Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Donează sânge. Salvează o viaţă

with 4 comments

DoneazaSangeSalveazaoViata

Scriam aici despre Daniel Mădălin Răduţă, care tocmai a început lupta cu leucemia (a fost diagnosticat pe 15 octombrie 2009) şi care, din când în când, are nevoie de sânge – A II. Daniel scria pe blogul său, acum câteva zile: „Aţi mai putea să mă fericiţi cu nişte sânge?

El mai scria: „P.S. Citeam zilele trecute de un caz al unei fetite bolnave de leucemie care trebuia sa sufere si o interventie chirurgicala din cauza unei complicatii. Echipa medicala astepta exact ca in clipul ala publicitar dintr-o campanie pentru donare de sange sa vina de undeva o doza de AB4, grupa rara. Si la momentul publicarii articolului asteptasera deja cateva zile. Pentru ca nu avem suficienti donatori de sange care sa doneze regulat”.

După anumite cure chimio mai dure, copiii au nevoie de sânge. Mai precis de trombocite, care sunt necesare fix din grupa lor de sânge. Ştiţi cazul Cosminei Păun, care are leucemie acută mieloblastică M1. Grupa ei, B III, cu Rh-ul Negativ ( – ) se găseşte cam greu. Şi ca să fie tacâmul complet, şi Andreea Dadiloveanu, care are nefroblastom (cancer la rinichi) are aceeaşi grupă, cu acelaşi Rh. O ştiţi şi pe Alexandra Mihaela Tudor, cu aplazie medulară, care are nevoie de sânge AB IV Rh Pozitiv ( + ) permanent

Toţi copiii au nevoie de sânge – sau ce mai au ei nevoie din sângele nostru (se pricep medicii ce să ceară la centrele de donare), indiferent de grupă sau Rh, aşa că…

Pe 29 iunie 2009, Fundaţia Donatorilor Benevoli de Sânge şi Logo Bigger au lansat campania „Donează Sânge! Salvează o viaţă!”:

http://www.doneazasange.ro

Întâmplarea a făcut să o văd pe Găbiţa la transfuzie, după o cură chimio dură, pe 30 octombrie 2009. Nevoie de sânge este oricând, oriunde şi pentru orice.

GabitaLacramioaraTransfuzie

Anunțuri

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. „Te rog, da si tu zvon în tara dupa grupa AB pozitiv…Daca cineva
  e dispus sa doneze sânge…pentru o fetita cu aplazie medulara …
  Este la spitalul Fundeni (Bucuresti) , sectia de Pediatrie , are
  11 ani , se numeste Tudor Alexandra Mihaela si pâna la operatie
  face transfuzii zilnice. Altfel moare. Macar da mai departe!!!
  Nu-i greu!!! Multumesc

  Tudor alexandra mihaela

  5 Ianuarie 2010 at 14:59

 2. Dupa aproape 4 luni de la prima mea idee, si dupa ce am strans un comitet de organizare de 14 persoane, lansam http://www.donor.ro/ – primul site de cautare donatori de sange din Romania. Ne propunem crearea unei alternative de cautare donatori de sânge şi transmiterea cererilor specifice de sânge pentru rezolvarea unor cazuri urgente.

  Ca şi membru Donor.ro vei avea posibilitatea să postezi cereri de donare sânge (pentru familie, prieteni, cunoştinţe), să vizualizezi cererile active şi să primeşti cereri de donare specifice profilului tău. În cazul în care grupa, Rh-ul şi judeţul tău se vor potrivi unei cereri noi, vei fi invitat printr-un e-mail să donezi sânge la Centrul de Transfuzii din judeţul tău.

  E o initiativa cu scopul initial de a aduna o masa critica de membri inregistrati, astfel incat o eventuala cerere sa aibe destinatari. De exemplu, daca apare o cerere de AB4 negativ (1% din populatie, conform cu ponderea in populatia din Romania), statistic vorbind e nevoie de o masa de minim 100 de membri din acel judet pentru a fi siguri ca vom gasi un potential donator. Iar la o operatie mai grava, ai nevoie de cel putin 4 unitati de sange, adica de 4 donatori, deci de o masa de cautare de 400 de potentiali donatori sanatosi.

  Se asigura confidentialitatea absoluta a donatorilor potentiali. Site-ul NU pune la dispozitie celor ce au nevoie de sange liste cu potentialii donatori.

  Te invit in concluzie să devii membru http://www.donor.ro
  Dan Zaharia

  Dan Zaharia

  12 Ianuarie 2010 at 00:38

 3. Am grupa A2…dar din pacate nu pot dona…as fi ajutat si eu un suflet de om….as fi avut si eu niste banuti castigati cinstit….dar din pacate si aici am fost respinsa din cauza celor 180 de kg….chiar eu nu mai am nici un drept pe lumea asta??? chiar trebuie sa mi se inchida toate usile in nas???
  De ce Isabela, noi oameni obezii nu avem drepturi???

  pescarusul_argintiu

  13 Ianuarie 2010 at 18:47

 4. […] Donează sânge. Salvează o viaţă […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: