Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Kassandra Emanuela Cristiana, din infern în paradis

with 3 comments

Avea 2 ani şi 8 luni şi nu era loc pe trupul ei mic care să nu fie lovit – aşa scria în ancheta medico-legală. Fusese bătută groaznic luni întregi. Era arsă cu ţigara. I se turnase acid sulfuric pe faţă. Era înfometată. Dar zâmbea.

O bunică îi făcuse copilului toate astea. Abandonată de părinţi, luată „în grijă de o bunică”, Kassandra trăia în infern.

A fost luată din spital, acum 1 an şi 4 luni, de familia Rotariu, Dana şi Iosif – fotbalistul. Au înfiat-o fără să mai stea pe gânduri, imediat ce au văzut-o, slabă şi imobilizată pe patul de spital, stâlcită în bătaie. Kassandra era piele şi os, avea spatele carne vie şi era hrănită doar prin perfuzii.

Dana Rotariu a primit un telefon de la un psiholog – aflase de la biserică de bunătatea familiei, care mai luase un băieţel, Cristian, în plasament – şi i-a povestit drama copilului. Kassandra putea fi externată, dar nicio direcţie pentru protecţia copulului nu putea rezolva ceva, pentru că era imobilizată la pat.

Soţii Rotariu au luat-o pe Kassandra în regim de urgenţă. Au urmat 6 luni în care nimeni din casă nu a mai dormit vreo noapte întreagă. Kassandra avea coşmaruri din oră în oră. Din oră în oră se trezea plângând.

Copilul avea atât de multe oase rupte, încât a suferit, într-un an şi patru luni, 24 de intervenţii chirurgicale sub anestezie generală. Familia Rotariu a dus-o pe Kassandra la clinici din străinătate. Au cheltuit 40.000 de euro.

Kassandra are acum 4 ani. Are o familie. Părinţi, un frate, o casă. Grijă şi dragoste. Paradis.

Dar Kassandra încă nu îşi poate folosi mâinile şi un picior. Are nevoie şi de o operaţie la maxilar.

Kassandra are osteomielită – boală a sistemului osos provocată de infecţii puternice, care distrug articulaţiile.

Kassandra trebuie să facă tratament cu antibiotice luni de zile, după care urmează operaţiile – articulaţiile distruse sunt înlocuite cu proteze, pentru a da posibilitate organismului să se dezvolte.

Kassandra are nevoie de 100.000 de euro, din care a primit 4.000 (la Dăruieşti şi câştigi, PRO TV) – pentru 4 operaţii, la un spital din Strasbourg.

Operaţia la maxilar şi spitalizarea (3 zile) costă 5.000 de euro. Tratamentul şi fiecare operaţie plus protezare, la ambele mâni şi la un picior (şold), costă fiecare 30.000 de euro.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi, pe blogul Kassandrei sunt conturile şi un cont PayPal:

http://www.iosif-rotariu.blogspot.com

.

Steluţele de mare

.

Anunțuri

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Kassandra Emanuela Cristiana, are acum 4 ani.A fost luată din spital, acum 1 an şi 4 luni, de familia Rotariu, Dana şi Iosif – fotbalistul. Au înfiat-o fără să mai stea pe gânduri, imediat ce au văzut-o, slabă şi imobilizată pe patul de spital, stâlcită în bătaie. Kassandra era piele şi os, avea spatele carne vie şi era hrănită doar prin perfuzii.Dar Kassandra încă nu îşi poate folosi mâinile şi un picior. Are nevoie şi de o operaţie la maxilar.Operaţia la maxilar şi spitalizarea (3 zile) costă 5.000 de euro. Tratamentul şi fiecare operaţie plus protezare, la ambele mâni şi la un picior (şold), costă fiecare 30.000 de euro. Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi: BRD RON: RO 34 BRDE 360 SV 1839 8993 600 EURO: RO 70 BRDE 360 SV 8048 7003 600 USD: RO 29 BRDE 360 SV 9641 8133 600 Cod SWIFT: BRDEROBU Titular: Rotariu Daniela Liliana Pe blogul Kassandrei este şi un cont PayPal: http://www.iosif-rotariu.blogspot.com […]

 2. Este o data limita pentru efectuarea operatiilor? As vrea, din suflet, sa o ajut pe fetita, dar as putea sa o fac in luna decembrie.

  Daca aveti un raspuns trimiteti pe adresa de email.

  Va multumesc

  Catalin

  17 Noiembrie 2010 at 20:15

 3. […] 2009, Dana si Iosif Rotariu o infiau pe Kassandra, o fetita aflata in spital intr-o stare de sanatate ingrozitoare, chinuita bestial de o bunica inconstienta. Sotii Rotariu mai aveau un baietel luat in plasament, […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: