Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Vasile Gavriluţi

with 3 comments

Despre Vasile mi-a scris Paula. Puştiul este ghinionist, pentru că are o boală gravă. Dar şi norocos. Poate fi salvat. Aici, acasă. La spitalul din Timişoara, la doamna Prof. Dr. Margit Şerban. Vasile are nevoie de un transplant de celule stem. Iar transplantul poate fi făcut la Timişoara. Există donatorul, perfect compatibil, găsit în străinătate. Bani nu sunt.

Vasile s-a născut pe 10 iulie 1999. A avut o copilărie fără probleme. Până pe 22 septembrie 2008. Era la şcoală. I s-a făcut rău şi a leşinat. A făcut analizele la spitalul din  Arad. Iniţial a fost suspect de hepatită. Era ceva mai complicat şi a primit trimitere la Spitalul Louis Ţurcanu din Timişoara. Timp de două luni a făcut investigaţii. În noiembrie a primit diagnosticul: Anemie aplastică idiopatică forma foarte severă. Vasile a stat trei luni în spital, acolo a făcut Crăciunul. A făcut un tratament special, primit ca sponsorizare din Germania, însă rezultatele au întârziat să apară. În fiecare zi, Vasile ia Ciclosporină. În fiecare marţi sau vineri merge la spitalul din Timişoara unde face analizele şi apoi transfuziile de sânge şi masă trombocitară, fără de care nu poate trăi.

Doamna Prof. Dr. Margit Şerban a considerat că Vasile trebuie să facă transplantul de celule stem de la donator neînrudit (nu are donator compatibil în familie) şi a început să caute donatori în Registrele altor ţări. A găsit câţiva, dar ca să poată fi aduse celulele stem în România, familia lui Vasile are nevoie de 20.000 de euro. Gavriluţi Dorina, Contact: 0744 361 725

Vasile este în clasa a IV-a A (la Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” din Arad), dar învaţă acasă. Are imunitatea prea scăzută, o banală răceală îi pune viaţa în pericol. Documentele medicale sunt pe blogul lui:

http://vasilegavriluti.blogspot.com

.

Steluţele de mare

.

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Myutza: da mai departe ! Ofer GRATIS ptr.copil cu probleme 2 ani PROTEZE si GHETUTE ORTOPEDICE. tel. 0766396764 sau 0314221410, 0721.226.072 poate cuiva ii va prinde bine informatia …viata ARE prioritate ! Multumesc

  CELLA

  31 Martie 2010 at 17:01

 2. vasilica nu mai este..a plecat la ingerasi..toate eforturile au fost in zadar..

  anca

  11 Martie 2012 at 17:11

 3. si vasi s-a dus la ingerasi..in 26 feb 2012..corpul lui nu a mai rezistat..multumesc pt tot isa..

  anca

  24 Iulie 2012 at 12:53


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: