Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Lala

with 33 comments

În mod normal trebuia să o primesc drept premiu la gala unui concurs de bloggeri sau să o cumpăr mai pe seară, la lansarea de la muzeu. Nu am avut cum să ajung nici la una, nici la alta (din motive de lipsă de targă – chestie care contează prea puţin şi nu a interesat pe nimeni). În plus cică eram personaj în ea. În carte adică. Muream de curiozitate să văd ce a scris, pentru că atunci când mi-a spus că se apucă de un roman poliţist în care personaje sunt bloggeri – printre care şi tăcuta, respectiv eu – nu am crezut-o. Mai precis m-am gândit la o farsă. Sau că bate câmpii. Şi uite na belea că a scris-o. Bun. A scris-o, a lansat-o etc etc. Şi o caut. Şi nu o găsesc. Multe cărţi de la Tritonic în librării. A ei – nu. Bun. Apucă-te tanti şi urmăreşte Flacăra (revista, nu violeta). Timp în care am început să mă frământ. Păi ce rol putea să-mi aloce? La cât e de nebună e, putea să scrie orice despre mine. Mă gândeam la vreo criminală, ceva. Am găsit-o şi am deschis-o cu strângere de inimă. Apar rar. Bun! Îmi place. Sunt un fel de „legătură” a personajului principal, Lala. Asta, Lala, e poliţistă. Şi e cam supărată. Pe lume, pe univers, pe tot. Da’ rău, nu aşa. Că e Lala supărată, e OK, se mai întâmplă. Dar scriitoarea? E şi mai supărată. După o socoteală sumară bag de seamă că sunt printre puţinii care au rămas netorturaţi, terorizaţi, caftiţi, otrăviţi, ucişi. Până şi ea ia cafteală. Ea, adică Lala (care nu e scriitoarea, să ne înţelegem). Deci strânge nişte personaje – bloggeri şi cititori de bloguri (cică prieteni de-ai ei) şi să te ţii. Nişte complicaţii de te doare capul, nu alta. Unii sunt răpiţi şi închişi în beci. Alţii sunt otrăviţi. Doi mor şi îi ţine într-un dormitor – lângă ăilalţi vii dar terorizaţi fizic şi psihic – în loc să îi ducă în vreo magazie ceva. Evident că toate pleacă de la politică. Îi „rezolvă” şi pe reprezentanţii puterii, nu-i problemă. Şi pe ăia de la servicii, normal. Una peste alta, cartea e mişto. Are de toate, inclusiv o „scenă fierbinte” – nu zic cine cu cine. Să revin la morţi. Primul care moare e Vania. Şi mă pune pe mine să zic despre el că oricum era cam naşpa şi că n-o să-l plângă nimeni. Sau cam p’aci. M-am ofticat că l-a omorât. Era un personaj de mare viitor. Putea să ajungă… orice. Şef al pingurilor, de exemplu. Putea să ajungă numărul I în lista aia. Dar nu. Îl omoară, dom’le. După care el, aşa mort, se răzbună. Otrăvitu’ mă trece la categoria second hand în blogroll, că de, nu îl pinguiesc. L-am pinguit acum, să se sature. Nici nu mă mai mir că l-a otrăvitÎn fine. Deci. Să revin. Cartea e mişto. Am reuşit să o cumpăr într-o zi în care eram un car de nervi. Mi-a plăcut. M-a amuzat. Mai multe nu zic. Dacă vreţi cartea, se găseşte cu Revista Flacăra (10 RON). Oana Stoica-Mujea. Parfumul văduvei negre – despre personaje aici. Iar aici sunt fotografii de la lansare.

Ea e Oana – fotografia e făcută de Vania. Ca să vezi…

http://oanastoicamujea1.wordpress.com

Asta-i cartea:

Later Edit. Istoria nefericitului nepinguit. Din cauza unei vieţi sărăcăcioase în pinguri, trist şi nepinguit, Vania se hotărâse să îşi pună capăt zilelor pe la jumătatea lunii martie (inutil, deoarece era mort încă din februarie, dar se pare că nu a contat). Aşa că Vania, în mărinimia lui, a început să împartă mărţişoare violet. Şi indicii anatomice (nu ale lui). A scris despre mame (în general). Despre magie (în particular). Şi a scris. Mai mult. Şi mai mult. Foarte mult. Îngrozitor de mult. După care află că i se pregăteşte ceva. Încearcă să scape. Se refugiază în scris, citit şi socotit. Mai face o încercare, cu ziua femeii. Pentru că nu a reuşit, a încercat şi cu ziua bărbatului. Îşi pune pisica să citească. Îl denigrează pe Chinezu’. Pisica este din nou pusă să citească. Vede că nu are scăpare şi se pregăteşte. Mai citeşte ceva înainte de asta. Gata, se sinucide. Aiurea. Nu se sinucide, îi face pisicii un blog. Vania, dacă nici acum nu eşti fericit, pinguit de 38 de ori pentru 21 de zile, te omor eu.

Later Edit II. 39 de pinguri. Da… La 50 te omor, să fie clar. Cu parfum – fără – văd eu cum… Până una alta, o carte pentru 40. După care 41. Ne apropiem… Poate mâine va fi mai sus… Cred că le-am cam pierdut şirul. 46? L-am pierdut. L-am regăsit. Cu 49. Şi gata cu Mirozna. Dar nu gata cu pInguiala…

Anunțuri

Written by IsabelleLorelai

21 Martie 2010 la 00:27

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Doamneee, cat am ras, esti mai de belea ca Vania. Dar sa stii ca am intrebat de tine la gala, si eu, si Lucia, poate ca n-am intrebat pe cine trebuie. Dar cartea tot ai fi primit-o, premiile sunt la Lucia. Nah, pacat ca n-a apucat sa ti-o ofere. La naiba!

  Oana

  21 Martie 2010 at 00:46

  • Măi, păi eu sunt de părere că dacă respecţi munca unui scriitor, trebuie să îi cumperi cărţile – păcat că am găsit-o greu.
   Cu siguranţă nu ai întrebat pe cine trebuia, dar nu-i nimic. Lasă că ne vedem noi la o cafea, nu murim mâine. Sau murim? 😀

   isabellelorelai

   21 Martie 2010 at 00:55

 2. Mai, eu zic ca nu murim, de aia o avem pe Lala, ce naiba 😀 Ne vedem sigur dupa Pasti, abia astept sa am trei zile libere sa bananai prin Bucuresti 😉

  Oana

  21 Martie 2010 at 00:59

  • Păi şi dacă se enervează Lala? 😀 Ne omoară asta una două
   Super – înseamnă că mergem să şi mâncăm ceva (îi facem pomană lui Vania 😀

   isabellelorelai

   21 Martie 2010 at 01:01

 3. 😆 Doamneeee, si cica eu sunt nebuna. Foarte buna asta, ii facem, clar 😀 Te sun cand ajung in Bucuresti. Merci pentru ca ai citit, adica erai nevoita, dar merci oricum! 😉

  Oana

  21 Martie 2010 at 01:05

  • Îi facem pomană pinguită. Dacă e cuminte îl înviem 😀
   Eu mulţumesc. Următoarea carte poate să fie mai „plinuţă”, că tot repede o citesc

   isabellelorelai

   21 Martie 2010 at 01:10

 4. O Doamne, nu poza cu mainile in nas!

  Darius

  21 Martie 2010 at 01:46

  • Ce-ai măi? Nu e cu mâinile în nas! Mâinile tale exprimă ceva. Mâinile tale ştiau cu un an înainte ce urma să ţi se întâmple. E o atitudine de îngrijorare, nu vezi? Mâinile tale ştiau că o să te bage nebuna în beci 😀

   isabellelorelai

   21 Martie 2010 at 10:24

   • A, da?
    Adica da da, asa este, stiam ce mi se va intampla. De fapt faceam exercitii de tinut respiratia in beci.

    Darius

    21 Martie 2010 at 19:08

    • Darius,
     În „mărinimia” ei v-a dat şi nişte chestii, să faceţi pişu’ în ele. Ai folosit… ceva… 😀

     isabellelorelai

     22 Martie 2010 at 13:12

 5. Socotesc că, la valoarea mea, meritam mai multe pinguri! Cât despre Oana, eram decis, ajungând la capitolul 6, s-o lichidez în chinuri abominabile. Dar, cum l-a omorât şi pe preşedintele cu calviţie în final, mi-am zis s-o mai las, cu condiţia să-mi dea 20 de pinguri pe zi…

  Vania

  21 Martie 2010 at 07:59

  • Desigur…. 😀
   Cât despre Lala, să fie clar: avea informaţii de la mine că intenţionai să o lichidezi. Ce, credeai că nu a văzut când a fost schimbat paharul?

   isabellelorelai

   21 Martie 2010 at 10:27

 6. […] Astfel, acela continuă să dea pinguri pe i, şi poate că le-o mai da şi astăzi, dacă n-o fi scăzut în […]

  Pingul pe i « Ioan Usca

  21 Martie 2010 at 11:02

 7. 39 de pinguri? Să verific… Dacă nu-s atâtea, te-ai aranjat, că mai am 8 capitole din Mirozna, se poate întâmpla orice!

  Vania

  21 Martie 2010 at 11:20

  • Am pus 39, la naiba (Doamne iartă-mă) 😀 . 1 – 21 martie. Ce naiba (Doamne iartă-mă iar) 😀 scrii aşa mult??? Mă dor degetele, se blochează net-ul, se blochează platforma wordpress, au obosit şi ăştia de ne urmăresc 😀

   isabellelorelai

   21 Martie 2010 at 11:27

 8. Ăsta-i şi scopul, să-i obosesc şi să le adorm vigilenţa. Dacă Oana l-a lichidat pe preş., normal că eu o să-i fac una mai cu moţ!

  Apropo, zic să-i ştergi linkurile Oanei, că ea a zis că nu-i trebuie…

  Vania

  21 Martie 2010 at 11:48

 9. CINEASTUL ROBERT HORVATH CERE SPRIJIN LUI ION ILIESCU IN ACTIUNEA DE DESCONSPIRARE A AGENTULUI ROSU VALENTIN TISMANEANU.
  Domnule Presedinte.
  Fara sa fiu vreun prieten politic ci dimpotriva , am urmarit cu interes aparitia dumneavoastra la Antena 3. Am realizat fara prea mare surpriza faptul ca opiniile mele, coincid cu cele ale dumneavoastra in privinta lui Vladimir Tismaneanu.
  Toate incercarile mele de a prezenta documente confidentiale ca si rapaoarte declasificate ale CIA, agentiilor speciale englez si francez ,despre agentul Voldya au fost refuzate de autoritatiile romane. Memoriul meu catre presedintele Basescu a fost respins fara vreo explicatie.
  De asemenea memoriile mele adresate serviciului extern si intern au ramas fara raspuns ,impotriva prevederilor legale punand in primejdie siguranta nationala.
  Acum cateva luni am incercat sa prezint documente importante confidentiale reprezentantei Romaniei la ONU Simona Niculescu care sa fie prezentate Presedintelui Basescu.
  Ea a refuzat precizand ca daca voi deschide plicul cu documente confidentiale audienta a luat sfarsit. La audienta au participat adjunctul misiunii T Morar si consulul adjunct la New York C.Berechet.
  Ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a face lumina in acest caz de impotranta deosebita. Poate este ultima sansa ca prin dumneavoastra romanii sa afle adevarul.
  Va rog pe dumneavoastra si pe cei interesati sa citeasca pe blogul meu serialul de 12 articole intitulat DESCONSPIRAREA SPIONULUI VLADYMIR TISMANETKY !
  Scrisoarea in intregime adresata lui Ion Iliescu BLOGUL http://devanewyork.blogspot.com/
  Robert Horvath Deva New York
  Date personale de contact http://www.devagallery.com/

  rhorvath

  21 Martie 2010 at 14:38

 10. 😆 Jesus

  Oana

  21 Martie 2010 at 15:58

 11. […] on Văduve, parfumuri şi pist…magykhurin on Văduve, parfumuri şi pist…Lala « Isabell… on Povestea unor lansăriLala « Isabell… on Personaje […]

 12. Super tare prezentarea ta:)! Foarte amuzant! Dar ai dreptate, cartea e super misto si am citit-o fara oprire. Mi-a placut personajul tau si ma intrebam… oare cat de asemanator e cu realitatea? Glumeam, glumeam, poate e periculos sa recunosti:))

  adakiss

  21 Martie 2010 at 19:13

 13. Si pe mine m-a amuzat articolul. Dar mare atentie la Vania. El si cand rade sau glumeste, o face tot cu gandul la pinguri si la Zelist.

  Geocer

  21 Martie 2010 at 19:15

 14. […] Ana Peride, Link-Ping, Dumitru Agachi, Idei înghesuite, Aby, Cristian Lisandru, Isabelle Lorelei, Geanina Lisandru, Cella, Nataşa, Caius, Ana Usca, Ioan Sorin Usca, Neliniştitu’, Gabi123, […]

 15. […] Justiţiei, deja este vina lor dacă vor încerca să fugă de sub escortă!… De altfel, şi Isabela şi-a dat […]

 16. Ce carte? Tu locuieşti lângă sursă, eu de unde să am cărţi? Spune-le la editură că mă cunoşti, şi-ţi dă moca. Sau aşteaptă să ajung în Bucureşti…

  Vania

  22 Martie 2010 at 21:21

 17. […] nepoliticos ca Arhi şi Andrei să o viziteze pe Oana după ce au exclus-o din blogroll. Oricum, Isabela observă […]

 18. Acest articol parca face parte dintr-o alta poveste…una vesela, a reusitelor, nu a infrangerilor, a aripilor ce ating inaltul, nu a aripilor frante…

  Aduce o nota de speranta! 🙂

  Gabriela Elena

  24 Martie 2010 at 17:00

 19. […] Lisandru, Link-Ping, Răzvanrc, Cristian Lisandru, Atitudini, Nea Costache, Paul G. Sandu, Hobbitu, Isabelle, Blog de joacă, Geocer, Mihaela Man, Theodora Marinescu, Cella, Mirela Pete, Geeo, Gabi123, […]

 20. […] Peride, Mirela Pete, Black Angel, Cristian Lisandru, Ioan Sorin Usca, Manole, Theodora Marinescu, Isabelle Lorelai, Veronicisme, Grişka, Idei înghesuite, Elisa, Răzvanrc, Gabitzu, Aby, Gabriellajoy, Dispecer […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: