Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Este timpul lor. David Garrett, rocker-ul cu Stradivarius

with one comment

1DavidGarrett

BBC Music Magazine: “David Garrett is already the stuff of legend – in him is enshrined an entire corpus of virtuoso violin art, expounded with a fearsome beauty beyond comprehension”.

photo: Pilipp Mueller/Decca

 

“Wunderkind” David Garrett va implini anul asta 33 de ani. Din 2009 incoace, “inarmat” cu o vioara Stradivarius din 1710, cucereste arenele din Germania. Pline cu oameni de toate varstele. Mii. Copii, adolescenti, parinti, bunici. Toti fericiti sa il asculte si sa il vada. Toti se bucura. Zambesc, aplauda. Nimeni nu se supara ca si-a vopsit parul. Sau ca e prea lung ori prins cu elastic in “coc”. Nimeni nu se supara ca e in pas cu moda. Ca poarta inele si bocanci de rocker. Ca are barba… Nimeni nu se supara ca ia piese, pop sau rock, Simfonia a V-a de Beethoven sau Anotimpurile lui Vivaldi, si piese celebre din muzica de film, si le aduce la un singur numitor comun: David Garrett, un uimitor crossover clasic.

3DavidGarrett

David a primit prima vioara cand avea 4 ani si a inceput studii de vioara in particular. La 14 ani semna deja un contract cu “Deutsche Grammophon” (classical music). In 1999 pleaca la New York, la Juilliard. L-a avut professor pe Ithak Perlman, considerat unul dintre cei mai remarcabili violonisti ai secolului XX.

David obisnuieste sa isi inceapa concertele intrand nu prin scena asa cum se practica. Ci pe acolo pe unde a intrat publicul. El interactioneaza cu oamenii. Le zambeste si le dedica, inclinanduse spre ei, cateva acorduri.

Intrarea pe Led Zeppelin / Kashmir. Spre bucuria oamenilor.

(Concert/CD Rock Symphonies – Cobain, Stradlin, Perry, McCartney, Clayton, Beethoven, Bach, Grieg – crossover clasic)

Vara – 3rd Movement (Presto, Storm) – Cele patru anotimpuri, Vivaldi

Smooth Criminal de la Michael Jackson

Din ciclul sa continuam sa aducem cultura in fotbal: new version of the official UEFA Champions League theme. UEFA Champions League final opening ceremony, Munchen, Allianz Arena, 19 mai 2012, aici tenorul Jonas Kaufmann si violonistul David Garrett.

Unul dintre cele mai frumoase clipuri pe care le-am vazut (Viva la Vida)

Doar clasic. Japonia, 1997. Violin Concerto in E minor, Op. 64, Mendelssohn, aici. Si 2011, Verbier Festival. Violin Concerto in D major, Op. 61, Beethoven, aici.

2008: David a intrat in Guinness-book dupa ce a interpretat in 65,26 secunde (13 note/secunda) “Zborul bondarului” de Korsakov, devenind unul dintre cei mai rapizi violonisti din lume.

Pentru mine este o bucurie sa il ascult. David Garrett este fericit cand interpreteaza. Si le transmite oamenilor fericirea lui. Muzica lui nu este zgomot asa cum s-ar astepta multi doar vazandu-l. Muzica lui este placere si bucurie, plina de energie. Muzica lui este educatie pentru copiii care sunt adusi la concertele sale. Iar interpretarea… Virtuoso.

Concerte (urmeaza in Austria si Elvetia)/Premii/CD: David Garrett official website

2DavidGarrett

Anunțuri

Written by IsabelleLorelai

23 Mai 2013 la 14:28

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] o parte din Concertul pentru vioara si orchestra de Beethoven. Dirijor Cristian Mandeal. Solist David Garrett, vioara – pe langa interpretare, si o prezenta foarte […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: