Sequentia: Canticles of Ecstasy, cu muzica medievala, de acum 900 de ani).

Chiar foarte frumos. “Ave Maria” pentru 2015, dorinta ei de a canta de undeva de deasupra pamantului

 SarahBrightman

Anunțuri

Written by IsabelleLorelai

9 Iunie 2013 la 00:46

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] sa colaboreze (si sa-si aleaga colaboratorii). A stiut ca trebuie sa se apropie de oameni. Cu cele doua voci ale ei, soprana si pop, cu lejeritatea cu care trece de la una la cealalta, cu generozitate, inteligenta si bun simt, a […]

  2. […] el) Featured Artist pentru piesele “Free” si “The War is Over” de pe albumul Harem, 2007,  Sarah Brightman – o alta dovada de inteligenta din partea ei colaborand cu un asemenea artist. Un alt […]

  3. […] de Chiara Ferrau, iar piesa se numeste “Nella Fantasia” (In My Fantasy). Apare pe albumul Eden, Sarah Brightman, […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: