Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele din ochii părinţilor Steluţelor de mare

with 5 comments

Ieri am fost la o conferinţă de presă – nu despre asta vreau să scriu – concluzia a fost clară „Cancerul la copii se poate vindeca, copiii pot fi salvaţi”. Vreau să scriu, doar în câteva cuvinte, despre steluţele pe care le-am văzut ieri în ochii a doi părinţi de Steluţe de mare. Asta a fost bucuria zilei de ieri.

Unul este tatăl ei, fetiţa cu ochii plini de întrebări. Când am aflat ce i se întâmpla – în sensul că nu mai avea nicio şansă – şi i-am văzut ochii, mi-am zis: ei na, nu mai are nicio şansă. Ba are. Şi a avut. A trecut printr-un calvar, are mult de recuperat, încă are nevoie de ajutor, dar este bine. Este bine. Ieri i-am întâlnit tatăl. Când a spus Mulţumesc, avea mii de steluţe în ochi. Tatăl ei, al Alexiei, vă mulţumeşte tuturor. Dacă treceţi pe aici şi citiţi, dacă aţi ajutat-o pe Alexia, luaţi vă rog câte o steluţă din ochii tatălui ei şi păstraţi-o lângă cuvântul Mulţumesc.

Pe blogul Alexiei, la „Noutăţi” puteţi citi despre ea. Iar la „Fotografii” sunt câteva imagini recente: http://www.alexiatoma.ro

Un alt părinte este mama lui, a copilului luptător. Abia ieri mi-a spus că atunci, în septembrie 2009, când nu mai vedea nicio ieşire din necaz, a vrut să se arunce pe geam. Nu mai suporta momentele în care copilul ei vedea alţi copii mâncând şi vroia şi el. Aseară, când a spus Mulţumesc, avea mii de steluţe în ochi. Mama lui, a lui Fabian, vă mulţumeşte tuturor. Dacă treceţi pe aici şi citiţi, dacă l-aţi ajutat pe Fabian, luaţi vă rog câte o steluţă din ochii mamei lui şi păstraţi-o lângă cuvântul Mulţumesc.

Vă Mulţumesc.

Anunțuri

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ma bucur ca acesti frumosi ochisori vor pune muuuulte intrebari si vor primi multe raspunsuri interesante de la aceasta viata, care poate sa fie si frumoasa, daca noi toti avem suflete calde! 🙂

  Gabriela Elena

  18 Februarie 2010 at 12:49

 2. POVESTE DUREROASA -lui Alex i se vede cancerul pe fata

  sursa-Click ,nr de azi ,18 febr.2010

  O nouă poveste dureroasă despre un copil. Un băieţel pe nume Alexandru a făcut o conjunctivită la un ochi; aceasta s-a dovedit a fi, de fapt, cancer.

  Pe Alexandru Haraniţă nu l-a durut nimic. Cancerul l-a atacat pe copil într-un mod ciudat: s-a instalat în abdomen fără durere, după care şi-a semnalat prezenţa pe faţă, transformându-l pe Alex dintr-un puşti obişnuit, în „Copilul cu ochiul”.

  Mama povesteşte plângând. Alex începuse şcoala de curând, la Râmnicu Sărat, şi îi plăcea tare mult. Într-o dimineaţă i-a apărut o roşeaţă la un ochi. Ochiul părea puţin „umflat”, dar nu s-a plâns de durere şi toată lumea a crezut că l-a tras curentul.

  Părinţii l-au dus la oftalmologie imediat. O conjunctivită acută, a spus medicul -, şi chiar aşa părea. Alex a început tratamentul indicat şi, după câteva zile, ochiul s-a umflat atât de rău, încât după alte câteva zile a ieşit din orbită.

  Au ajuns cu el de urgenţă la spitalul „Marie Curie” din Capitală, iar diagnosticul a picat ca un trăsnet: Neuroblastom abdominal, cu metastaze craniene. Mama lui Alex, Aura, a făcut un şoc la aflarea veştii.

  Tatăl, Marius, a rămas cu amândoi în spital, având grijă când de copil, când de mamă.

  Pe 11 noiembrie 2009, Alexandru a început tratamentul citostatic. O primă cură a terminat-o înainte de Anul Nou. Ca să-l aducă acasă, era nevoie de închirierea unei maşini. Medicul a menţionat că băiatul nu trebuie expus aglomeraţiei din microbuz.

  Tatăl, zidar fără muncă pe perioada iernii, n-avea cei 150 de lei pentru maşină.

  „Am cerşit, pur şi simplu am cerşit. Oamenii ne-au ajutat cu 5 lei, 10 lei, fiecare cum a putut. Acum suntem în impas şi vă cerem un ajutor, cât de mic, să rezistăm cu copilul în spital”.

  Alex este deosebit de ceilalţi copii, colegi de secţie oncopediatrică. Pentru că la el cancerul „se vede mai bine”. Pe faţă. Doar că lui Alex nu îi pasă. El zâmbeşte candid oricui îi dă bineţe.
  *Alexandru este internat la sectia de oncopediatrie a spitalui MS Curie (Budimex) ore de vizita intre 15.30 si 17.00
  o puteti suna pe mama lui, 0762 800 658

  MONICA

  18 Februarie 2010 at 20:08

 3. Fabian mi-e tare drag. E comunicativ, curajos, stie sigur ce vrea, are personalitate. Sa-i dea Dumnezeu sanatate.

  zincabeiu

  19 Februarie 2010 at 19:08

 4. […] aibă de mâncare. Greul însă îl duce Iuliana. După apariţia lui Alex în campania din ziar, Monica şi Iuliana, impresionate de necazul copilului, au început o mini-campanie de strângere de […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: