Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare povestind despre cancer şi moarte. De la 1 an la aproape 5. Iustin Ivănuţă

with 6 comments

„Aveam doar 1 an cand parintii mei m-au trezit la  ora 4 dimineata. M-au imbracat si am pornit spre gara. Erau tacuti. Eu nu intelegeam ce se intampla. Ne indreptam catre spitalul de copii din Iasi, unde mai tarziu avea sa se confirme faptul ca sunt bolnav de cancer. Asa a inceput cosmarul meu.

Parintii l-au considerat un blestem. Medicii l-au numit neuroblastom std. 3. Vreme de 2 ani, din 2 in 2 saptamani, treceam prin acelasi calvar. Ma trezeam la 4 dimineata pentru a porni la drum, catre Iasi.

Apoi urmau greturile si cosmarurile pe care le aveam in somn, din cauza chimioterapiei. Au fost zile in care ma intepau si de 20 de ori, pentru ca aveam venele prea arse si se spargeau foarte usor. Transpiram de spaima si de plans, cand vedeam ca strig in zadar sa se opreasca. Doamne, cat imi doream sa ajung acasa, sa fiu ca ceilalti copii…

Copiii care se simteau mai rau erau mutati in alte saloane, unde ramaneau izolati o vreme. Uneori se intorceau, alteori auzeam infirmierele strigand la parintii nostri sa ne opreasca in saloane.

Mai tarziu, cand se auzea zornaitul rotilor de targa, iar fiorul groazei le patrundea in maduva spinarii, mamele noastre lacrimau… Dintr-un instinct neinteles, vreme de cateva zile, nu ne lasau sa iesim pe hol, de parca moartea care se plimba pe acolo nu putea patrunde si in saloane… Asa, incet-incet, aproape toti prietenii mei s-au inaltat la ceruri.

Dupa 2 ani si 6 luni de zile, cand credeam ca am scapat, mi s-a adaugat un tratament mai puternic astfel: 5 zile stateam in spital, 3 zile acasa. Asta a durat inca aproximativ 5 luni de zile, dupa care a venit mult asteptata pauza de un an”.

Iustin va împlini 5 ani – dacă norocul nu îl va ocoli – pe 13 aprilie 2010. Cancer are din 22 iunie 2006: Neuroblastom abdominal std. III cu histologie nefavorabilă Shimada. A fost diagnosticat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria”. A făcut chimioterapie până în 2008. Apoi totul s-a complicat. La CT a ieşit formaţiune tumorală în forma de potcoavă, cu dimensiuni de apr. 2,9/6,5/8,5 cm. Tumora era placată pe aortă, înglobând, pe alocuri, calibrul trunchiului celiac, arterei mezenterice superioare şi pachetului vascular renal stâng.

 

Părinţii povestesc: „Singurul lucru care s-a putut face pentru Iustin a fost sa i se mai administreze inca un tratament cu chimioterapie care a mai durat aproximativ 4 luni. Dupa ce a mai terminat si acest tratament, a ramas ca Iustin sa faca o pauza de cel putin un an, cu conditia sa mergem la control o data pe luna. Pe 4 noiembrie 2009 a repetat examenul tomograf. Rezultatul a fost: formatiune cu forma neregulata care inglobeaza pe alocuri aorta cu dimensiune aproximativa de 5/2,9cm. Doamna Dr. Ingrith Miron a recomandat niste analize in afara tarii, caci in Romania s-a facut tot ce a fost posibil. Asadar am luat legatura cu Institutul de Cancerologie din Franta „Gustave Roussy”, trimitandu-le toate actele medicale prin fax. Pe 17 decembrie 2009 am primit un e-mail prin care ni s-a comunicat ca pretul tratamentului este de aproximativ 115 000 de euro, suma ce poate creste cu mult mai mult in functie de reactia copilului la tratament – ajungand pana la 150.000 de euro. Va rugam din suflet ajutati-l pe Iustin sa ajunga sa faca acest tratament. A luptat ca un erou timp de 4 ani cu aceasta boala, dar nu o poate invinge fara ajutorul dumneavoastra. Facem un apel catre toti oamenii cu suflet mare sa ne ajute sa mediatizam acest caz si, pe cat este posibil, sa strangem  aceasta suma de bani”.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

BRD

RON: RO 89 BRDE 340 SV 1588 3043 400 – titular Ivanuta Maria Laurentia

EURO: RO 13 BRDE 340 SV 2771 2743 400 – titular Ivanuta Florin  Ciprian

Cod SWIFT: BRDEROBU

E-mail: ivanutaciprian@yahoo.com

Iustin Constatin Ivănuţă este din Suceava. Blogul lui:

http://salvati-lpeiustin.blogspot.com

.

Steluţele de mare

.

Anunțuri

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Good luck with all that you do. Check out our relaxing pictures on our website. www. gallery2c.com

  Gallery2c

  23 Februarie 2010 at 15:54

 2. spam

  CIRSTEA FLORIN

  23 Februarie 2010 at 17:41

 3. strigat de ajutor de la iasi: http://www.danielarosu.info/

  ioana

  23 Februarie 2010 at 22:26

 4. […] Isabellelorelai: Iustin Ivănuţă, va împlini 5 ani – dacă norocul nu îl va ocoli – pe 13 aprilie 2010. Cancer are din 22 iunie 2006: Neuroblastom abdominal std. III cu histologie nefavorabilă Shimada. Va rugam din suflet ajutati-l pe Iustin sa ajunga sa faca acest tratament. A luptat ca un erou timp de 4 ani cu aceasta boala, dar nu o poate invinge fara ajutorul dumneavoastra. Facem un apel catre toti oamenii cu suflet mare sa ne ajute sa mediatizam acest caz si, pe cat este posibil, sa strangem aceasta suma de bani”. Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi: BRD RON: RO 89 BRDE 340 SV 1588 3043 400 – titular Ivanuta Maria Laurentia EURO: RO 13 BRDE 340 SV 2771 2743 400 – titular Ivanuta Florin Ciprian Cod SWIFT: BRDEROBU E-mail: ivanutaciprian@yahoo.com Iustin Constatin Ivănuţă este din Suceava. Pe blogul lui sunt toate documentele medicale: http://salvati-lpeiustin.blogspot.com […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: