Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Inocenta si Generozitatea

with 7 comments

Kids Smile 3

Cand nu mai esti copil, ai murit de mult” – Constantin Brancusi

Inocenta.

Akim Camara este considerat Wunderkind (copil minune). S-a nascut pe 27 octombrie 2001 in Berlin-Marzahn. La doar 2 ani, Akim a inceput sa cante la vioara – pentru ca a fost la concertul lui Andre Rieu de la Berlin din 2003 si i-a spus mamei sale ca vrea sa cante ca Andre.

Asa ca parintii i-au cumparat o vioara. A luat lectii si si-a uimit profesorul. Acesta a descoperit ca pustiul asculta de doua ori o piesa si apoi o reda din memorie.

Generozitatea.

Andre Rieu este un muzician remarcabil – putini sunt cei care nu stiu nimic despre el – dar si un om minunat.

Cei doi s-au intalnit si ce a urmat se poate vedea mai jos. Generozitatea si caldura lui Andre Rieu au adus un strop de bucurie si emotie sincera in sufletul spectatorilor.

Akim la 3 ani

Ferdinand Kuchler’s Violin Concertino in G op.11, with the „Johan Strauss Orchestra” – Andre Rieu „Flying Dutchman Concert”, Parkstad Stadium, Nederlands

Akim la 5 ani

Felix Mendelssohn’s Dance Of The Fairies, with the „Johan Strauss Orchestra” under the direction of conductor Andre Rieu, New York

„Muzica poate schimba lumea pentru ca poate schimba oamenii” – Bono (Paul David Hewson)

Pentru copii. Dar si pentru parinti – cred ca fiecare copil are un talent, doar ca are nevoie de parinti care sa doreasca sa il descopere si sa-l ajute sa se dezvolte, indiferent daca in timp performeaza sau nu.

Si pentru Cristina: Tsung Tsung, tot un copil minune (child prodigy).

Tsung Tsung are 6 ani si canta la pian de la 3. Intrebat de Ellen (invitat in emisiunea ei), el declara ca Mozart este compozitorul sau preferat.

 1. – Flood-Time by Eric Thiman
 2. – Flight of the Bumblebee by Nikolai Rimski-Korsakov (bumble bee)
Tsung Tsung la 4 ani – si la 5 ani

*

Sper ca proiectul Cristinei, „Copiii lui Mozart – Studio Muzical”, sa se bucure de succes.

La Studioul Muzical copiii pot lua lectii de canto, de pian si clavecin, pot conversa in engleza, franceza si italiana – iar daca nu stiu, pot invata.

http://copiiiluimozart.wordpress.com/studio-muzical/

WolfgangAmadeusMozart

Anunțuri

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. la noi s-au umplut scolile de muzica cu tigani
  sunt talentati dar din pacate marea majoritate aleg sa cante manele cand cresc
  fuga dupa bani
  astept mai mult despre Rieu
  cred ca si romanii merita un concert in Romania

  Tiberiu

  2 Iunie 2013 at 09:30

 2. Fantastic! Alte cuvinte nu mai am

  Carmen N.

  2 Iunie 2013 at 10:04

 3. Am ras cu lacrimi. Sunt grozavi copiii astia. Mare noroc.

  Oana

  2 Iunie 2013 at 16:26

 4. Dupa ce i-am aratat fetitei mele, mi-a spus ca vrea sa se apuce serios de pictura (ii place sa deseneze). Sa uitat de vreo 5 ori si s-a amuzat teribil. A fost vesela toata ziua dupa ce i-a vazut pe copii. Multumesc! (are 5 ani)

  Ingrid

  2 Iunie 2013 at 20:11

 5. […] Enescu a fost / este copilul genial al Romaniei – “prodigy child” in compozitie, cu 3 lucrari la varsta de 16 ani si una la 18 ani. Fara tv, internet si […]

 6. […] Andre Leon Marie Nicolas Rieu, olandezul din Maastricht. Violonist, dirijor si compozitor. De la 12 muzicieni in 1988, orchestra ajunge la 80 si chiar la 150, in prezent. Pe 30 iunie 2012 s-au implinit 25 de ani de cand un visul sau a devenit realitate. Ani in care a avut turnee in mai toata Europa, in America de Nord, Americade Sud, Australia, Japonia. Ani in care a primit nenumarate premii (din care doua “World Music”), discuri de aur si de platina. Este Cavaler al Ordinului Lions al Olandei, din 2002 si Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor al Frantei din 2009. A primit, din Austria, in 2011, Medalia de Aur a Republicii. Canta pe o vioara Stradivarius din 1667. Are propria firma (manager este fiul sau), proprii angajati, costume, autocare, un avion. Si un mic castel din secolul XV si o gradina, pe care le-a deschis publicului larg printr-un film, dedicat sarbatorii de Craciun. Eu i-am descoperit spectacolele de curand – in sensul in care, pana acum trei seri nu le-am vazut integral (doar fragmente, ca si cel cu pustiul Akim). […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: