Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Andra Cristina Nicolae, o poveste pentru părinţi şi Moş Crăciun

with 6 comments

Andra Cristina Nicolae, în vârstă de 4 ani, a fost diagnosticată cu o formă rară de leucemie, rezistentă la tratament…” – 2008.

Pentru viaţa Andrei a fost o luptă crâncenă. Un tată care a răsturnat munţi de neîncredere, pentru a-şi salva fetiţa. Şi a reuşit. Acum Andra este acasă, la Ocniţa, judeţul Dâmboviţa, în perioada de tratament de întreţinere. Mai are de făcut o singură serie de investigaţii medicale complexe, la spitalul din Italia, în ianuarie 2010.

Au trecut aproape doi ani de când Mihai Nicolae, tatăl Andrei, a aflat că fetiţa lui este grav bolnavă. 24 ianuarie 2008. Andra avea 4 ani. Mihai era la muncă, în Italia – plecase să strângă nişte bani, pentru o casă nouă – cea veche devenise de nelocuit, după o alunecare de teren. A lăsat tot, a plecat cu ce avea pe el şi a venit la Bucureşti. Nici nu ştia unde era spitalul Budimex. De la aeroport s-a urcat în ce a nimerit, nu ştia unde merge autobuzul, nu avea un leu în buzunar, nu avea bilet.

Când a ajuns la spital şi a aflat diagnosticul complet, a înţeles că este de rău. Andra avea Leucemie Acută Limfoblastică cu celule B, High Risk, rezistentă la tratament (corticorezistentă). Andra începuse chimioterapia. Tatăl ei a rămas în spital, să le fie aproape mamei şi copilului (a dormit pe o canapea, pe un coridor, 6 luni). Într-o zi a plecat să rezolve o problemă. Un telefon scurt al soţiei l-a întors din drum. Andra nu se mai mişca, privea fix într-un colţ al salonului. Apoi a închis ochişorii şi nu i-a mai deschis trei zile. Intrase în comă.

Medicul de la oncopediatrie „M.S. Curie” a spus că doar o minune o mai poate salva pe Andra.

Dumnezeu şi încrederea lui Mihai Nicolae că Andra poate fi salvată au fost minunea. Minunea a venit şi de la o clinică din Italia. Dar şi de la o asociaţie cu oameni formidabili, care poartă numele primului copil român bolnav de leucemie, salvat în Italia: „Asociaţia Ana Moise”. Doar că aveau nevoie de bani.

Suma părea imposibil de strâns, clinica cerea 170.000 de euro pentru transplant şi tratament. Mihai Nicolae a vrut să vândă casa, să îşi vândă un rinichi. A mers la televiziuni, a implorat ajutorul. Asociaţia din Italia i-a donat 20.000 de euro. Mihai a reuşit să obţină scrisorile medicale pentru a cere banii cuvenţi de la stat. După 6 luni de chin în spital – timp în care acasă mai aşteptau doi copii, pe atunci de 11 şi 9 ani, iar mama era însărcinată – au reuşit să plece în Italia, la Genova.

Andra a fost internată la Spitalul Gaslini. După doi ani de la debutul bolii şi un an şi jumătate de chimioterapie, Andra este bine, îşi face tratamentul de întreţinere acasă.

Andra mai are de făcut o singură serie de investigaţii medicale complexe, la spitalul din Italia, începând din 18 ianuarie 2010, pentru care are nevoie de 7.500 de euro.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

BCR – Târgovişte, judeţul Dâmboviţa

RON: RO 31 RNCB 0128 0671 8680 0001

EURO: RO 74 RNCB 0128 0671 8680 0003

Cod SWIFT: RNCBROBU

Titular: Mihai Nicolae

Contact: 0725 430 313, Mihai Nicolae, tatăl Andrei

În fotografie este şi domnul Alessandro Gal, preşedintele „Asociaţiei Ana Moise”, care a fost în vară în vizită acasă la familia Nicolae. Este domnul cu părul alb care o ţine pe Andra în braţe:

Despre Asociaţie:

In dieci anni hanno salvato 16 bambini gravemente malati, quasi tutti rumeni, portandoli in Italia per le cure sanitarie del caso. L’attività dell’associazione „Progetto Vita Ana Moise” è stata presentata oggi pomeriggio nel Municipio di Aosta.

„La nostra associazione – ha spiegato il presidente, Alessandro Gal – è stata fondata nel 1998. Il primo caso fu quello di Ana Moise, bimba rumena affetta da una grave forma di leucemia. Da allora ci siamo occupati di una cinquantina di bambini, portandoli in Italia per visite oppure cure specifiche. Molti, se fossero rimasti nel loro paese, sarebbero sicuramente morti”.

Alla conferenza stampa era presente anche Ana Moise, ora tredicenne, che è completamente guarita. „Ne abbiamo curati tanti – ha aggiunto Gal – ma in qualche caso non siamo arrivati in tempo. Ora stiamo seguendo una bimba rumena di 2 anni che soffre di una rara forma di leucemia e e una bambina kossovara che sarà sottoposta a breve ad intervento chirurgico all’anca e ai piedi”. L’associazione, in particolare, affida i malati alle strutture sanitarie (in collaborazione con l’ospedale di Aosta e con il Gaslini di Genova) e copre tutte le spese. Per farlo ogni anno organizza numerose raccolte fondi. (ANSA) – AOSTA, 5 GEN 2009.

.

Steluţele de mare

.

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Doamna Isa, buna ziua.
  Am nevoie de o lamurire din partea dvs. am decis impreuna cu cativa colegi de munca sa strangem niste jucarii pentru niste copii amarati, dintr-o casa de copii. Problema e ca nu sunt fonduri (pentru dezinfectare) si nici timp si la casele la care am sunat mi s-a spus ca nu le pot primii dezinfectate..nu stiu de ce dar nu vreau sa renunt la idee…toate sunt curate dar nu dezinfectate profesionist..renunt?

  iulian serban

  22 Decembrie 2009 at 13:10

 2. Ii doresc Andrei multa sanatate si sper ca Mos Craciun sa ii aduca daruri multe.
  Craciun fericit!

  g1b2i3

  24 Decembrie 2009 at 00:47

 3. Craciun fericit tuturor!
  Craciun fericit si sanatate,Isabellelorelai.
  http://www.christmas-graphics-plus.com/free/santa-clipart2.html

  g1b2i3

  24 Decembrie 2009 at 00:47

 4. […] decembrie 22, 2009 · Înregistrat sub calendarul zilei, cultura, poezii &#183 Tagged 22 decembrie 1889, Andra Cristina Nicolae, Nichifor Crainic, poet, roman, scriitor, teolog, ziarist Update:Andra Cristina Nicolae, o poveste pentru părinţi şi Moş Crăciun […]

 5. […] citeşte despre cazul Andrei :: află cum poţi să […]

 6. Bună ziua,
  Aceasta este cea mai recentă știre pe care am găsit-o despre Andra: http://www.ziarulring.ro/stiri/28031/ajutati-o-pe-andra-sa-traiasca
  Dacă mai știți ceva despre ea, m-aș bucura să aflu vești. Aș vrea să știu dacă e bine, dacă are șanse să se vindece complet, sau măcar cât să poată duce o viață normală, am înțeles că trebuie să meargă la control până în 2015, de două ori pe an. În plus, am citit că suferă și de epilepsie.
  Mulțumesc frumos, multă sănătate tuturor.

  Iulia

  23 Iulie 2011 at 15:26


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: