Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Alexandru, o mie de zâmbete pentru un singur pas

with 5 comments

Alexandru Pamblică are 3 ani şi 10 luni. A vrut să vină pe lume mai devreme dar şi-a ales un moment nepotrivit. Un travaliu prelungit, un copil al cărui creier nu s-a mai oxigenat. Alexandru are paralizie cerebrală – forma parapareză spastică.

Pe 28 ianuarie 2006, la ora 8 dimineaţa, Alexandru a dat semne că vrea să se nască. Mama lui, Veronica Minea, s-a internat de urgenţă la Spitalul Caritas din Bucureşti. Era însărcinată în 7 luni. Deşi avea dilataţie maximă, a fost lăsată 5 ore în travaliu. Într-un târziu a fost dusă în sala de naşteri. Copilul era în poziţionare tansversală iar medicul a încercat insistent să îl întoarcă în poziţia normală. Nu a reuşit. Mama copilului a început să se simtă rău. Îşi aminteşte doar că i s-au pus perfuzii şi că a fost dusă în sala de operaţii, pentru cezariană. După care şi-a pierdut cunoştinţa. După operaţie, Veronica s-a simţit în continuare rău, având stări de vomă permanente şi dureri cumplite. S-a dus să îşi vadă copilul. Alexandru avea mâna stângă vânătă şi faţa tumefiată. Veronica se simţea din ce în ce mai rău şi a fost dusă de un văr, cu maşina lui, la Spitalul Universitar. S-a constatat că are o infecţie puternică, care a dus la o nouă operaţie. În final, Veronicăi i-a fost scos uterul. A fost la un pas de septicemie.

După trei săptămâni de chin, mama şi copilul au plecat acasă. Alexandru dormea mai tot timpul, când era treaz doar plângea, nu mânca şi nu îşi putea mişca picioruşele. Medicul pediatru i-a spus mamei că bănuieşte că micuţul are leziuni cerebrale. Şi aşa a fost. După un control de specialitate, Alexandru a fost diagnosticat cu parapereză spastică. La 4 luni, copilul a început tratamentul de recuperare. Acum Alexandru vorbeşte, îşi foloseşte mânuţele, mănâncă normal, se joacă, stând mai tot timpul întins pe pat. Doar că nu poate merge şi nici nu poate sta în şezut fără să fie susţinut. Încă foloseşte scutece, nu poate sta pe oliţă. Veronica vrea să îl ducă pe Alexandru la o clinică din Chişinău, pentru un tratament prin metoda Miofibrotomia subcutanată pe etape, fiind programat pe 17 februarie 2010. Preţul tratamentului este de 1.850 de euro, la care se adaugă şi 200 de euro pentru transport.

Veronica, divorţată, are un venit lunar de 900 RON, indemnizaţia de însoţitor şi alocaţiile. Mai puţin în ultimele 3 luni, când nu a primit indemnizaţia de însoţitor al copilului cu handicap. Cheltuielile sunt de 1.000 RON în fiecare lună. Mai sunt 2 copii de crescut, Loredana, de 6 ani şi Iuliana, de 18 ani, elevă la liceul din Lehliu. Veronica mai are 2 băieţi mari, unul de 22 şi celălalt de 23 de ani, de care este foarte mândră. Amândoi sunt studenţi la Politehnică: Costel, în anul I şi Mihai, în anul II.

Veronica Minea vine la Bucureşti din localitatea Dor Mărunt, jud. Călăraşi, 3 săptămâni în fiecare lună la un centru specializat pentru recuperare. Când rămân fără bani, le dă bunicul de 82 de ani, din pensie.

Alexandru face parte din Campania „Din inimă pentru copii”. Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi apăsaţi aici. Alexandru a primit deja 100 de euro de la Roxana Ionescu.

Toate documentele medicale ale copilului sunt la redacţia ziarului Click!

Anunțuri

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] blogul  Isabelleilorelai sunt povesti adevarate despre copii, oameni care au nevoie de ajutor si povestile unor […]

 2. […] blogul Isabelleilorelai sunt povesti adevarate despre copii, oameni care au nevoie de ajutor si povestile unor […]

 3. trebuie sa avem incredere ca Dumnezeu si eu am o fetita de 4 ani si 9 luni cu parapareza spastica si leucoencefalopatie hipoxica perinatala nu merge decat sustinuta si asi merge cu ea la Chisinau dar medicul meu neurolog a zis sa mai astept sa vedem mai multe rezultate bune.daca vrei sa vorbim lasa mesaj

  Dragan Cristina

  9 Ianuarie 2010 at 18:40

 4. contactatima

  jorascu sorin 13 ani

  27 Aprilie 2010 at 22:45


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: