Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Alexandru, copilărie distrusă dintr-o eroare. Medicală

with 8 comments

Viaţa nu are preţ. Sănătatea, în schimb, are unul mare: 9.600 RON pe an pentru tratament în ţară: kinetoterapie, psihomotricitate. 1.200 RON pe an pentru medicamente. 12.000 de euro pe an recuperarea la o clinică din Ucraina. 4.500 de euro pe an recuperarea prin Terapie cu delfini în Turcia. 5.000 de euro pentru un aparat special. Alexandru Mirea s-a născut pe 21 ianuarie 2005. Pentru el sunt necesari toţi aceşti bani. Din toate sumele enumerate, în prezent Alex are bani doar pentru medicamente. În august 2009 s-au împlinit 4 ani de când Veronica şi Gabriel Mirea – părinţii lui Alex şi ai Irinei – şi-au transformat viaţa într-un calcul chinuitor al neputinţei: oricât ar vrea, oricât s-ar strădui, nu mai au de unde să scoată banii necesari recuperării sănătăţii băieţelului lor, nenorocit la naştere de indiferenţa unor oameni a căror meserie este să ne aducă pe lume aşa cum ar trebui – cu bine. Alex are paralizie cerebrală, ca urmare a asfixiei severe la naştere. Alex a fost diagnosticat cu Tetrapareză spastică (paralizie cerebrală) şi Sindrom diston-diskinetic când avea 7 luni. A avut probleme la naştere. Copilul avea o greutate mare, 4 kg, iar cordonul ombilical s-a strangulat între picioruşe. Astfel s-a produs hipoxia. Văzând că mama nu poate naşte natural, medicii au împins picioarele copilului înapoi şi apoi s-a decis naşterea prin cezariană. Din păcate decizia a fost luată prea târziu. Creierul lui Alex nu s-a mai oxigenat aproape 15 minute, a fost o asfixie gravă. Alex a stat în comă o săptămână. Alex suferă de când s-a născut. Părinţii lui se luptă de mai bine de 4 ani pentru a-i oferi lui Alex o viaţă şi o copilărie, cât de cât, normale. Într-o mică măsură au reuşit. Au câştigat o bătălie. Lupta este însă lungă şi costisitoare, iar fără ajutorul nostru nu pot reuşi să o ducă până la capăt. „Când am aflat că sunt însărcinată, eu şi soţul meu Gabriel am fost cei mai fericiţi oameni din lume. Iubeam simpla idee – un vis frumos: vom aduce pe lume o nouă viaţă! Vom avea un copil! Sănătos, cuminte şi fericit. Ce a urmat? Realitatea a transformat visul nostru simplu într-un coşmar îndelungat. O luptă continuă pentru recuperarea lui Alex: zi după zi şedinţe de kinetoterapie, noapte de noapte lacrimi. Zi după zi şedinţe de fizioterapie, spitalizări, tratamente medicale nesfârşite pentru Alex. Noapte de noapte întrebări fără răspuns pentru noi. De ce? O eroare medicală ne-a condamnat copilul pe viaţă. Ne-a schimbat viaţa radical. Ştim că de dreptate în justiţie nici nu poate fi vorba – medicii primesc cel mult o sancţiune minoră. Oricum, sănătatea deplină a copilului nu mai poate nimeni să i-o dea înapoi. Tot ce ne-a rămas de făcut este să implorăm oamenii să ne ajute pentru a-i asigura lui Alex o viaţă mai uşoară”.

Lui Alex i-a fost furată copilăria. Viaţa lui de până acum a fost trăită în chin, prin spitale şi centre de recuperare, în loc de parcuri şi locuri de joacă. În timp ce medicii nu îi dădeau şanse lui Alexandru pentru o dezvoltare normală, părinţii au strâns 4.000 de euro şi au dus copilul la un tratament de recuperare la o clinică din Ucraina, în septembrie 2007. Rezultatele au început să apară. Ar fi trebuit să mergă din nou, în 2008. Nu au avut bani. Ar fi trebuit să ajungă de câte trei ori în fiecare an. Au reuşit doar de două ori în trei ani.

Alexandru are nevoie de:

– un program special de recuperare la clinica specializată din Ucraina, constant – timp de 2 ani. Pentru a se obţine rezultatele scontate, Alex trebuie să meargă de 3 ori pe an, din patru în patru luni. Fiecare şedinţă durează două săptămâni şi costă 3.052 de euro, la care se adaugă cheltuielile pentru transport – în total 4.000 de euro pentru fiecare etapă. Într-un singur an, Alex are nevoie de 12.000 de euro pentru a ajunge în Ucraina. „În iunie 2009 am reuşit să ajungem din nou la o clinică internaţională de recuperare pentru copii cu paralizie cerebrală, unde ni s-a stabilit un program zilnic, de la 8.30 până la 13.30, timp de două săptămâni. În fiecare zi, Alex a făcut masaj general, electropunctură, corectia coloanei vertebrale, împachetări cu ceară de albine şi propolis, vibromasaj, masaj facial, luminoterapie, gimnastică suspendată, kinetoterapie şi mecanoterapie. În urma acestui tratament am obţinut progrese importante: Alex spune câteva cuvinte – mama, tata, apă, papa – îşi strigă surioara, înţelege tot ce îi spunem, a început să mestece – înainte îi dădeam doar mâncare fin pasată, reuşeşte să stea în funduleţ fără să aibă un sprijin… Lucruri simple, neînsemnate pentru un copil sănătos. Pentru noi, însă, toate astea sunt minuni. Alex a avut o nouă programare pentru octombrie 2009, dar am pierdut-o. Dacă oamenii ar putea să ne ajute, am face o nouă programare, măcar în ianuarie 2010”.

– un aparat medical „Motomed”, conceput special pentru copiii cu paralizie cerebrală. Aparatul este prevăzut cu programe speciale care ajută la relaxarea şi dezvoltarea musculaturii mâinilor şi picioarelor, creşte mobilitatea, deblochează articulaţiile, stimulează mersul, coordonează mişcările. „Marea problemă pentru noi este că acest aparat, fabricat în Germania, costă 5.000 de euro.

un program special de recuperare prin Terapia cu delfini. „Terapia în care ne punem mari speranţe o putem face în Turcia, la Marmaris. Constă în 10 şedinţe de delfinoterapie, 10 şedinţe de fizioterapie şi 10 şedinţe de hipoterapie. Costurile se ridică la 4.500 de euro. Totul, toată viaţa lui Alex se învârte doar în jurul banilor. Sunt atâtea posibilităţi, atâtea oportunităţi. Speranţe… Doamne, câte speranţe avem…”

Veronica: „Eu primesc ajutorul de însoţitor în valoare de 460 RON, plus 91 RON buget complementar pentru Alexandru, care are gradul I de handicap. Alex mai primeşte alocaţia dublă, 84 RON. Soţul meu, Gabriel, câştigă 1.400 RON pe lună. Până în martie 2010, când Irina va împlini 2 ani, vom mai primi şi banii ei – indemnizaţia şi alocaţia fetiţei însemnând 800 RON. De un an şi opt luni trăim, toţi patru, din 2.835 RON pe lună. Din aceşti bani, doar şedinţele de recuperare pentru Alex în ţară se ridică la 800 RON în fiecare lună, la care se adaugă tratamentul medicamentos, care este deasemenea foarte scump, peste 120 RON în fiecare lună. Iar din martie 2010 (când fetiţa va împlini 2 ani), rămânem doar cu 2.035, aşa că ne va fi şi mai greu. De când a început criza şi toate s-au scumpit, ne-a fost imposibil să mai facem faţă financiar. Momentan nu îl mai duc pe Alex nicăieri la recuperare, nu mai avem bani. Peste tot pe unde mergem ne trebuiesc bani, ei sunt din ce în ce mai puţini pentru nevoile speciale pe care le are băieţelul nostru, fetiţa creşte şi are şi ea nevoie de multe. Am încercat să facem împrumut la bancă, dar am renunţat. După ce ne-am făcut socotelile am constatat că ne era imposibil să plătim ratele şi ne-a fost frică să nu mai păţim şi alte necazuri. Lucrez eu acasă cu Alex exerciţiile. Procesul de recuperare al baieţelului nostru este lent, dar avem progrese care ne dau mari speranţe”. Alexandru face parte din Campania „Din inimă pentru copii” aici.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

BCR – Sucursala Crângaşi

RON: RO 29 RNCB 0066 0046 7227 0006

EURO: RO 40 RNCB 0066 0046 7227 0002

USD: RO 13 RNCB 0066 0046 7227 0003

Cod SWIFT: RNCBROBU

Titular: Mirea Gabriel

Telefon: 0766 538 177; 0766 538 197. E-mail: alexander_mirea@yahoo.com

Mai jos aveţi un link care conţine un proiect de lege privind malpraxisul. Pentru ca această lege să fie aplicabilă trebuie să fie aprobată de Ministerul Sănătăţii. Iar pentru acest lucru este nevoie de 10.000 de semnături. Vă rugăm să semnaţi şi să daţi mai departe. Sunt foarte mulţi copii care nu mai au nicio şansă la viaţă din cauza nepăsării cadrelor medicale. Dacă am avea pedepse mai aspre, poate cadrele medicale s-ar gândi de două ori înainte să acţioneze.

http://www.petitieonline.ro/petitie/proiect_de_lege_a_malpraxisului-p68394055.html

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Trist 😦 F. trist 😦

  Florin

  11 Decembrie 2009 at 22:45

 2. Imi pare asa de rau pentru Alex. Sper sa se faca bine iar medicii care au gresit sa nu mai poata practica medicina.

  Razvan

  12 Decembrie 2009 at 12:53

 3. AM SEMNAT SI AM TRIMIS TUTUROR CUNOSCUTILOR!DOAMNE AJUTA!

  martha mihai

  12 Decembrie 2009 at 14:44

 4. Salut http://www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
  Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

  Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: http://www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

  mihai

  12 Decembrie 2009 at 15:39

 5. Am semnat petitia si am trimis-o mai departe 🙂

  Simona

  12 Decembrie 2009 at 20:12

 6. Am votat si dau mai departe

  Gabi(2*mama)

  14 Decembrie 2009 at 08:43

 7. […] Alexandru Mirea s-a născut pe 21 ianuarie 2005.Alex a fost diagnosticat cu Tetrapareză spastică (paralizie cerebrală) şi Sindrom diston-diskinetic când avea 7 luni. A avut probleme la naştere. Copilul avea o greutate mare, 4 kg, iar cordonul ombilical s-a strangulat între picioruşe. Astfel s-a produs hipoxia. Văzând că mama nu poate naşte natural, medicii au împins picioarele copilului înapoi şi apoi s-a decis naşterea prin cezariană. Din păcate decizia a fost luată prea târziu. Creierul lui Alex nu s-a mai oxigenat aproape 15 minute, a fost o asfixie gravă. Alex a stat în comă o săptămână. Alex suferă de când s-a născut. Părinţii lui se luptă de mai bine de 4 ani pentru a-i oferi lui Alex o viaţă şi o copilărie, cât de cât, normale. Într-o mică măsură au reuşit. Au câştigat o bătălie. Lupta este însă lungă şi costisitoare, iar fără ajutorul nostru nu pot reuşi să o ducă până la capăt.Alexandru face parte din Campania „Din inimă pentru copii”. Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi apăsaţi aici. Toate documentele medicale ale copilului sunt la redacţia ziarului Click! […]

 8. […] Alexandru Mirea s-a născut pe 21 ianuarie 2005.Alex a fost diagnosticat cu Tetrapareză spastică (paralizie cerebrală) şi Sindrom diston-diskinetic când avea 7 luni. A avut probleme la naştere. Copilul avea o greutate mare, 4 kg, iar cordonul ombilical s-a strangulat între picioruşe. Astfel s-a produs hipoxia. Văzând că mama nu poate naşte natural, medicii au împins picioarele copilului înapoi şi apoi s-a decis naşterea prin cezariană. Din păcate decizia a fost luată prea târziu. Creierul lui Alex nu s-a mai oxigenat aproape 15 minute, a fost o asfixie gravă. Alex a stat în comă o săptămână. Alex suferă de când s-a născut. Părinţii lui se luptă de mai bine de 4 ani pentru a-i oferi lui Alex o viaţă şi o copilărie, cât de cât, normale. Într-o mică măsură au reuşit. Au câştigat o bătălie. Lupta este însă lungă şi costisitoare, iar fără ajutorul nostru nu pot reuşi să o ducă până la capăt.Alexandru face parte din Campania „Din inimă pentru copii”. Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi apăsaţi aici. Toate documentele medicale ale copilului sunt la redacţia ziarului Click! Tag-uri incluse:ajutor umanitar, Alexandru Mirea, Campania „Din inimă pentru copii”, Click, Isabellelorelai, Mara, Mihaiţă Bădiţa, Rareş Alexandru Cozma, Vlad Andrei Decu […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: