Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Robert Antonio Fichitiu, viaţă între Dumnezeu şi internet

with 2 comments

Şi Robert are o poveste. Unii o pot încadra la minunile făcute de Dumnezeu. Alţii la minunile făcute de oameni. Iar alţii la minunile făcute de Dumnezeu prin oameni. Tot aia, în final… Plus noroc şi… internet.

Robert este unul dintre copiii ai căror părinţi au primit vestea, acum un an, că  fiul lor urmează să moară – şi asta după ce părinţii mai pierduseră o fiică, de 16 ani, într-un accident rutier. Robert avea 7 ani şi era în clasa I. Tatăl lui povestea: „Pe 7 aprilie 2009, Robert mi-a spus ca il doare capul si burtica. Pana atunci nu a fost niciodata bolnav. Chiar in august anul trecut i-am facut analizele si doctorii mi-au spus ca este sanatos. A doua zi a vomitat si m-am dus cu el la medicul de familie, care a chemat salvarea si l-a dus la spitalul din Bacau. Acolo i s-a pus diagnosticul de leucemie si ne-au trimis la Spitalul de copii din Iasi. Nici eu, nici sotia nu am putut crede ca baiatul nostru avea cancer si toate organele ii sunt afectate. Macar daca ar fi avut vreun semn de boala ca sa il aducem din timp la spital si sa traiasca si el acum”. Robert era deja internat de o săptămână la secţia de reanimare a Spitalului „Sfânta Maria” din Iaşi şi nu i se dădea nicio şansă. Ajunsese într-o stare foarte gravă, medicii au spus că toate organele îi erau afectate de cancer. Era la mila Domnului, cum au spus medicii din Iaşi.

14 aprilie 2009. „Medicii sunt in fata unui caz in care nu mai pot interveni pentru a salva viata baietelului: In aceasta familie este intr-adevar o mare drama. Acest copil a fost diagnosticat cu o forma de leucemie dintre cele mai rele. Noi spunem ca leucemiile sunt de doua feluri: rele si bune. Din cele bune se mai poate scapa, dar din cele rele… Copilul este la limita de viata. Din punct de vedere medical, la el posibilitatile sunt foarte reduse. Viata lui atarna de un fir de par. Doar Dumnezeu il mai poate salva”, a declarat conf. dr. Ingrid Miron, seful Clinicii de hemato-oncologie de la Spitalul de copii” – conform „Bună Ziua Iaşi – Magda Olteanu”.

După care cineva a căutat soluţii pe internet, a aflat de spitalul din Timişoara şi părinţii au dus copilul acolo. Au împrumutat 17 milioane şi l-au dus cu avionul. Robert şi mama lui au stat internaţi 1 an, fără să plece nici măcar o dată acasă.

Robert are 8 ani şi Leucemie Acută Limfoblastică cu celule T. Face tratament tot la Timişoara, la Spitalul Louis Ţurcanu. Tatăl lui, Isidor, cere ajutor pe unde poate. Caută oameni care să îl ajute pe copil să ajungă la tratament, din judeţul Bacău la clinica din Timişoara. Şi să aibă ce mânca. Atât.

Tatăl lui Robert are o boală renală (poartă o sondă) şi este pensionat pe caz de boală de 8 ani. Are o pensie de 540 RON şi rate de 350. A muncit 22 de ani la foraj-sonde în Comăneşti, sub cerul liber. Chiar şi aşa bolnav, tatăl lui Robert munceşte cu ziua, pe unde poate, pentru un ban în plus.

Pe 2 mai 2010, Robert va împlini 9 ani.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

BRD – Filiala Moineşti

RON: RO 64 BRDE 240 SV 2373 4582 400

EURO: RO 52 BRDE 240 SV 2373 4822 400

Cod SWIFT: BRDEROBU

Titular: Fichitiu Isidor

Contact: Fichitiu Isidor, telefon 0749 181 457

Domiciliu: sat Floreşti, comuna Scorţeni, judeţul Bacău. CP: 607552

.

Steluţele de mare

.

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Robert Antonio Fichitiu va împlini 9 ani pe 2 mai 2010. Leucemie Acută Limfoblastică cu celule T. […]

  2. […] Robert Antonio Fichitiu va împlini 9 ani pe 2 mai 2010. Leucemie Acută Limfoblastică cu celule T. […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: