Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Operaţiunea Ecograful. Reloaded

with 4 comments

Nadia / Maria

Scriam pe 24 octombrie 2009 – aici – despre faptul că la Fundeni este nevoie de un ecograf pentru copii. După ce timp de o lună am trimis mesaje, împreună cu Nadia, pe unde am putut şi ştiut şi, evident, nu am rezolvat nimic, am decis să pun anunţul pe blog. A doua zi, Maria a preluat iniţiativa. Şi:

Primii 6.350 lei destinati achizitionarii unui ecograf necesar Sectiei de Pediatrie a Spitalului Fundeni s-au strins cu ocazia licitatiei cu strigare organizata de Asociatia M.A.M.E., la Palatul CEC din Bucuresti, în cadrul proiectului Atinge o stea”. Asta era în decembrie 2009. Pe 15 ianuarie 2010 erau strânși  4.000 de euro.

În fotografie: Nadia, Maria şi doi copii supravieţuitori ai cancerului

Subiectul:

Denumirea proiectului:

Dotarea sectiei de pediatrie din cadrul Institutului Clinic Fundeni

cu un aparat de ecografie

Prezentare: In Romania exista peste 380.000 de bolnavi de cancer aflati in tratament, conform datelor prezentate de Liga Romana de Cancer, in urma raportului din anul 2008. Anual sunt diagnosticate in jur de 70.000 de cazuri noi, dintre care 1.000 sunt copii si tineri.

In cadrul Instututului Clinic Fundeni este sectia de Pediatrie (cea mai mare din tara) care trateaza aceste afectiuni. Acest proiect isi propune asigurarea mai bune functionari a sectiei de Pediatrie (care se desfasoara pe 2 etaje) unde sunt tratati copiii diagnosticati cu  leucemii, limfoame, copii care fac dializa, copii cu talasemie, copii cu hepatite cronice – veniti din toata tara.

Mentionam ca anual sunt inregistrate peste 5.000 de internari, iar aria de acoperire este toata suprafata Romaniei.

Sectia de Pediatrie din cadrul Institutului Clinic Fundeni are un regim special in ceea ce priveste specificul, tratamentul dar si nevoile de protejare ale pacientilor.

Dupa fiecare cura citostatica, ei fac aplazie medulara (le scad foarte mult analizele si sunt mai predispusi la infectii).

De aceea dorim sa  putem interveni promt, dar pentru acest lucru trebuie sa avem cu ce (acest aparat este esential pentru decelarea modificarilor aparute la nivelul ficatului, rinichiului-modificari care daca nu sunt descoperite la timp, curma vieti).

Aici mai putem adauga ca benefeciari si copii si tinerii care au facut transplant medular, renal si necesita monitorizare.

Scurt istoric al activitatii solicitantului: In 1959 a fost infiintata Clinca de Pediartie  care are 160 de paturi si se intinde pe  doua etaje.

Obiectivele Clinicii sunt:

– Diagnosticul si tratamentul bolilor hematologice la copil, inclusiv a malignitatilor hematologice.
– Explorarea functiilor trombocitare si diagnosticul trombocitopatiilor si a bolii von Willebrand la copil.

– Diagnosticul si tratamentul bolilor de colagen la copil (Lupus eritematos sistemic, Artrita cronica reumatoida juvenila, granulamatoza Wegener, poliarterita nodoasa).

– Tratamentul multimodal al tumorilor solide la copil (in colaborare cu Clinica de Chirurgie Fundeni, Clinica de Radiologie si Imagistica Medicala).

– Abordarea diagnostica si terapeutica a cardiopatiilor congenitale la copil (in colaborare cu Clinica de Chirurgie Cardiaca din Institutul de Cardiologie C.C. Iliescu.

– Abordarea diagnostica si terapeutica a bolilor aparatului urinar la copil (in colaborare cu Clinica de Urologie Fundeni): Infectii de tract urinar, reflux vezico-ureteral, glomerulonefrite, sindrom-hemolitic uremic, sindrom nefrotic, malformatii reno-urinare, litiaza renala, insuficienta renala cronica/acuta.

– Statia de hemodializa pediatrica (5 posturi care lucreaza 24 de ore/6 zile pe saptamana), dializa peritoneala (compartiment cu 2 paturi, 4 cyclere) si hemofiltrare.

– Colaborare la transplanturi renale efectuate la copil.

– Diagnosticul si tratamentul afectiunilor gastroenterologice si hepatice; colaborare la efectuarea transplantelor hepatice.

– Centru national de ingrijire a copiilor si adolescentilor cu talasemii si hemofilie cu aplicarea metodelor moderne de diagnostic, de tratament substitutiv si specific – chelatori de fier, concentrate de factori de coagulare – in colaborare cu Clinica de Hematologie a Institutului Clinic Fundeni.

– Compartiment pentru chimioterapia ambulatorie a cancerelor copilului.

– Departamentul de Transplant Medular cu efectuarea: transplant de celule stem hematopoietice; transplant allogeneic de celule stem hematopoietice in boli hematologice, tumori solide; transplant allogenic in aplaziile medulare severe.

Apelam la implicarea comunitatii, cu rugămintea de a-i ajuta pe copii.

CERERE DE SPONSORIZARE

Suma necesara pentru realizarea proiectului: 45.000 euro.

Informatii despre aplicantul pentru sponsorizare:

Nume/Denumire si reprezentant legal: Institutul Clinic Fundeni

Adresa: Sos. Fundeni Nr.258, Sector 2, Bucuresti

Numele si functia persoanei de contact: Ulmeanu Nadia. Asistent medical.

Telefon: 021.318.04.24 – interior 1102. Fax: 021.318.04.21.

Acesta este documentul:

Dacă vreţi să ajutaţi, aici găsiţi toate detaliile:

http://asociatiamame.com

Anunțuri

Written by IsabelleLorelai

26 Ianuarie 2010 la 00:21

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] ca asemenea tragedii sa nu se intample, e nevoie de ajutorul nostru. Isabellelorelai : la Fundeni este nevoie de un ecograf pentru copii. Apelam la implicarea comunitatii, cu rugămintea […]

 2. […] ca asemenea tragedii sa nu se intample, e nevoie de ajutorul nostru. Isabellelorelai : la Fundeni este nevoie de un ecograf pentru copii. Apelam la implicarea comunitatii, cu rugămintea […]

 3. LA MULTI ANI!SA FII SANATOASA SI SA REVII IN LUMEA LUPTELOR .NE ESTE GREU FARA TINE.ASTEPT UN SEMN.
  TE PUPA CU DRAG,
  NADIA SI DIANA.

  nadia

  2 Ianuarie 2011 at 15:11

 4. […] conducea – “Maternitate, Advocacy, Medicină, Educație” – Asociația M.A.M.E. În decembrie 2009 s-au strâns primii bănuți. În septembrie 2010, ecograful a fost […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: