Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Rareş Alexandru Cozma

with 9 comments

Rareş s-a născut pe 8 mai 2009, în Timişoara. La doar 3 zile de la naştere a apărut un mic necaz, când Rareş a fost diagnosticat cu Chist porencefalic. A urmat seria de internări prin spitale, la Timişoara şi Bucureşti, analize, encefalograme, ecografii, RMN-uri.

Rareş s-a născut cu un chist pe creier de cca 2,8 cm şi cu o malformaţie a ochiului stâng. Din cauza chistului, Rareş suferă de o tulburare de coordonare motorie centrală şi de lipsa vederii la ochiul stâng.

Diagnosticul complet este “Masă chistică temporală stânga extranevraxială, necomunicantă cu ventriculii – chist neuroglial de fisură choroidală sau chist arahnoidian; Atrofie globală emisferică stânga (minimă), în principal pe seama tracturilor profunde de substanţă albă; Microftalmie stânga şi atrofie de nerv optic stâng”. Cam aşa micul necaz a devenit mare.

Rareş Alexandru are nevoie de o operaţie în Germania, care costă 15.000 de euro. Părinţii au reuşit să economisească 2.000 de euro, iar alţi 8.000 s-au strâns din apeluri umanitare.

Rareş Alexandru Cozma mai are nevoie de 5.000 de euro.

Părinţii spun că dacă Rareş nu face operaţia cât mai repede, îşi poate pierde şi vederea de la ochiul drept – chistul apasând pe nervul optic.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

BCR – Timişoara

RON: RO 38 RNCB 0565 1131 8123 0001

EURO: RO 11 RNCB 0565 1131 8123 0002

Cod SWIFT: RNCBROBU

Titular: Cozma Diana Dragoslava

Telefon: 0768 232 910

E-mail: pdragoslava@yahoo.com

UPDATE 29 decembrie 2009: Rareş a strâns toţi banii şi vă mulţumeşte! Dragii nostri prieteni, luni 28.12, ca urmare a doua donatii semnificative primite in aceeasi zi, am depasit suma necesara interventiei la care va fi supus Rares. Va multumim tuturor: rude, prieteni, cunostinte, colegi, colaboratori si necunoscuti cu suflet mare care ati fost permanent alaturi de noi cu donatii, incurajari, vorbe bune, rugaciuni. Va multumim din suflet si ne vom ruga ca tot binele facut sa vi se intoarca inzecit. Imediat ce vom totaliza sumele din conturile bancare, banii primiti direct acasa si vom recupera si urnele, voi posta pe blog suma exacta adunata din donatiile Dumneavoastra. Nu stim in acest moment la cat se ridica aceasta suma, doar banuim ca urmare a unor calcule aproximative ca am depasit cu mult suma de 15.000 euro. Banii adunati vor fi folositi pentru plata interventiei, transportului, cazarii, plata unor eventuale zile de spitalizare peste cele 7 luate in calcul la deviz, recuperarea medicala si eventualul control post-operator. Iar restul sumei ce va depasi aceste cheltuieli va fi donata altor copii, tineri, oameni aflati in nevoie. Pentru ca, asa cum altii ne-au ajutat pe noi, asa vom ajuta si noi, la randul nostru. Toate documentele justificative vor fi postate pe blog pe masura ce platile vor fi efectuate. Dorim prin acest mesaj sa va rugam sa anuntati si alte persoane de care stiti ca intentioneaza sa ne ofere ajutorul ca nu mai avem nevoie de alti bani si ca-i rugam sa doneze sumele altor copii sau tineri aflati in nevoie. Voi, cei care ati postat strigatul nostru de ajutor pe bloguri, site-uri, majoritatea veti gasi comentariul meu prin care anunt ca am reusit sa adunam suma necesara. Pe restul, unde nu am reusit sa postez acest comentariu, va rog sa introduceti o nota prin care sa fie anuntati toti vizitatorii despre reusita noastra. Pe cei care ne-ati ajutat cu mediatizarea apelului nostru umanitar prin postarea de afise in mijloacele de transport in comun/autogari, va rog sa le adunati si va multumesc din suflet pentru sprijinul acordat. Va dorim un an nou plin de impliniri si tot binele din lume. Veti fi mereu in gandul nostru, ca cei care ati contribuit la indeplinirea dorintei noastre de a-i oferi lui Rares o viata normala. VA MULTUMIM INCA O DATA DRAGII NOSTRI CE ATI FOST SI NE SUNTETI APROAPE! Cu drag, Rares, Diana si Adrian Cozma

UPDATE 4 februarie 2010: Rareş pleacă în Germania. Dragi prieteni, vineri pornim la drum. Plecam spre Germania; luni in 8 februarie trebuie sa ne prezentam cu Rares pentru internare. Nu stim inca sigur, dar probabil ca marti sau miercuri va avea loc operatia. Va rog sa va ganditi la puiutul nostru si sa spuneti o rugaciune pentru el. Avem incredere ca Dumnezeu va fi alaturi de el si de noi si vom trece cu bine peste acest moment, astfel incat sa ne gasim apoi linistea de care avem atata nevoie. Va multumim ca ne-ati fost aproape cand am avut cea mai mare nevoie. Intr-o zi binele facut vi se va intoarce, cu siguranta. Voi reveni cu un mesaj cu vesti bune despre Rares cand ne intoarcem acasa, cam in 2 saptamani. Cu drag si multumiri, fam. Cozma

UPDATE 23 februarie 2010: Rareş a venit din Germania. Dragi prieteni, am promis in urma cu 3 saptamani ca revin cu vesti bune si ma tin de cuvant. Duminica seara am ajuns acasa, ne-am intors cu bine, dupa mai mult de 2 saptamani pline de emotii, lacrimi, agonie, fericire. Nu imi ajung cuvintele sa va povestesc acum ce am trait, dar important este rezultatul final: operatia a fost un succes, Rares este vizibil mai bine decat inainte de plecare, iar de vineri incepem recuperarea medicala cu terapeuta noastra. Acasa am inceput exercitiile deja de ieri, si Rares reactioneaza din ce in ce mai bine. Si vestile bune nu se termina aici, cu ajutorul neurochirurgului am reusit sa facem niste teste si consultatii mai speciale la ochisori, si avem confirmarea ca Rares vede ceva si cu ochiul stang, iar ochiul drept este foarte bine. Iar recomandarea este ca peste aproximativ un an sa mergem cu el la Universitatea din Heidelberg, unde prof. Bettag ne-a spus ca exista specialisti in oftalmologie pediatrica. Asa ca nu ne ramane decat sa va multumim pentru sprijinul vostru, sa ne rugam pentru binele dvs. si al tuturor celor dragi. Cu siguranta undeva, candva, va conta ca ne-ati intins o mana cand am avut cea mai mare nevoie. Voi continua sa postez vesti despre noi pe blogul creat in urma cu 3 luni special pentru Rares, iar cei care veti dori sa vedeti din cand in cand ce mai facem puteti intra pe blog. Va dorim tot binele din lume. Cu drag si multumiri, Rares, Diana si Adrian Cozma.

Blogul lui Rareş:

http://povestea-lui-rares.blogspot.com

.

Steluţele de mare

.

Anunțuri

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Am preluat…

  Si alt caz… 😦 de fibroza chistica
  http://bogdan-andrei.blogspot.com/2009/12/david-christian-fibroza-chistica.html

  Gabi(2*mama)

  14 Decembrie 2009 at 09:21

 2. Sunt Diana, mama lui Rares.
  Va multumesc mult pentru sprijin, multumesc ca exista oameni ca dvs.
  A trebuit sa trecem prin acest necaz ca sa vedem ca inca exista OAMENI, sa ne dam seama ca si noi, la randul nostru, putem face atatea pentru altii.
  Vreau sa cred ca voi avea ocazia sa intorc tot binele pe care oamenii ni l-au facut.
  Multumim in numele lui Rares.

  Diana Cozma

  15 Decembrie 2009 at 11:47

  • Diana, să dea Dumnezeu ca Rareş să se facă bine, să facă operaţia iar voi să vă liniştiţi un pic, să aveţi o viaţă normală, aşa cum avem nevoie cu toţii.

   isabellelorelai

   15 Decembrie 2009 at 11:56

 3. […] RAREŞ şi MARA […]

 4. […] Rareş Alexandru Cozma s-a născut pe 8 mai 2009, în Timişoara. La doar 3 zile de la naştere a apărut un mic necaz, când Rareş a fost diagnosticat cu Chist porencefalic. A urmat seria de internări prin spitale, la Timişoara şi Bucureşti, analize, encefalograme, ecografii, RMN-uri. Rareş s-a născut cu un chist pe creier de cca 2,8 cm şi cu o malformaţie a ochiului stâng. Din cauza chistului, Rareş suferă de o tulburare de coordonare motorie centrală şi de lipsa vederii la ochiul stâng.Rareş Alexandru are nevoie de o operaţie în Germania, care costă 15.000 de euro. Părinţii au reuşit să economisească 2.000 de euro, iar alţi 8.000 s-au strâns din apeluri umanitare. Rareş Alexandru Cozma mai are nevoie de 5.000 de euro. Părinţii spun că dacă Rareş nu face operaţia cât mai repede, îşi poate pierde şi vederea de la ochiul drept – chistul apasând pe nervul optic. Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi: BCR – Timişoara RON: RO 38 RNCB 0565 1131 8123 0001 EURO: RO 11 RNCB 0565 1131 8123 0002 Cod SWIFT: RNCBROBU Titular: Cozma Diana Dragoslava Telefon: 0768 232 910 E-mail: pdragoslava@yahoo.com Blogul lui Rareş pe care găsiţi documente medicale: http://povestea-lui-rares.blogspot.com […]

 5. […] Rareş Alexandru Cozma s-a născut pe 8 mai 2009, în Timişoara. La doar 3 zile de la naştere a apărut un mic necaz, când Rareş a fost diagnosticat cu Chist porencefalic. A urmat seria de internări prin spitale, la Timişoara şi Bucureşti, analize, encefalograme, ecografii, RMN-uri. Rareş s-a născut cu un chist pe creier de cca 2,8 cm şi cu o malformaţie a ochiului stâng. Din cauza chistului, Rareş suferă de o tulburare de coordonare motorie centrală şi de lipsa vederii la ochiul stâng.Rareş Alexandru are nevoie de o operaţie în Germania, care costă 15.000 de euro. Părinţii au reuşit să economisească 2.000 de euro, iar alţi 8.000 s-au strâns din apeluri umanitare. Rareş Alexandru Cozma mai are nevoie de 5.000 de euro. Părinţii spun că dacă Rareş nu face operaţia cât mai repede, îşi poate pierde şi vederea de la ochiul drept – chistul apasând pe nervul optic. Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi: BCR – Timişoara RON: RO 38 RNCB 0565 1131 8123 0001 EURO: RO 11 RNCB 0565 1131 8123 0002 Cod SWIFT: RNCBROBU Titular: Cozma Diana Dragoslava Telefon: 0768 232 910 E-mail: pdragoslava@yahoo.com Blogul lui Rareş pe care găsiţi documente medicale: http://povestea-lui-rares.blogspot.com […]

 6. Dragi prietene, dragi prieteni,
  Las acest mesaj pe toate blogurile si site-urile despre care stiu ca au postat povestea noastra, pentru a anunta ca, urmare a doua donatii semnificative, in cursul zilei de ieri am depasit cu mult suma necesara interventiei la care va fi supus Rares. Va multumim din suflet tuturor, si va rugam anuntati si alte persoane de care stiti ca intentioneaza sa ne ofere ajutorul ca nu mai avem nevoie de alti bani si ca-i rugam sa doneze sumele altor copii sau tineri aflati in nevoie.
  Va dorim un an nou plin de impliniri si tot binele din lume.
  Va iubim si va multumim tuturor, cunoscuti si necunoscuti ce ne-ati fost si ne sunteti aproape.
  Cu drag,
  Rares, Diana si Adrian Cozma

  Diana Cozma

  29 Decembrie 2009 at 23:23

 7. […] Raul este prietenul „mai mic” al lui Rareş Cozma. […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: