Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Mihăiţă, prins în labirintul singurătăţii absolute

with 6 comments

Mihaiţă Bădiţa tocmai a împlinit 6 ani. S-a născut pe 19 septembrie 2003 în Buhuşi. Din noiembrie 2007, Mihăiţă şi mama lui stau cu chirie la Bârlad, la comun cu altă familie, pentru a ieşi din lumea singurătăţii absolute, autismul infantil. Ca să reuşească, Mihăiţă are nevoie de sprijin până în luna august 2010, pentru a continua terapia de recuperare.

Avea un an când Mihăiţă a fost dus la un logoped. Copilul nu vorbea şi Mihaela, mama lui, era îngrijorată. Logopedul i-a spus că Mihăiţă prezintă semne de autism. Medicul pediatru l-a trimis la ORL, să fie sigur că are auz. Avea. Apoi au ajuns la clinica de neuropsihiatrie infantilă, unde Mihăiţă a fost diagnosticat cu autism infantil şi a primit tratament. Unul ciudat, cu „Rispolet”, medicament care intră în tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu schizofrenie. Un singur lucru nu a primit Mihăiţă. Un sfat simplu: că are nevoie de terapie de recuperare. Un an de zile copilul a înghiţit medicamente şi atât. În 2006, un medic din Cluj i-a spus Mihaelei că Mihăiţă nu are nicio şansă de recuperare. În 2007, Mihaela a primit, de la un medic neuropsihiatru din Bacău, un manual de Terapie ABA. L-a citit, a înţeles că existe şanse şi s-a decis să lupte pentru copilul ei. A aflat că la Bârlad este o fundaţie care oferă cursuri de terapie ABA şi a început să bată drumul între Buhuşi şi Bârlad. Apoi a închiriat o locuinţă la comun cu o altă mamă şi copilul ei autist, era mult de muncă şi în particulariar drumurile erau chinuitoare pentru copil. Progresele au început să apară. Mihăiţă rosteşte cuvinte, a învăţat alfabetul şi culorile, ştie să facă puzzle, nu mai este agitat şi a căpătat curajul de a privi oamenii în ochi.

Familia nu mai face faţă cheltuielilor. Patru oameni încearcă să trăiască în fiecare lună din 1.300 RON. Mihaela are indemnizaţia de însoţitor al copilului cu handicap de 600 RON, Vasile-Marin, tatăl, câştigă 566 RON iar Mihăiţă primeşte 170 RON alocaţie. Fratele mai mare al lui Mihăiţă, care are 21 de ani, a rămas şomer.

Ca să facă terapia la Bârlad, Mihăiţă şi mama lui au nevoie de 2.000 RON în fiecare lună: chiria 300, întreţinerea 200, hrană şi medicamente 500, terapia suplimentară făcută în particular 1.000 – pentru că la centru Mihăiţă face doar 4 ore pe zi din cauza numărului mare de copii şi are nevoie de 8 ore. O şedinţă particulară de 2 ore costă 50 RON.

Mihăiţă are nevoie de 20.000 RON pentru a reuşi. Mai are încă 10 luni de terapie şi părinţii nu mai reuşesc să se descurce. Fundaţia din Bârlad la care Mihăiţă face terapie ABA se numeşte Cristi’s Outreach, este o fundaţie româno-americană.

Mihăiţă face parte din Campania „Din inimă pentru copii” aici.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

BCR

RON: RO 69 RNCB 0502 0511 0702 0001

Titular: Bădiţa Mihaela

Telefon: 0743 363 706. E-mail: mihaelamihaibacau@yahoo.com

Anunțuri

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Mihaiţă Bădiţa tocmai a împlinit 6 ani. S-a născut pe 19 septembrie 2003 în Buhuşi. Din noiembrie 2007, Mihăiţă şi mama lui stau cu chirie la Bârlad, la comun cu altă familie, pentru a ieşi din lumea singurătăţii absolute, autismul infantil. Ca să reuşească, Mihăiţă are nevoie de sprijin până în luna august 2010, pentru a continua terapia de recuperare.Mihăiţă are nevoie de 20.000 RON pentru a reuşi. Mai are încă 10 luni de terapie şi părinţii nu mai reuşesc să se descurce. Fundaţia din Bârlad la care Mihăiţă face terapie ABA se numeşte Cristi’s Outreach, este o fundaţie româno-americană. Mihăiţă face parte din Campania „Din inimă pentru copii”. Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi apăsaţi aici. Toate documentele medicale ale copilului sunt la redacţia ziarului Click! […]

 2. […] Mihaiţă Bădiţa tocmai a împlinit 6 ani. S-a născut pe 19 septembrie 2003 în Buhuşi. Din noiembrie 2007, Mihăiţă şi mama lui stau cu chirie la Bârlad, la comun cu altă familie, pentru a ieşi din lumea singurătăţii absolute, autismul infantil. Ca să reuşească, Mihăiţă are nevoie de sprijin până în luna august 2010, pentru a continua terapia de recuperare.Mihăiţă are nevoie de 20.000 RON pentru a reuşi. Mai are încă 10 luni de terapie şi părinţii nu mai reuşesc să se descurce. Fundaţia din Bârlad la care Mihăiţă face terapie ABA se numeşte Cristi’s Outreach, este o fundaţie româno-americană. Mihăiţă face parte din Campania „Din inimă pentru copii”. Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi apăsaţi aici. Toate documentele medicale ale copilului sunt la redacţia ziarului Click! […]

 3. nu-mi vine sa cred ce coincidenta….noi suntem din cta,mihaita al meu,este nascut pe 25 septembrie 2003,eu sunt Mihaela mama lui si da din nefericire este diagnosticat cu autism….
  Mihaela,tiza mea,este greu,dar nu imposibil!va dorim multa bafta!

  mihaela oprea

  26 Decembrie 2009 at 21:10

 4. multi suntem in situatia ta

  eu...

  24 Ianuarie 2010 at 12:55

 5. o cunosc pe aceasta doamna,nu a facut nici macar o ora de terapie contracost ,a beneficiat gratuit de program full in cadrul fundatiei iar copilul este recuperat 90%.asa ca draga doamna chiar nu stii ce inseamna sa platesti intensiv pt recuperarea copilului tau.stiu ca-ti este greu dar sunt multi in situatia ta..pacat , va avea de suferit doar copilul tau .ar fi trebuit altfel sa ceri ajutorul oamenilor,nicidecum sa te legi de ceva care nici macar nu ai facut.mult succes in viata copilului si sunt sigura ca va fi un mic geniu copilasul tau.

  anonim

  25 Ianuarie 2010 at 09:07

 6. Draga doamna “ANONIM”, nu am spus niciodata ca la fundatie se plateste.Am cerut ajutorul unor ziare ca sa pot aduna niste banuti ca sa putem rezista la Barlad, pentruca din salariul de 600 ron ai mei sa poata trai 5 oameni(familia mea de la Buhusi), dar nu-ti cer sa intelegi, este prea greu pt tine, si nu esti specialist ca sa poti sti ca ,copilul meu este recuperat 90%.Mai ai de invata ce inseamna sa fii OM.Sa stai linistita , Mihaita nu va avea de suferit atita timp cat are niste parinti care il iubesc si stiu ce au de facut pt el.Cu respect, Mihaela Badita – mama lui Mihaita

  Mihaela

  2 Februarie 2010 at 20:20


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: