Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Adio, Stalin – spune în culoare Daniel Colcer. O pictură în semn de recunoştinţă pentru cei care au murit, cu libertatea noastră în suflete. În Decembrie 1989

with 4 comments

În semn de mulţumire şi pentru norocul meu de a fi reuşit să ajung undeva anume doar pentru că altcineva mi-a câştigat libertatea, în numele libertăţii românilor, de dragul celor 20 de ani trecuţi de la căderea comunismului în România, vreau să scot la licitaţie lucrarea asta iar banii să fie donaţi unui român care şi-a pierdut copilul în Revoluţia din 1989” – mi-a scris Dan.

Aceasta este lucrarea „Adio, Stalin” semnată Daniel Colcer:

DanColcerAdioStalin

Lucrarea a fost expusă la Galeria Artiştilor din Dallas, USA, în octombrie 2009

Ce mi-a mai scris Dan: „Nu pot să uit, nu am cum să uit. Cei care au murit atunci mi-au câştigat şi mie libertatea. În semn de respect pentru ei am pictat, cu gândul la ei. Vreau să fac acest gest, poate că nu este suficient – dar vreau să vând lucrarea asta şi banii să îi donez unei familii care a pierdut un copil la Revoluţie – chiar mă gândeam, poate reuşim să aflăm cine este considerată prima victimă din Bucureşti, de exemplu… Sau poate mă ajuţi cu altă idee… Suma: 1.000 – 1.500 USD. Nu cred că este o sumă foarte mare pentru cineva care să aibă aceşti bani şi să dorească cu adevărat să ofere un sprijin acelei familii. Poate că şi alţi oameni vor face acelaşi gest, ce crezi?

N.B. Lucrarea este făcută cu acrilice şi tuş pe pânză, are 90/120 cm. Licitaţia începe de la 1.000 $. Oferta este valabilă pana pe 21 Decembrie 2009, ora României.

Păi eu cred că este un gest superb. Sunt de acord cu Dan. Despre Daniel Colcer:

Daniel Colcer este în SUA din 2006. A locuit 2 ani la Chicago cu soţia sa, Cathryn, care pe atunci era studentă la arhitectură. În 2007, Dan a fost cooptat în „Cool Globes” – un proiect organizat sub sloganul „Salvaţi planeta!”. La „Cool Globes” au fost pictate 100 de globuri. Cele mai frumoase, printre care şi cel pictat de Dan şi Cathryn, au fost prezentate într-un turneu în toată America. Globul va fi expus la Summit-ul ONU pe probleme de mediu, care va avea loc în decembrie 2009, la Copenhaga. Dan speră să fie expus şi în România.

Fotografii de la gala evenimentului din Chicago:

DanColcerCathlynRobertKennedyJR

Dan Colcer şi soţia sa, Cathryn, împreună cu Robert F. Kennedy Jr.

DanColcerMayorDaley

Dan Colcer împreună cu Primarul oraşului Chicago, Richard Daley

Iar acesta este globul pictat de Dan şi Cathryn, care va fi prezentat la Summit-ul ONU de la Copenhaga, în decembrie 2009:

DanColcerGlob1

DanColcerGlob2

DanColcerGlob3

Dan locuieşte în prezent în Dallas, Texas. În centrul oraşului are o pictură murală realizată în cadrul proiectului „Art Park”. Participarea şi-a câştigat-o prin concurs, la care s-au înscris zeci de artişti americani.

Pe toate lucrările, lângă semnătură, Dan scrie: „România”.

Dan Colcer: „Peste tot pe unde am fost, am spus că sunt român. Nu mi-e ruşine de unde am plecat. Vreau să ştie toată lumea că în România există şi oameni deschişi la minte, nu doar copii handicapaţi şi etnii care nu vor să se adapteze social”.

În octombrie 2009, Dan a participat, împreună cu alţi 149 de artişti din Texas, la evenimentul caritabil „Art of Skate boarding”, fondurile strânse din lucrările pictate fiind donate în folosul unui spital pentru copii din Dallas. Pentru lucrarea lui Dan, licitaţia a pornit de la 2.000 USD. Picturile lui Dan se vând în SUA cu preţuri între 500 şi 5.000 USD.

Daniel Colcer s-a născut pe 15.04.1976, în Hunedoara. A absolvit Academia de Arte Vizuale din Cluj-Napoca (Facultatea de Arte Decorative şi Design, Secţia Ceramică-Sticlă-Metal). În 1999 a obţinut o bursă de studii post-universitare la Helwan University din Cairo, Egipt (Facultatea de Arheologie, Secţia Egiptologie). Expoziţii de grup: Muzeul de Istorie, Braşov; Muzeul Satului, Sibiu; Galeria Arta, Braşov; Galeria Victoria, Braşov; Muzeul de Artă, Negreşti-Oaş; Muzeul de Artă, Braşov. Festivalul de Artă Studentfest, Timişoara; Palatul Cotroceni, Bucureşti; Galeria K.L., Cluj-Napoca; Biblioteca Academiei, Cluj-Napoca; Bienala de Ceramică de la Cairo; Târgul Internaţional de Artă, Bucureşti. Expoziţii personale: Ramses Hilton, Cairo (pictură şi ceramică); Galeria Victoria,  Braşov (foto); Ambasada Română, Cairo (caricatură şi pictură); Open Studio, Bucureşti (pictură); Antropomorfisme, Galeria H’art, Bucureşti (pictură), Galeria Europe, Braşov. Lucrări în colecţii particulare în Egipt, Arabia Saudită, Tunisia, Franţa, Suedia, Ungaria.

Câteva lucrări ale lui Dan – pictură şi fotografie – cu care am încercat să ilustrez gânduri: „Pictorul de vise şi scriitoarea umbrelor nopţii”; „Aşa a fost scris”; „Cerul deasupra noastră”; „Sunt un oraş străin”. Şi aici.

Contact Daniel Colcer: colcerex@gmail.com

Site Daniel Colcer: http://www.dancolcer.ro

Dan&Alexandru_Andries

Dan şi Alexandru Andrieş

Anunțuri

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Un roman minunat caruia ii multumesc ca exista.
  Multa sanatate si tot binele din lume!

  g1b2i3

  14 Noiembrie 2009 at 21:33

 2. […] aflat despre el de pe blogul Isabellei, ca și despre alți oameni despre care merită scris. Daniel Colcer este un tânăr […]

 3. […] Daniel Colcer, 8 noiembrie 2009: „Nu pot să uit, nu am cum să uit. Cei care au murit atunci mi-au câştigat şi mie libertatea. În semn de respect pentru ei am pictat, cu gândul la ei. Vreau să fac acest gest, nu ştiu dacă este mic sau mare, dar vreau să vând lucrarea asta […]

 4. Am gasit cumparator, familia lui Mihai Gatlan va primii banii in zilele urmatoare..

  Dan Colcer

  18 Decembrie 2013 at 22:32


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: