Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Cel mai bun lucru pe care îl fac de doi ani încoace este să mă bucur de fiecare zi petrecută alături de Georgi. Fericirea suferindă

with 22 comments

GeorgianaGeorgi1

Când Victoriţa rosteşte fericirea suferindă, vocea parcă i se transformă în acadea. Ochii îi strălucesc ca două diamante. Poate de la lacrimi. Pe care nu le lasă să-şi iasă din matcă, pentru că nu e voie. Georgi nu o lasă pe mami să plângă. E ruşinos. Victoriţa o veghează pe Georgiana cu atenţie. Fetiţa respiră liniştit. O strânge în braţe pe Giri, girafa de jucărie. Georgi spune că şi Giri e bolnavă, are şi ea o branulă, prinsă de un picior. E mai uşor când e şi altcineva bolnav cu tine, că te plictiseşti mai puţin – spune Georgi zâmbind. Mai sunt câteva picături şi se termină şi cura asta de citostatice. Georgi nu mai scoate niciun sunet. Nu e frumos să se plângă, doar e fată mare. Are 6 ani.

GeorgianaGeorgi5

Prea multe s-au întâmplat în ultimii doi ani, povesteşte Victoriţa. În timpul ăsta Georgi a făcut 3 operaţii pe creier, citostatice… deja le-am uitat numărul, radioterapie. De drumuri la spitale, ce să mai spun… Prea mult, pentru oricine. Pentru un copil este imens. A început cu un tremur uşor de mână. Eram acasă, la Buzău, şi am văzut cum îi tremura mânuţa dreaptă. Am fugit la doctor. Ne-au trimis mai departe, la Bucureşti. Tumoră cerebrală. Georgiana avea o tumoră mare cât un cartof. Au operat-o. Am sperat până în ultimul moment ca tumora să fie benignă. Nu am avut noroc. Analiza a indicat tumoră malignă. Georgi avea 3 ani şi 8 luni. Acum are 6 ani, i-a împlinit pe 25 iulie. Asta da, minune. Tot timpul ăsta am reuşit să rezistăm, eu şi soţul meu, datorită ei. Georgi, minunea noastră, a luptat ca un soldat. Nu s-a plâns, nu a plâns, ne-a încurajat, ne-a copleşit cu dragostea ei, cu dorinţa ei de viaţă, cu puterea ei. Poate că niciodată nu voi afla de unde atâta forţă într-un copil. Nu avea nici 4 ani când a fost operată prima dată şi ea a râs, ne-a încurajat ea pe noi. Cristi, soţul meu, o alintă Minuniţa – de la minune. Eu îi spun Fericirea suferindă. Cu toată suferinţa asta cumplită, Georgi ne arată zi de zi ce înseamnă fericirea cu adevărat: Fericirea de a trăi, chiar şi aşa, în suferinţă. De câte ori o strângem în braţe pe Georgi, ne gândim că poate cineva, acolo sus, ne iubeşte…

GeorgianaGeorgi2

Georgiana Cosmina Dinu s-a născut pe 25 iulie 2003. Până pe 31 octombrie 2009, Georgi a suferit 3 intervenţii chirurgicale de extirpare a tumorii gigant pe creier, a făcut 13 cure de chimioterapie şi una de radioterapie. Prima intervenţie a avut loc pe 23 aprilie 2007. Diagnostic: tumoră cerebro-ventriculară-temporo-parieto-occipitală stânga. După opereraţie a urmat tratament medicamentos. Nu a fost indicat tratament chimio sau radioterapeutic. Pe 31 ianuarie 2008, Georgiana a fost internată de urgenţă la Spitalul Elias, cu cefalee şi tremur la piciorul drept. Pe 12 februarie 2008, Georgiana a suferit a doua intervenţie chirurgicală: ablaţia cvasitotală a tumorii. Atunci părinţii s-au gândit că ar fi mai bine să o ducă pe Georgiana la o clinică din Franţa, Hopital d’Enfants de la Timone Marseille, aflând că acolo se poate face tratamentul optim împotriva acestui tip de tumoră. Preţul cerut de clinica franceză a fost peste orice aşteptări: 280.000 de euro. Timp de două luni, părinţii au încercat să obţină finanţarea prin Formularul E 112. Cererea nu a fost aprobată. Un singur medic din comisie a semnat. Ceilalţi au spus tratamentul se putea face şi în ţară.

GeorgianaGeorgi6

Părinţii au încercat să strângă bani prin acţiuni umanitare. Nu au reuşit. Pe 3 aprilie 2008, Georgiana era internată la Institutul Oncologic Bucureşti iar pe 8 aprilie 2008 a început primele două cure chimio. Din 3 iunie până pe 15 iulie 2008, a făcut radioterapie cranio-spinală. Au urmat alte 10 cure de chimioterapie, din 28 iulie 2008 până în 20 martie 2009. Pe 8 aprilie 2009, se practică gamma-knife pe resturile tumorale, la Spitalul Bagdasar Arseni. Pe 15 septembrie 2009, Georgiana s-a simţit din nou rău. Investigaţiile medicale au indicat hipertensiune intracraniană. Pe 22 septembrie 2009, Georgiana a suportat o nouă intervenţie chirurgicală – ablaţia parţială a tumorii cerebrale (recidivă tumorală voluminoasă fronto-parieto-temporal stâng). Examenul histopatologic indica diagnosticul de PNET supratentorial cu agresivitate deosebit de ridicată. Pe 30 septembrie 2009, Georgiana a început o nouă cură de citostatice. A urmat încă una, începând din 2 octombrie 2009. Ultimul diagnostic al Georgianei este Neuroblastom cerebral/PNET supratentorial recidivat, operat, radio-chimiotratat; Rest tumoral tratat radiochirurgical; Recidivă locală operată – în curs de chimioterapie.

GeorgianaGeorgi3

Părinţii cred că tot ce se putea face în România, s-a făcut. Au primit recomandarea (verbală) de a duce copilul la o clinică din Germania sau Turcia, pentru tratament cu radioterapie numită Cyberknife, procedeul non invaziv care tratează tumori (canceroase şi necanceroase). Clinicile care au acest aparat, cum ar fi INI Hanovra sau John Hopkins (Anadolu) Istanbul la care părinţii au trimis documentele, nu au contract cu CAS România, deci nu poate fi cerut Formularul E 112. Preţul estimat este de cca 25.000 – 30.000 de euro.

GeorgianaGeorgi7

Dacă puteţi şi vreţi să o ajutaţi pe Georgi:

Raiffeisen Bank – Sucursala Buzău

RON: RO 15 RZBR 0000 0600 1014 7293

EURO: RO 31 RZBR 0000 0600 1014 7296

Cod SWIFT: RZBRROBU

Titular Dinu Cristian (tatăl)

Telefon părinţi: 0724 335 993

E-mail: nicol5277@yahoo.com

.

Steluţele de mare

Foto: Fotografii de Familie, Alexandra şi Bogdan Dincă

Text: Isabela (Isabellelorelai) – doar o voce, a lor. A celor care nu pot striga după ajutor. Restul depinde de oameni.

GeorgianaGeorgi4

UPDATE 30 noiembrie 2009: Georgi are blog. UPDATE 8 decembrie 2009: Georgi a reuşit să strângă 4.140 de euro. UPDATE 11 decembrie 2009: Georgi a primit formularul E 112. Mai are nevoie doar de 5.000 de euro, ca să poată pleca la clinica din Bonn, bani pentru drum şi cele necesare traiului printre străini.

UPDATE 21 decembrie 2009: Georgi este bine, dar mai are nevoie de bănuţi, pentru cele necesare traiului printre străini. A strâns 6.163 de euro, ar mai avea nevoie de 4.767.

Despre plecarea Georgianei în Germania şi ce face ea acolo povestesc părinţii:

„Mos Craciun a venit mai devreme pentru Georgiana: marti, pe 15 decembrie va pleca la Mediclin din Bonn, Germania, pentru a urma tratamentul care o poate salva! Le suntem recunoscatori celor care au raspuns sub orice forma chemarii de a o ajuta pe Georgiana: gandurile bune transmise, raspandirea mesajului printre prieteni, precum si daruirea unei sume de bani. Georgiana are in continuare nevoie de ajutorul nostru pentru a beneficia de intreg tratamentul. Mai are nevoie de aproximativ 5,000 Eur! In dimineata zilei de 4 decembrie, Georgiana astepta ca prietenii sa o ajute sa stranga suma de 30,000 Eur necesara tratamentului in straintate. In aceeasi zi a primit insa acceptul clinicii Mediclin de a merge la tratament pe baza formularului E112 avand programare peste numai o saptamana. Parinti au inceput sa stranga documentele pentru completarea dosarului, l-au depus si, pentru ca situatia Georgianei este una grava, dosarul a fost aprobat imediat. In mod normal, raspunsul autoritatilor poate sa dureze si cateva luni, insa pentru Georgiana a venit in cateva zile. In raspunsul primit de la clinica, suma necesara pentru o saptamana de spitalizare este de 2,000 Eur in medie, iar durata de spitalizare estimata este intre 6 si 8 saptamani. Acesti bani sunt necesari pentru achitarea unor cheltuieli care nu sunt acoperite de formularul E112. Va multumim! Victoriţa şi Cristian”.

Ziua 1. Am ajuns la Bonn seara, tarziu. Emotia drumului nu a afectat-o foarte mult pe Georgiana, desi e primul ei drum cu avionul. E la fel de voioasa ca si acasa. I-am spus ca este in vacanta si ca am venit in Germania pentru ca trebuie sa faca o poza la capusor, iar aici aparatele de fotografiat sunt mai performante….am reusit sa ne cazam, incercam sa ne obisnuim cu locul, cu oamenii. Prima concluzie? Totul este foarte bine pus la punct, iar medicii sunt foarte amabili.
Maine este o noua zi cu ganduri si sperante… Jurnalul continua!

Ziua 2. Astazi am facut investigatii suplimentare. Avem inima cat un purice. Cum va iesi rezultatul? Maine este o noua zi cu ganduri si sperante… Jurnalul continua!

Ziua 3. Vestile sunt bune!!! Tensiunea noastra incepe usor-usor sa se risipeasca. Tumora a ramas la dimensiunile de dupa ultima operatie, astfel ca starea fetitei se considera a fi foarte buna! Tratamentul facut in Romania a dat rezultate. Medicii de aici ne-au recomandat ca radioterapia sa nu fie aplicata in acest stadiu al bolii pentru a putea fi utilizata in cazul in care alte tratamente, mai usor de suportat de copila de 6 ani, nu vor da rezultatele asteptate. Ne-au spus ca o cura de chimioterapie este mult mai indicata, dar depinde de decizia medicilor oncologi. Rugaciunile noastre catre Dumnezeu au fost auzite… Maine este o noua zi cu ganduri si sperante… Jurnalul continua!

Ziua 4. Inca primim telefoane din tara, de la oameni care vor sa faca o donatie. In acest moment, cuvantul „MULTUMESC” pare mult prea sarac pentru a exprima recunostinta noastra. Am aflat ca la inceputul saptamanii viitoare, eu si fetita mea vom fi transferate la un spital de oncopediatrie din Germania. Vom fi insotite de medicul care a avut-o in grija la Mediclin. Mai sunt sapte zile pana la Craciun… Doamne, ai grija si de fetita mea! Si da-le multa sanatate celor care sunt acum alaturi de noi, care depun bani in cont sau care ne incurajeaza…
Maine este o noua zi cu ganduri si sperante… Jurnalul continua!

Îl puteţi urmări aici:

http://help-georgiana.blogspot.com

Anunțuri

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Giri poarta branula pentru ca are foarte multe pete.
  Mai are o broasca testoasa verde si imensa pe care doarme si asteapta cu infrigurare drumurile spre bunica. Bunica, cea care gateste clatite si ciorbe fantastice.
  Bunica stie zeci de jocuri. Bunica e magica. E mult peste mormanul ei de jucarii de acasa.
  Si bunicul e dragut. Sforaie si-i miros picioarele cand vine de la treaba, dar o iubeste pe Georgi mai mult decat orice. El e Tata Urs.
  Acasa sunt si doi canari zgomotosi, o femela si un mascul. Femela face o galagie ingrozitoare si darama tot prin casa cand e lasata libera.
  Georgi rade imens.
  Vorbeste de nu se mai opreste.
  Mergi pe culoarele spitalului si daca auzi o camera unde se vobeste intr-una stii ca acolo e Georgi.
  Rade tot timpul, chiar daca mama mai pescuieste din cand in cand cate o lacrima.
  Georgi aduce viata acolo. Merge la Andra peste drum sa-i arate ce jucarii prezinta mai mult interes, imbratiseaza si povesteste mai mult decat a facut-o vreodata Creanga.
  Georgi e plina de viata.
  E o lectie despre cum sa traim.

  ovidiu

  4 Noiembrie 2009 at 15:44

  • Ovidiu, tu esti singurul barbat care ma face sa plang. Pe bune.
   .
   5 nov
   Ovidiu, deschide-ţi mailul, te rog. Am o surpriză pentru Georgi
   😀

   isabellelorelai

   5 Noiembrie 2009 at 01:25

 2. […] Georgiana Cosmina Dinu s-a născut pe 25 iulie 2003. Până pe 31 octombrie 2009, Georgi a suferit 3 intervenţii chirurgicale de extirpare a tumorii gigant pe creier, a făcut 13 cure de chimioterapie şi una de radioterapie. Dacă puteţi şi vreţi să o ajutaţi pe Georgi: Raiffeisen Bank – Sucursala Buzău RON: RO 15 RZBR 0000 0600 1014 7293 EURO: RO 31 RZBR 0000 0600 1014 7296 Cod SWIFT: RZBRROBU Titular Dinu Cristian (tatăl) Telefon părinţi: 0724 335 993 E-mail: nicol5277@yahoo.com […]

 3. Iubita…am preluat şi eu postul. Defapt mai multe. Ce vreau să spun este că am făcut un banner pentru Georgi, dar eu nu folosesc coduri html. Eu le introduc ca şi fotografie, iar apoi le linkez către post. Dacă crezi că va fi de ajutor poţi prelua imaginea şi poate te îndrumă careva să-i faci şi un cod html.

  Copiii chiar sunt nişte minuni puternice!!!
  Am crezut că în timp am să devin mai tare. Da de unde!!!!!

  Lady Allia

  8 Noiembrie 2009 at 01:31

  • Sandrina, multumesc,
   Auzi, de cate ori vorbesc cu mamele copiilor carora li se spune, continuu, de fiecare data (unora de un an, altora de 3 luni) ca le vor muri copiii, eu le marturisesc ca daca as fi in locul lor ori as muri pe loc, ori m-as duce cu capul. Stii ce imi raspund ele? Nu, doamna Isabela, nu muriti, va spunem noi, rezistati, ca trebuie sa va salavati copilul…
   Ei, asta e… secretul

   isabellelorelai

   8 Noiembrie 2009 at 09:43

 4. Da…
  Şi eu spun ca şi tine, dar sunt absolut convinsă de adevărul pe care îl spun ele… În acele clipe trebuie să ai un suflet…supranatural pentru ca puiul tău să aibă de unde să îşi tragă puterea de a lupta!

  Spun însă…DOAMNE FEREŞTE de aşa ceva oricărei mame şi DOAMNE AJUTĂ-LE pe cele cărora le-ai dat această durere!!!

  Lady Allia

  8 Noiembrie 2009 at 10:36

  • Sandrina, vreau să îţi spun ceva, ce cred eu. Dumnezeu nu dă durere. Oamenii dau… Uite… Copilul creşte bine merci în burtica mamei. Vrea să se nască. Nişte unii care nu şi-au primit şpaga sau trebuie să îşi bea cafeaua o lasă pe mămică să se chinuiască un pic, copilul se naşte strangulat cu cordonul ombilical, se asfixiază şi rămâne paralizat. Cu ce este Dumnezeu de vină? Îţi pare cunoscut, cred. Sau copilul se naşte perfect sănătos, primeşte un vaccin şi rămâne schilodit. Cu ce este Dumnezeu de vina? Cred că şi asta îţi pare cunoscut. Sau: nişte dobitoci fabrică de zor tot felul de substanţe radioactice şi deversează deşeurile cancerigene în apă sau în pământ. Astea se infiltrează în pânza freatică şi noi bem apa, cu tot cu mizeriile alea. Cu ce este Dumnezeu de vină? Unii oameni sunt dobitoci.
   Ţie nu ţi se pare suspectă creşterea tumorilor în capşoarele copiilor? Oare de unde?

   isabellelorelai

   8 Noiembrie 2009 at 10:47

 5. aveti o mare mare dreptate !unii fac si altii trag. Sunt mama Georgianei si nimeni nu poate sti ce este in sufletul meu decat cineva care atrecut sau trece prin asa ceva Doamne Fereste!eingrozitor de dureros „cu un ochi plangi si cu unul razi”ca sa o sustii sa-i dai puterea de a merge mai departe.De multe ori nu mai suport sub nici-o forma sa o vad suferind sau plangand macar.Mereu ma rog la DUMNEZEU sa nu mai sufere si sa nu o mai doara.Tot ce imi doresc e sa o vad razand si orice dorinta a ei e o porunca pentru mine,fericirea ei e hrana pentru mine .MULTUMIM LUI DUMNEZEU SI MULTUMIM DIN SUFLET VOUA TUTUROR.DOAMNE AJUTA!

  vivi

  8 Noiembrie 2009 at 13:37

  • Vivi, oamenii buni s-au pus în „mişcare”, sper să se vadă semnele în curând şi să se strângă bănuţii, eu cred din tot sufletul în şansa Georgianei, şi mintea şi inima îmi spun că Georgi va reuşi. Doamne ajută să fie bine! Şi ţie multă-multă putere să rezişti.

   isabellelorelai

   8 Noiembrie 2009 at 14:02

 6. […] Georgiana Cosmina Dinu s-a născut pe 25 iulie 2003. Până pe 31 octombrie 2009, Georgi a suferit 3 intervenţii […]

 7. Salut,

  Am facut un grup pe Facebook pentru suportul Georgianei. E in engleza, si incercam sa il promovam la cat mai multa lumea.

  Dati un search pe FB dupa grup „Georgiana Cosmina Dinu” si apoi dati Join.

  Mai exista si o pagina facuta acolo:
  http://www.facebook.com/pages/Help-Georgiana-Cosmina-Dinu-Ajutati-o-pe-Georgiana-Cosmina-Dinu/203690022958?ref=nf#/group.php?gid=211845236310

  Sper sa nu se supere lumea ca am mai luat poze de alea ei de pe net, fara sa cer permisiune.

  Toate bune,
  Catalin

  Catalin Acatrinei

  28 Noiembrie 2009 at 12:15

  • Linkul catre grup este urmatorul:

   http://www.facebook.com/groups.php?ref=sb#/group.php?gid=211845236310

   Multumesc!

   Catalin Acatrinei

   28 Noiembrie 2009 at 12:23

  • Catalin, super, multam!

   isabellelorelai

   29 Noiembrie 2009 at 02:35

   • De astazi Georgiana are si un blog tot cu ajutorul lui Catalin:
    http://help-georgiana.blogspot.com/
    Vom incerca sa ii tinem la curent pe toti cei interesati de situatia sa, dar si de banii primiti pentru tratamentul in strainatate.

    Andreea Dragut

    Andreea Dragut

    30 Noiembrie 2009 at 23:42

    • Andreea Drăguţ, foarte bine!
     Doar că am o mare rugăminte. Tot acel istoric medical pe care l-ai reprodus pe blog este scris de mine. Dacă ai menţionat numele fotografului, cum era normal şi firesc, cred că ar fi potrivit să menţionezi şi de unde ai luat textul parţial. Am observat că ai menţionat blogul Steluţe de mare. Acel text care este postat acolo îmi aparţine dar blogul nu este al meu, doar ideea de Steluţe de mare este a mea şi am acordat domnului Dincă permisiunea de a folosi acel simbol. Deci rugămintea mare este să menţionezi „Text parţial preluat de la Isabellelorelai”. Nu este vorba de vanitate, te rog să mă crezi. Este vorba despre faptul că anumiţi jurnalişti preiau textul meu şi semnează cu numele lor. Este corect? Nu cred. Am muncit o noapte întreagă cu documentele copilului în faţă, cu sute de analize şi alte… necunoscute.

     isabellelorelai

     1 Decembrie 2009 at 15:25

     • Isabellelorelai,

      Imi cer mii de scuze pentru omisiune! Am facut astazi pe blog completarile cuvenite. Te asigur ca intentia nu a fost aceea de a imi insusi textul tau. Numele persoanelor implicate in dezvoltarea blogului nu apar nicaieri in cuprinsul acestuia. In linkurile de la finalul paginii, era trecut si cel catre povestea de anul trecut a Georgianei de pe blogul tau si am actualizat cu cel catre prezentarea de anul acesta. Intentia a fost de a lansa cat mai repede blogul Georgianei avand in vedere ca are nevoie de bani pana la finalul acestui an.
      Iti multumesc pentru intelegere!
      Andreea Dragut

      Andreea Dragut

      1 Decembrie 2009 at 23:55

     • Andreea, OK.
      Apărea – dacă te uiţi cu atenţie am scris: „Text: Isabela (Isabellelorelai). Doar o voce, a lor…”
      https://isabellelorelai.wordpress.com/2009/11/04/cel-mai-bun-lucru-pe-care-il-fac-de-doi-ani-incoace-este-sa-ma-bucur-de-fiecare-zi-petrecuta-alaturi-de-georgi-fericirea-suferinda
      Ai să vezi în curând de ce contează. Un picuţ de răbdare.

      isabellelorelai

      2 Decembrie 2009 at 01:18

 8. […] 2 noiembrie 2009. Georgiana are nevoie de 30.000 de euro. Mai multe aici şi aici. UPDATE 30 noiembrie 2009: Georgi are blog. UPDATE 8 decembrie 2009: Georgi a reuşit să strângă […]

 9. Buna seara,

  In urma cu cateva zile Georgiana s-a simtit rau si a venit la Bucuresti pentru investigatii. La RMN medicii au descoperit ca tumoarea a recidivat.
  In prezent, nu se poate interveni chirurgical, asa ca se incearca stabilizarea starii fetitei prin administrarea unui tratament citostatic la Fundeni. In perioada urmatoare, analizele vor fi evaluate si de medicii din Germania care au vazut-o anul trecut astfel ca se vor decide asupra momentului intoarcerii la tratament.
  Pana atunci Georgiana are nevoie de banuti pentru medicamentele si cele necesare traiului pe perioada cat va sta in spital in Fundeni. Orice suma conteaza in aceste momente in care parintii sunt epuizati financiar.
  Conturile bancare au ramas aceleasi, dar vi le reamintesc:
  Raiffeisen Bank – Sucursala Buzau
  RON: RO15RZBR0000060010147293
  EURO: RO31RZBR0000060010147296
  SWIFT: RZBRROBU
  Titular: Dinu Cristian-Iulian (tatal)

  Parintii Georgianei va multumesc din suflet pentru ajutorul de a le fi alaturi si in aceste momente cumplite!
  Doamne ajuta!

  Salveaza Georgiana

  5 Iulie 2010 at 23:31

 10. In legatura cu campania pe care ati initiat-o in ziarul Click, este posibil ca povestea Georgianei sa fie actualizata? Nu stiu daca mai aveti numarul de telefon al parintilor, dar m-au rugat sa vi-l reamintesc pentru orice eventualitate – 0724 335 993.

  Salveaza Georgiana

  5 Iulie 2010 at 23:32


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: