Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Este timpul lor. The Piano Guys, YouTube Age

leave a comment »

1ThePianoGuys

1youtube

Canta cu bucurie si sunt foarte simpatici. S-au “lansat” si au devenit cunoscuti pe YouTube, din SUA, postand videoclipuri cu mashup-uri ale unor piese muzicale cunoscute, interpretate la pian si violoncel, intr-o maniera proprie. Pana pe 5 mai 2013 The Piano Guys aveau 224 milioane de vizualizari pe YouTube.

In decembrie 2011 au lansat primul album, “YouTube Hits vol.1”. Cel de al doilea volum, “The Piano Guys”, a ajuns numarul 1 in “Billboard New Age Albums” si “Classical Albums”, in 2012.

 2ThePianoGuys1

Jon este pianist. La 11 ani a inceput sa compuna muzica. El isi descrie stilul de interpretare ca fiind “New Age Classical” cu elemente de pop. Steven este violoncelist. El canta atat la violoncel acustic, cat si electric. Paul Anderson si Tel Stewart realizeaza si editeaza clipurile video. Al van der Beek “are rolul” de compozitor, inginer de sunet, coregraf si “fashion police”.

Ascult cu placere muzica lor. The Piano Guys practica un crossover clasic mai… altfel. Ii gasesc speciali. Se bucura de viata, de muzica, de orice. Pentru ei fiecare cantec reprezinta o calatorie si are o poveste. Si de aceea fiecare piesa merita un loc special in care sa ii fie filmat videoclipul.

3ThePianoGuys

Se distreaza copios la filmari si, cum vor mereu ceva inedit, a venit randul piesei Paradise de la Coldplay. Au dorit-o interpretata in “African Style”. L-au convins pe Alex Boye sa interpreteze cu ei.

Au vrut si un loc mai special pentru filmare, care, in imaginatia lor, sa reprezinte Paradisul. S-au decis pentru muntele Red Stone (St.George, Utah). Cand i-au spus lui Alex Boye unde vor sa filmeze, aceasta le-a spus: Baieti, sunteti nebuni. Cand ati mai vazut voi un negru in varful muntelui? In final a acceptat.

Coldplay, Paradise/Peponi

Chiar ca sunt nebuni. Au transportat un pian de zeci de mii de dolari cu un elicopter, in varful muntelui, unde au adus tot: instrumentele, echipa de filmare etc. Mai putin apa si mancare.

Cello: Steven Sharp Nelson. Piano: Jon Schmidt. Lead vocals: Alex Boye. Percussion & backup vocals: Al van der Beek and Steven Sharp Nelson. (Pep-o-ni/Pe-po-ne – cuvant care in Swahili, limba folosita in Africa de Est, inseamna Paradise).

Titanium/Pavane (Piano/Cello Cover) David Guetta/Faure

Video was filmed at Bryce Canyon National Park in cooperation with the Garfield County Office of Tourism. Exista si varianta vocal – Tyler Ward & The Piano Guys cover (David Guetta ft. Sia)

The Cello Song. Bach is back with 7 more cellos

Cello: Steven Sharp Nelson „and 7 of his clones”. Inspired by Cello Suite No. 1: Prelude, Bach

Rock meets Rachmaninoff

Inspired by Prelude in C sharp minor – Rachmaninoff. Piano: Jon Schmidt. Electric Guitar: Chris Wormer. Drums: Joel Stevenett. Bass:  Jake Bowen

 4ThePianoGuys

The Piano Guys Official website

Anunțuri

Written by IsabelleLorelai

24 Mai 2013 la 17:52

Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: