Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Alexandra Scott. Alex’s Lemonade Stand

with 10 comments

Alexandra Scott – Alex – a fost. Avea 4 ani când s-a îmbolnăvit. Cancer. În timpul în care făcea chimioterapie a avut o idee. Să vândă limonadă şi cu banii strânşi să îşi ajute doctorii. Alex a murit când avea 8 ani. Ce a rămas prin ea? Fundaţia „Alex’s Lemonade Stand” (ALSF) care a reuşit să strângă peste 30 de milioane de dolari.

În 2000, Alexandra era un „copil pacient” de 4 ani, bolnav de cancer. Dorinţa ei a fost să se organizeze un stand la care să fie vândută limonadă iar cu banii obţinuţi să îşi ajute medicii pentru a găsi un remediu de vindecare a tuturor copiilor bolnavi de cancer. Părinţii i-au îndeplinit dorinţa şi în iulie 2000 au organizat un astfel de stand pe peluza din faţa casei. Acţiunea a continuat timp de 4 ani, deşi Alex se simţea din ce în ce mai rău. Alex şi-a propus să strângă 1 milion de dolari. În 2004, întrebată de părinţi cum crede că se vor putea strânge atâţia bani, Alex a răspuns: „Se vor strânge, dacă oameni din toată ţara vor face standuri cu limonadă pentru acest scop”. Lucru care s-a şi întâmplat. Mii de voluntari, de toate vârstele, au făcut standuri cu vânzare de limonadă.

Alexandra a murit pe 1 august 2004. Prin ea trăieşte speranţa. Banii strânşi din ideea ei, peste 30 de milioane de dolari, au ajutat la finanţarea a peste 100 de proiecte de cercetare în domeniul cancerului la copil. A fost creat un program care ajută familiile care au copii bolnavi de cancer să poată ajunge la tratament.

Fundaţia îşi continua activitatea – continuă să strângă bani pentru cercetare, pentru găsirea de tratamente noi care să vindece copiii. În acelaşi timp aduce în faţa opiniei publice suferinţele copiilor bolnavi de cancer – conştientizarea. Prin activitatea ei, încurajează şi educă copiii sănătoşi, învâţându-i să participe la acţiuni caritabile.

She is a hero because she thought of others before herself. Alex’s goal was to find a cure for people with cancer. Alexander Scott was four years old when she started her own lemonade stand. While she was too weak to fight it off, she was still strong inside. Alex raised thousands of dollers for cancer research” – Carly S. Sycamore Jr. High – My Hero.com.

Pe scurt și update 2014

În 2000, un copil de doar 4 ani, bolnav de cancer, a avut o dorință simplă, în timp ce făcea tratamentul chimio. Să ajute. A muncit pentru îndeplinirea dorinței. Munca acestui copil a devenit o mișcare națională de strângere de fonduri. Copilul nu mai este fizic, dar trăiește printr-un ideal, respectat și continuat de milioane de oameni. În 2010, fundația care îi poartă numele și îi duce mai departe ideea, strânsese 30 de milioane de dolari. În 2014, a strâns mai mult de 75 de milioane de dolari.

Alex – Alexandra Scott. Fundația “Alex’s Lemonade Stand”.

http://www.alexslemonade.org

Anunțuri

Written by IsabelleLorelai

7 Februarie 2010 la 14:39

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. am citit de cazul ei… ce trist!

  nu inteleg de ce copiii trebuie sa sufere. cum de exista o asemenea boala la un copil? 😦

  evergreen

  7 Februarie 2010 at 16:49

 2. Cata putere la un inger asa de mic!!!!

  Rodica

  8 Februarie 2010 at 09:54

 3. Cum as putea sa va semnalez s eu un caz grav?
  Multumesc mult.
  Maria

  Maria Axente

  8 Februarie 2010 at 13:40

 4. Si noi ne zgarcim pentru un zambet…….

  Lupul Alb

  8 Februarie 2010 at 16:07

 5. Din păcate, nu vom vedea prea curând acest gen de solidaritate umană în România. Poate că suntem prea săraci, poate că suntem prea răi…
  O poveste care m-a deprimat profund. Emoționantă.

  Zalmoxys

  8 Februarie 2010 at 23:23

 6. […] This post was mentioned on Twitter by Tara, serbanmedia. serbanmedia said: povestea tarabei cu limonada http://bit.ly/beAnbo […]

 7. Social comments and analytics for this post…

  This post was mentioned on Twitter by serbanmedia: povestea tarabei cu limonada http://bit.ly/beAnbo

  uberVU - social comments

  17 Februarie 2010 at 23:01

 8. emotionant…mi-a adus lacrimi in ochi..mi-ar placea daca si la noi ar exista acea solidaritate,desi intr-adevar suntem prea rai,pentru ca nu trebuie sa dai mult,ci putin din putinul pe care-l ai si din suflet….

  Inga

  19 Februarie 2010 at 14:18

 9. Si eu sunt tratat de cancer (chimio si radioterapie) si inteleg perfect cazul. Imi pare nespus de rau ca s-a stins ins de multe ori e nevoie ca cineva sa moara ca sa NE TREZIM!

  Willmark

  19 Februarie 2010 at 18:04


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: