Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Mara, copilul din dulăpiorul cu păpuşi de dus la „reparat”

with 9 comments

Mara a împlinit un an pe 7 octombrie 2009. Într-un singur an de viaţă, Mara a făcut deja o operaţie, în fiecare zi ia medicamente, în fiecare lună stă internată câte 7 zile în spital şi bate drumul din Constanţa la Bucureşti şi înapoi acasă.

Mara s-a născut la maternitatea din Constanţa. Când avea doar trei săptămâni, medicii au fost ingrijoraţi că icterul nu scădea în intensitate şi au trimis copilul la Bucureşti, la Spitalul Fundeni, unde a primit primul diagnostic: atrezie de căi biliare extrahepatice. Apoi a urmat şi cel de ciroză hepatică.

Nu împlinise 3 luni când Mara a suferit intervenţia chirurgicală – operaţie corectoare prin Metoda Kasai, pe 7 ianuarie 2009, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Operaţia, care a durat 5 ore, a fost considerată un succes de către medici. Din păcate, doar o lună mai târziu, Mara a început să se simtă şi mai rău – făcea febră, vomita, nu mai lua în greutate.

Părinţii Marei: „Această operaţie doar i-a prelungit viaţa Marei dar nu a vindecat-o, deoarece diagnosticul  principal  a rămas acelaşi: Ciroză biliară avansată şi, pe lângă acesta, şi Colangită recurentă (infecţia căilor biliare). Mara se luptă cu boala prin tratamente zilnice, un regim alimentar foarte strict şi internări lunare la Bucuresti. Şansa ei la viaţă este doar un transplant de ficat ce este posibil doar în Belgia (pentru vârsta ei). Dorinţa şi rugămintea noastră este de a o ajuta prin implicarea dumeavoastră, pentru a-i da Marei şansa de a se bucura de o copilărie şi o viaţă aproape normală”.

Mara are nevoie de 85.000 de euro pentru un transplant hepatic, la Spitalul Saint Luc din Belgia. Din suma necesară, Mara a strâns 2.150 de euro.

Familia, care mai are o fetiţă de 6 ani, are o situaţie financiară modestă. Mai toţi banii se duc pe drumuri şi medicamente. La fiecare 20-30 de zile, Mara trebuie adusă la control şi tratament la Bucureşti. Fiecare internare nu este mai scurtă de 7 zile, dar apar şi cele neprevăzute: o simplă răceală îi poate fi fatală Marei. Fiecare drum din Constanţa la Bucureşti şi înapoi îi costă 600-800 RON, la care se adaugă cel puţin 200 RON pentru tratamentul zilnic – bani din concediul de creştere al copilului. Rămâne ca cei 4 membri ai familiei să trăiască din 1.400 RON pe lună, salariul tatălui.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

Piraeus Bank – Sucursala Constanţa Delfinariu

RON: RO 17 PIRB 1403 3829 5700 1000

EURO: RO 80 PIRB 1403 3829 5700 2000

USD: RO 46 PIRB 1403 3829 5700 3000

Titular: Gitu Costel

Anunțuri

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Doamne ajuta!
  Am preluat si acest caz…

  Gabi(2*mama)

  14 Decembrie 2009 at 10:13

 2. Isabella, m-a intrebat cineva daca e corect contul in lei, ca ii apare ca eronat.

  Ramona

  14 Decembrie 2009 at 12:46

  • Ramona, conturile sunt ok, probabil că încearcă să depun Online şi aici îi apar problemele, dar la operaţiunile astea nici eu nu mă pricep

   isabellelorelai

   15 Decembrie 2009 at 09:48

 3. Multumesc mult.

  Ramona

  15 Decembrie 2009 at 10:46

 4. Spuneti-mi v-a rog..la ce numar de telefon va pot suna…v-a pot ajuta dar doresc sa discutam putin…Urgent …

  Alex

  15 Decembrie 2009 at 11:31

 5. […] RAREŞ şi MARA […]

 6. Va rog sa postati update-uri sa stim cum se simte si de cati bani mai e nevoie…sa ne mobilizam si sa o ajutam. E o scumpa de fetita, minunata:*

  Dana

  23 Decembrie 2009 at 11:00

 7. […] biliară avansată şi, pe lângă acesta, şi Colangită recurentă (infecţia căilor biliare). Mara mai are o surioară – are 6 […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: