Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Pentru o Steluţă de mare. Pentru Andrei

with one comment

Andrei are aproape 11 ani. Tot ce vrea el este ca tatăl lui, Cătălin, să rămână lângă el.

Cătălin Topală are 42 de ani. Acum 3 ani i-au amorţit mâna şi piciorul stâng. Aşa i s-a descoperit o tumoră cerebrală – Hemangiopericitom, o tumoră rară dar foarte gravă, principala caracteristică fiind proliferarea rapidă şi agresivă în organism. A fost operat în vara anului 2006. Au urmat recidivele şi iradierea. Din păcate tumora s-a refăcut.

În vara anului 2009, Cătălin a avut dureri mari de şold. RMN-ul a arătat o altă tumoră, profundă, localizată pe ţesutul moale din jurul articulaţiei coxo-femurale, cu invazie osoasă.

Au început drumurile prin spitale. Medicii nu au găsit soluţii clare şi precise. Unii i-au spus că nu poate fi operat. Alţii că da, îi pot face o rezecţie osoasă prin decuparea unei mari porţiuni de bazin şi, posibil, amputarea piciorului. În final nu i-au mai spus nimic.

Lui Cătălin i-a rămas un singur lucru de făcut: să înghită calmante cu pumnul. Degeaba, durerile nu mai trec cu nimic. De două luni încoace se consideră fericit dacă reuşeşte să doarmă măcar 3 ore noaptea. I s-a făcut şi biopsie, după care s-a ales cu temperatură şi frisoane – o posibilă infecţie.

Tumora creşte în volum şi Cătălin nu mai are timp de aşteptat, nici după dosare, nici după păreri. Nu are bani, nu are timp. Are doar dureri infernale.

A fost acceptat la Centrul Anadolu John Hopkins din Turcia, unde, cu 25.000 de euro, Cătălin poate fi tratat fără a-şi pierde piciorul.

Familia Topală este din Piteşti. Cătălin este inginer la CFR iar soţia lui este profesor. Andrei… Andrei este un copil care vrea un tată, atât. Pe Cătălin.

Legătura cu familia o ţine Dan Sântimbreanu, care este prieten cu Dragoş (Andi) Topală, fratele lui Cătălin. Pe blogul lui Dan sunt documentele medicale – aici.

UPDATE 28 ianuarie 2010. Cătălin a fost operat în Austria.

Anunțuri

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Inainte cu o zi de a pleca la John Hopkins, in Turcia, Catalin s-a hotarat pentru Viena. A ajuns la Orthopadisches Krankenhaus Gersthof pe 21 ianuarie, iar pe 27 ianuarie a fost operat. Acum este la terapie intensiva. Mai multe detalii le gasiti pe blogul lui Dragos (Andi Topala), fratele lui.
    http://www.anditopala.ro/

    carmen topala

    28 Ianuarie 2010 at 23:50


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: