Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Claudia Mihaela. Pentru o gură de aer în plus

with 22 comments

Claudia Mihaela are 24 de ani. Este incredibil de luptătoare şi optimistă. De 8 ani luptă pentru fiecare gură de aer. Claudia Mihaela Marc-Wart este bolnavă de la 16 ani. Era în clasa a IX-a.

Claudia a fost diagnosticată în 2001 cu Fibroză pulmonară idiopatică, incapacitate respiratorie – insuficienţă respiratorie cronică manifestată, disfuncţie ventilatorie restrictivă severă. În ziua în care i s-a făcut rău i se spărsese un plămân. Venea de la şcoală. Medicul a spus că dacă întârzia 20 minute la spital, murea. Viaţa Claudiei Mihaela s-a mutat în spital. A făcut operaţie, apoi tratament până în 2005, când i s-a spus că fără un transplant pulmonar bilateral nu va supravieţui. I se spărsese şi al doilea plămân. Din nou operaţie. Claudia Mihaela a ajuns să respire doar cu 11% din capacitatea plămânilor. Aparat de oxigen. Suma de care avea nevoie era imensă, 100.000 de euro. Medicii i-au spus mamei că fără un transplant, Claudia va muri în 4 ani. Mama Claudiei a stat la uşile autorităţilor timp de 3 ani, din 2005 până în 2008, pentru a primi finanţarea transplantului de la stat. În 2007, Claudia Mihaela cântărea doar 32 de kilograme (la 1.90 m înălţime). Pe 5 martie 2008, statul a aprobat 120.000 de euro pentru transplant. Pe 24 mai 2009, Claudia Mihaela a făcut transplantul pulmonar bilateral la spitalul AKH din Viena. După şase luni de la transplant,  Claudia Mihaela nu se simţea bine iar medicii au spus că organismul ei a început să respingă noii plămâni. În noiembrie 2009, Claudia a plecat din nou la Viena iar medicii austrieci au reuşit să o stabilizeze. Din păcate, Claudia Mihaela avea probleme în continuare. În decembrie 2009, medicii austrieci au opinat că este necesar un alt transplant şi familia a depus dosarul pentru o nouă finanţare. În martie 2010, Claudia Mihaela a ajuns la Viena cu ajutorul Asociaţiei Salvează Vieţi şi Hospital Services. Medicii austrieci au descoperit că problemele de respiraţie nu erau datorate transplantului. Au intervenit şi acum Claudia se simte bine. În continuare trebuie să meargă la control.  Mama ei, Antoaneta Adriana Radu, nu mai face faţă din punct de vedere financiar. Are nevoie de oricât de puţin, pentru a putea să o trimită pe Claudia la spitalul din Viena – bani pentru transport, cazare şi mâncare. Claudia Mihaela, sora ei mai mică – care are 9 ani – şi mama lor trăiesc dintr-un venit lunar de 800 RON.

 – Foto de la Andi Mihail

Anunțuri

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Social comments and analytics for this post…

  This post was mentioned on Twitter by transplanturi: RT @andymihail: Pentru o gura de aer in plus http://sp2.ro/transplant (Rt pls)…

  uberVU - social comments

  8 Aprilie 2010 at 12:43

  • Nu pot sa cred ce vad…am fost colege in scoala generala si nu stiam ca Claudia are asemenea probleme. Ce s-a mai intamplat? e bine????

   Mariana Velea Ex Tudor

   23 Octombrie 2012 at 01:00

 2. e pe bune? nu stiam ca are nevoie de un nou transplant…

  Andy Mihail

  8 Aprilie 2010 at 14:23

  • Domnule Mihail, am modificat ceva în text – da, era să fie nevoie de un nou transplant.
   Ştiu că aţi sunat-o pe mama Claudiei: NU, nu a minţit cu nimic – aşa i s-a spus. A trăit în incertitudine din decembrie 2009 până în martie 2010.
   Nimeni nu e nebun să se apuce din nou de depus dosare dacă nu este cazul, cred că sunteţi de acord cu asta.
   În martie Claudia a fost la Viena şi s-a descoperit că nu plămânii erau problama – dar deja ştiţi.
   Doar că eu nu ştiam că s-a întors Claudia de la Viena şi că totul este ok (am fost plecată şi „am pierdut” ultimele noutăţi – fericite, cert.
   Oricum, Claudia are nevoie de ajutor.
   Eu am de gând să o ajut cu cât pot, situaţia lor nu este dintree cele mai fericite.

   isabellelorelai

   8 Aprilie 2010 at 14:50

  • Daca doriti as putea ajuta mediatizand cazul…

   Claudia

   8 Aprilie 2010 at 17:04

 3. […] This post was mentioned on Twitter by Andy Mihail, Tudosie Razvan, aurelia c, Bogdan Condurache, Andrei Jităreanu and others. Andrei Jităreanu said: RT @andymihail: Pentru o gura de aer in plus http://sp2.ro/transplant (Rt pls) […]

 4. nu eu am vorbit cu mama claudiei. ma bucur ca e mai bine.

  Andy Mihail

  9 Aprilie 2010 at 15:00

 5. multumesc… 🙂

  Clau :)

  9 Aprilie 2010 at 20:50

 6. […] Claudia Mihaela Marc-Wart are 24 de ani. Este incredibil de luptătoare şi optimistă. De 8 ani luptă pentru fiecare gură de aer. Claudia Mihaela Marc-Wart este bolnavă de la 16 ani. Era în clasa a IX-a. Claudia a fost diagnosticată în 2001 cu Fibroză pulmonară idiopatică, incapacitate respiratorie – insuficienţă respiratorie cronică manifestată, disfuncţie ventilatorie restrictivă severă.Mama ei, Antoaneta Adriana Radu, nu mai face faţă din punct de vedere financiar. Are nevoie de oricât de puţin, pentru a putea să o trimită pe Claudia la spitalul din Viena – bani pentru transport, cazare şi mâncare. Claudia Mihaela, sora ei mai mică – care are 9 ani – şi mama lor trăiesc dintr-un venit lunar de 800 RON. Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi: BCR RON: RO 20 RNCB 0318 0581 2658 0001 EURO: RO 87 RNCB 0290 0581 2658 0001 Cod SWIFT: RNCBROBU Titular: Radu Antoaneta Adriana (mama Claudiei Mihaela) Contact: 0722 278 033 […]

 7. […] Claudia Mihaela Marc-Wart are 24 de ani. Este incredibil de luptătoare şi optimistă. De 8 ani luptă pentru fiecare gură de aer. Claudia Mihaela Marc-Wart este bolnavă de la 16 ani. Era în clasa a IX-a. Claudia a fost diagnosticată în 2001 cu Fibroză pulmonară idiopatică, incapacitate respiratorie – insuficienţă respiratorie cronică manifestată, disfuncţie ventilatorie restrictivă severă.Mama ei, Antoaneta Adriana Radu, nu mai face faţă din punct de vedere financiar. Are nevoie de oricât de puţin, pentru a putea să o trimită pe Claudia la spitalul din Viena – bani pentru transport, cazare şi mâncare. Claudia Mihaela, sora ei mai mică – care are 9 ani – şi mama lor trăiesc dintr-un venit lunar de 800 RON. Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi: BCR RON: RO 20 RNCB 0318 0581 2658 0001 EURO: RO 87 RNCB 0290 0581 2658 0001 Cod SWIFT: RNCBROBU Titular: Radu Antoaneta Adriana (mama Claudiei Mihaela) Contact: 0722 278 033 […]

 8. ma bucur ca in acest moment Claudia este k, insa consider ca este absolut infiorator ca in fiecare secunda sa te gandesti ca viata ta, din nefericire, este conditionata de situata materiala. acesta este tristul adevar.Claudia este un exemplu de viata pentru noi toti, un om puternic care in fiecare ceas se lupta cu timpul. Pana acum a iesit invingatoare in aceasta lupta nedreapta pentru ca este un om puternic si de un optmism coplesitor insa sta in puterea noastra sa o ajutam.Sta in puterea noastra sa strangem bani pentru tratamentele al naibii de costisitoare, sta in puterea noastra sa facem fapte bune, sta in puterea noastra sa ajutam si sa invatam.

  Lucia

  12 Aprilie 2010 at 22:19

 9. Buna ziua .
  O cunosc personal pe Claudia ,care este un exemplu pentru noi toti oameni,este o fata cu un caracter puternic o luptatoare si tot odata o invingatoare …..nu ar fi reusit poate ,fara mama si sora ei care ii sunt alaturi si o sustin .Sunt o familie cum rar mai sunt in zilele noastre ,o mama care isi apara si isi sustine copii.Din convorbirile mele cu mama ei va redau doar un paragarf „fetele mele sunt centrul universului meu ,fara el eu nu exist,…nu am sens „.
  Aceasta familie este um model pentru mine .

  Monica

  15 Aprilie 2010 at 20:00

 10. Clau esti o luptatoare! Esti un exemplu pentru noi toti!

  cristi

  15 Aprilie 2010 at 21:58

 11. Si eu am trecut prin aceleasi probleme, am transplant pulmonar.Intradevar Claudia este o luptatoare ,care a reusit si care acum lupta si pentru alti oameni care nu au informatii,din fata calculatorului ajuta si indruma oameni cu acelesi probleme .In spatele ei sta o familie care o ajuta si care o sustine ,o mama iubitoare si o surioara blanda si buna de o inteligenta scliptoare .
  FELICITARI ESTI O INVINGATOARE TE APRECIEZ .

  Liviu

  16 Aprilie 2010 at 00:00

 12. Lumea spune ca nu poti traii fara dragoste … eu sunt de parere ca nu putem traii fara oxigen. Si multumesc lui Dumnezeu ca am cunoscut oameni minunati , ca Moni si Liviu , si da Moni ai dreptate nu as fii reusit fara familie .:)

  Clau :)

  16 Aprilie 2010 at 00:36

  • Clau esti cea mai tare! O sa incerc sa te ajut cum pot! Am distribuit deja in toata lista mea de pe facebook, link-ul asta! Pup dulce!!! Colega ta din generala!

   adriana baron

   27 Octombrie 2010 at 21:25

 13. o cunosc pe claudia de 20 de ani,am crescut in acelasi bloc,am mancat din aceeasi farfurie,prin ce a trecut ea este foarte dureros,ii multumim lui Dumnezeu ca a salvat-o si promit ca o voi ajuta si eu,Claudia sa stii ca ne-am gandit la tine mereu,ne-am rugat pt sanatatea ta si o voi suna si eu pe mama ta sa te ajut.Fam Avramoiu iti doreste toata sanatatea din lume.Te pup dulce si capul sus,ce-a fost mai rau a trecut.OANA

  oana avramoiu

  29 Octombrie 2010 at 11:14

 14. din pacate claudia nu mai este printre noi,Dumnezeu a ales ca ea sa fie ingerul Lui,a fost un inger printre noi dar acum ne-a parasit,Clau nu te voi uita niciodata,Dzeu sa te ierte,ai luptat mult,ai fost si vei fi un exemplu si o invingatoare pt noi……..

  oanaaaa24

  4 Iulie 2011 at 10:14

 15. din pacate, Claudia nu mai este printre noi. Cel de Sus sa o odihneasca! condoleante sincere familiei!

  Andreea

  4 Iulie 2011 at 14:04

 16. Dumnezeu sa o odihneasca! am fost colege de clasa in generala, mi-o amintesc vesela si voioasa… din pacate n-am mai tinut legatura…am mai cautat-o pe fb dar nu gaseam nimic…ce veste trista! Dumnezeu sa o aiba in paza pe Claudia acolo sus, si de mama si sora ei aici!

  Mariana Velea

  15 Septembrie 2015 at 16:01


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: