Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Cerasela. Dacă nu face rost de bani pentru curent, moare

with 44 comments

CeraselaMihovici1

Cerasela Mihovici are 19 ani. Şi o boală pe care nu şi-o permite. Pneumotorax. Respiră cu ajutorul aparatului din fotografie. Dar numai dacă are bani să plătească curentul.

Cerasela nu poate respira normal, ci doar cu 15% din capacitatea unui om de vârsta, înălţimea şi greutatea ei. Aparatul care o ajută să respire (Millenium M5) a fost închiriat în 2008 de la CNAS Botoşani. Medicii i-au spus că trebuie să îl folosească toată viaţa, câte 5 ore ziua şi 10 ore noaptea. Doar un transplant de plămâni o poate scăpa de acest chin.

Închirierea aparatului costă 63 RON/lună. Iar curentul pentru folosirea aparatului, 375 RON/lună. Singura sursă de venit a familiei este ajutorul social. 250 RON/lună. Ca să îi ajungă banii, Cerasela încearcă să folosească aparatul mai mult noaptea.

Cerasela este din comuna Răuşeni, judeţul Botoşani. A împlinit 19 ani pe 9 februarie 2009. Timp de 2 ani a fost mai mult internată prin spitale, la Botoşani, Iaşi şi Bucureşti, fiind tratată de astm bronşic, bronsectazii bilaterale suprainfectate, disfuncţie respiratorie obstructivă, bronsectazii laterale chistice, insuficienţă respiratorie cronică, trahicardie sinusală, disfuncţie ventilatorie mixtă severă, fibroză pulmonară idiopatică şi pneumotorax.

Cerasela are dosarul depus la DSP Botoşani, pentru finanţarea transplantului de plămâni, care costă 120.000 de euro.

Oana Gheorghiu – Salvează vieţi – a căutat clinici şi medici care să o accepte pe Cerasela la operaţie. A primit acceptul din Franţa. Dr. Alain Bisson, care urmează să o opereze imediat ce statul îi va da banii, vrea însă să o consulte înainte. Pentru Cerasela este dificil să se deplaseze, pentru două-trei zile, în Franţa. Medicul francez şi-a arătat disponibilitatea de a veni el în România, însă pacientul trebuie să îi plătească transportul, cazarea şi onorariul, 4.000 – 5.000 de euro.

Cerasela nu are nici măcar cu ce să plătească curentul.

Later Edit 31 octombrie 2009: Cerasela a fost programată la o consultaţie la Spitalul Universitar din Viena pe 17 noiembrie 2009. Cerasela are nevoie de 2.000 de euro până pe 10/12 noiembrie 2009, pentru 2 bilete de avion, pentru ea şi mama ei şi pentru alte cheltuieli (spitalizare etc).

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

Conturi noi, deschise pe 30 octombrie 2009:

BCR – Agenţia Truşeşti (comuna Truşeşti, judeţul Botoşani)

RON: RO 30 RNCB 0047 1090 8551 0003

EURO: RO 03 RNCB 0047 1090 8551 0004

Cod SWIFT: RNCBROBU

Titular: Mihovici Alexandrina (mama Ceraselei)

Telefon: 0754 528 036

La acesta vechi banca opreşte comision de 4%: BCR – Agenţia Truşeşti (comuna Truşeşti, judeţul Botoşani), RON: RO 84 RNCB 0047 1090 8551 0001, Titular: Mihovici Alexandrina (mama Ceraselei)

Cerasela la Antena 1 aici.

UPDATE 27 octombrie 2009: Cerasela va primi, de la Dan Sântimbreanu, banii pentru o lună de curent şi, de la Ovidiu Lefter, banii pentru chiria aparatului, pentru două-trei luni. Cerasela în Ştiri Botoşani aici.

UPDATE 29 octombrie 2009: Cerasela în Monitorul de Botoşani aici.

UPDATE 31 octombrie 2009:

1. Oana Gheorghiu (Salvează Vieţi) a fost anunţată de familia Ceraselei că: – Pana pe 30.10.2009 s-au strans 10 milioane si o ruda mai indepartata a trimis 1.000 euro, – Pentru că la contul vechi banca oprea comision comision de 4%, mama Ceraselei a deschis conturi noi pe 30 octombrie 2009: BCR Trusesti, RON: RO 30 RNCB 0047 1090 8551 0003, EURO: RO 03 RNCB 0047 1090 8551 0004, Cod SWIFT: RNCBROBU, Titular: Mihovici Alexandrina (mama Ceraselei)

2. Tudor Chiriac, jurnalist la Monitorul de Botoşani ne anunţă că: – Cerasela a fost programată la o consultaţie la Spitalul Universitar din Viena pe 17 noiembrie 2009, – Cerasela are nevoie de 2.000 de euro până pe 10/12 noiembrie 2009, pentru 2 bilete de avion, pentru ea şi mama ei şi pentru alte cheltuieli (spitalizare etc).

Jurnaliştii de la Monitorul de Botoşani, Tudor Chiriac şi Marian Rotariu: – Conducerea ziarului a acordat un prim ajutor familiei Mihovici, respectiv plata facturii la energia electrică pe următoarea lună, – Mai multe persoane fizice şi juridice au anunţat că vor s-o sprijine pe Cerasela, – Patroana unui petshop din centrul istoric al oraşului a anunţat: „Vom face o cutie pentru donaţii în magazin şi sperăm ca cei care cumpără de la noi să ajute cât de puţin. E greu să strângi banii pentru operaţii, dar mai sunt atâtea pe lângă, medicamente, facturi la electricitate şi poate reuşim să ajutăm”, – George Prisacaru, reprezentant al Fundaţiei Daniel Murariu din Bucureşti: „Un aparat de oxigen a fost trimis din Statele Unite de un apropiat al nostru şi a ajuns la Bucureşti. În scurt timp îl vom trimite prin curierat familiei Mihovici şi sperăm le fie de folos”, – Reprezentanţii E.ON s-au arătat interesaţi de un contract de sponsorizare, care să rezolve problema facturii la electricitate. Sorin Munteanu, purtător de cuvânt în cadrul E.ON Moldova: „Compania s-a mai implicat în astfel de proiecte de sponsorizare şi, în baza unei solicitări, cazul va fi analizat”, – Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, prin intermediul Dumitriţei Mihailovici, medicul coordonator al programelor derulate prin Ministerul Sănătăţii, încearcă să grăbească finalizarea dosarului privind obţinerea fondurilor necesare pentru operaţia de transplant de plămân. Dumitriţa Mihailovici: „Săptămâna aceasta vor fi gata şi traducerile legalizate ale tuturor documentelor din dosar şi îl trimitem la Bucureşti. Sperăm să aibă prioritate pentru că starea ei de sănătate se înrăutăţeşte. A fost aleasă o clinică din Austria, unde costurile sunt de 120.000 de euro”. Mai multe aici.

Tânăra grav bolnavă va fi consultată de somităţi mondiale – Tudor Chiriac: Dosarul Ceraselei va ajunge luni (n.b. 2 noiembrie 2009) pe masa ministrului Sănătăţii pentru a fi analizat şi propus pentru aprobare. Pentru operaţia extrem de complexă a fost nominalizată o clinică de renume mondial, respectiv Departamentul de Chirurgie Cardio-toracică din cadrul Universităţii de Medicină din Viena. Tânăra este deja programată la o consultaţie în Austria, pe 17 noiembrie, la ora 9,00 urmând să fie examinată de doi dintre cei mai renumiţi medici din acest domeniu, şi anume Lilla Hatos-Agyi, coordonatorul programului de transplant de plămâni din cadrul spitalului vienez, precum şi profesor doctor Walter Klepetko, una din somităţile mondiale în privinţa transplantului de plămâni, un adevărat recordmen în privinţa numărului de operaţii efectuate cu succes. Problema cea mai stringentă acum este, însă, modul în care tânăra va ajunge la Viena, pentru că drumul nu îi este plătit de Casa de Sănătate şi nici de Ministerul Sănătăţii. „Am contactat deja mai multe companii aeriene pentru a analiza ofertele. Medicii au solicitat ca fata să fie însoţită de cineva pentru suport moral şi a ales-o pe mama ei. Transportul ar costa aproximativ 2.000 de euro, un drum cu ambulanţa în starea ei fiind aproape exclus. Am stabilit deja să meargă cu ambulanţa de aici până la Salcea la aeroport, de unde este o cursă directă spre Viena. Pentru asta, însă, are nevoie de suma respectivă”, a precizat Dumitriţa Mihailovici, coordonator al programelor derulate de minister prin DSP. Mai multe aici.

UPDATE 4 noiembrie 2009. Până pe 2 noiembrie 2009, Cerasela a strâns 1.500 RON şi 1.000 euro. Mesajul este de la Ovidiu Lefter de la „Adevătul”. Ovidiu spune: I-am scris colegei din Botosani. Las aici o parte din informatiile pe care le mai are si ea despre caz acum. Poate ajuta: “Chiar astazi m-am intalnit cu mama fetei, Alexandrina Mihovici cu care am mers la Protopopiat pentru a extinde apelul si prin biserici. De asemenea, urmare a apelului lansat in presa, nu doar de noi dar si de colegii de la Monitorul, familia a primit deja 500 de lei de la patronul unui magazin din Botosani care a amplasat o urna in magazin si incep sa se adune banii si in cont. Cel mai probabil maine vor fi impanzite afise si prin punctele Fidelio, reprezentantul lantului de supermarketuri contactandu-ne pentru a o ajuta pe Cerasela sa stranga banutii necesari. Femeia si-a facut o serie de cumparaturi pentru fata, la care a contribuit patroana magazinului in cauza, din buzunarul propriu. Cerasela va primi de la Adevarul 10 carti verzi, preferatele ei. Pentru ca Cerasela isi dorea sa invete cat de cat germana pentru a putea conversa cu medicii straini -am fost si i-am cumparat doua carti care sper sa ii fie de folos. Din informatiile pe care le am eu, suma necesara depaseste 2.000 de euro, dar familia are deja 1.000 de euro in cont de la o ruda si alte 15 milioane de lei de la cititorii presei locale. E posibil sa se mai fi adunat ceva banuti in celelalte doua conturi deschise. Noi incercam sa o ajutam cat se poate, aici, la Botosani”.

UPDATE 4 noiembrie 2009. Trăim într-o ţară… eminamente birocratică… Sunt necesari 6.000 de euro pentru ca dosarul Ceraselei, oprit la Directia de Sanatate Publica Botosani sa poata fi inaintat catre Ministerul Sanatatii spre aprobare. De ce? Medicii din doua clinici din strainatate care au acceptat-o la tratament au solicitat sa o consulte pe Cerasela. Daca nu o consulta nu pot da o oferta de pret. Daca nu dau o oferta de pret, dosarul ei nu poate trece de DSP Botosani si nu poate ajunge spre aprobare fondurilor necesare transplantului, la Ministerul Sanatatii. Mama Ceraselei, o femeie simpla de la tara, dar care se lupta pentru viata fiicei ei, a reusit, cu greu, sa depuna dosar pentru solicitarea finantarii transplantului de la Ministerul Sanatatii. Procedura pentru astfel de finantari presupune obtinerea mai multor oferte de pret de la clinici de specialitate. Clinica din Viena si cea din Franta au confirmat posibilitatea efectuarii transplantului pentru Cerasela, dar pentru a stabili costurile exacte si a prezenta oferta catre autoritatile din Romania, solicita un consult de specialitate pentru o evaluare exacta a starii pacientei. Pentru acest consult, Cerasela trebuie sa mearga la Viena si Paris. Din pacate Ministerul Sanatatii nu deconteaza aceste evaluari in strainatate. Costul aproximativ al consulturilor, transportului medicalizat (are nevoie de asistenta si oxigen pe timpul zborului), cazare, translator, este de 6000 euro. Apelul PRO TV aici.

UPDATE 5 noiembrie 2009. Cerasela va ajunge la consultaţia de la Viena, pe 17 noiembrie 2009. A strâns 3.000 de euro: “Au fost spulberate temerile privind strângerea banilor necesari pentru a ajunge la consultaţia programată pe 17 noiembrie la Viena. „Am vorbit cu doamna de la bancă şi mi-a spus că s-au adunat aproape 3.000 de euro în conturi. Avem 1.000 de euro primiţi de la o rudă şi restul din donaţii. Nici nu ştim de unde sunt banii dar le mulţumim din suflet celor care au fost sensibilizaţi de problema Ceraselei. Primim continuu telefoane de la oameni care spun că vor să ne trimită diverse sume de bani, oricât de mici ar fi nu contează” – Alexandrina Mihovici, mama Ceraselei. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că deplasarea la Viena va fi destul de dificilă, având în vedere afecţiunea fetei. Aceasta trebuie însoţită de mama ei şi are nevoie permanentă de aparatul de oxigen. Dacă drumul până la aeroport va fi asigurat de o ambulanţă specializată, călătoria cu avionul va fi una specială, din cauza necesităţii montării aparatului de respirat. Deşi s-au făcut cereri de oferte de preţ de la mai multe companii aeriene doar una a răspuns, costul unui bilet dus-întors fiind de 563 de euro. La aceşti bani se adaugă costul consultaţiei, de 800 de euro şi cheltuielile adiacente călătoriei, tânăra urmând să sosească în Austria cu o zi înainte de a merge la spital. Problema cea mai mare este modul în care fata se va deplasa de la aeroport până în locul în care va sta peste noapte în Viena. Mai multe aici.

UPDATE 10 noiembrie 2009. Cerasela va ajunge gratuit la consultaţia de la Viena, pe 17 noiembrie 2009, datorită Oanei Gheorghiu de la Asociaţia „Salvează Vieţi”. Cu o mică menţiune: transportul Ceraselei a fost sponsorizat de Fundaţia Hospital Services şi nu de Blue Air.

De azi într-o săptămână, Cerasela va fi în faţa medicilor specialişti din clinica vieneză unde urmează să fie programată şi pentru o operaţie de transplant de plămâni. În urma insistenţei Asociaţiei „Salvează Vieţi” din Bucureşti, s-a reuşit rezolvarea problemei deplasării în străinătate fără costuri. Are asigurat drumul dus-întors Suceava-Viena pentru Cerasela şi pentru mama ei, are şi un concentrator portabil de oxigen pe timpul călătoriei, dar şi asistenţă medicală. Mai mult, potrivit reprezentantului Asociaţiei „Salvează Vieţi”, cazarea va fi asigurată printr-un voluntar stabilit în Austria, iar un alt voluntar va fi translator. Cerasela va pleca cu avionul de la Suceava lunea viitoare, urmând să se întoarcă acasă joi, marţi fiind programată consultaţia la doi dintre cei mai mari specialişti în domeniu. Ieri, Alexandrina Mihovici a fost la Botoşani pentru a completa documentaţia solicitată de Serviciul Judeţean de Ambulanţă, care s-a arătat dispus să o transporte pe tânără de acasă până la aeroport. Mai multe aici

Cerasela2MB

UPDATE 17 noiembrie 2009. Cerasela este la Viena! Stă la Vlad, prietenul nostru, care o ajută şi cu traducerea şi tot ce mai este nevoie.

N.B. Cerasela are acces la net, a văzut postarea despre ea – puteţi să îi lăsaţi un mesaj, dacă doriţi.

UPDATE 26 noiembrie 2009. Cerasela are nevoie de ajutor în continuare, pentru când va fi operată. Până în prezent s-au strâns 4.500 de euro, din care a plătit 150 consultaţia la spitalul din Viena. În rest, economii la sânge. Urmează perioada cea mai grea, peste 6 luni, atunci când şederea la Viena, pentru operaţie, va fi lungă şi costisitoare. Cerasela şi mama ei au nevoie de ajutor permanent, fără noi nu se pot descurca. Mai multe aici.

Anunțuri

44 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Isabelle, ii trimit eu banii pt o luna de curent. Sunt la Iasi dar sigur o sa imi amintesti daca cumva uit sau ma iau cu altele… Ca doar tot primim salariul pe 30 🙂 Ce rau imi pare ca nu am digipass-ul de la Homebank la mine :-(((

  dasanti

  26 Octombrie 2009 at 14:40

  • Dane, ce faci la Iaşi pe praful ăsta? Pe 30 iţi amintesc + canadiana şi bocancii pentru Cosmin. Am pregătit căciula şi fularul.

   isabellelorelai

   26 Octombrie 2009 at 23:46

 2. Povestea Ceraselei e atat de impresionanta … pana la lesin, cum imi spunea o prietena. Am invatat ca putin cu putin se face mult si sper din toata inima ca oamenii sa aiba un banut si pentru Cerasela. Am putea spune, un banut pentru o gura de aer.

  Articole din presa locala despre situatia ei: http://ancagradinaru.blogspot.com/2009/09/cerasela-mihovici.html

  Anca

  26 Octombrie 2009 at 18:49

  • Anca, după ce am citit despre Cerasele nu mai puteam respira. Aşa că… În ţara asta trebuie să fii bogat ca să te îmbolnăveşti.

   isabellelorelai

   26 Octombrie 2009 at 23:47

   • Ras si plans,…Ce pacat, Cerasela o fata asa de frumoasa!Pot sa o iau si eu pe Cerasela la mine pe blog? Si as mai lua cativa copii, daca ami mai dati voie…Eu am pus peste tot la fotografii indicatia de unde le-am luat!Deci blogul este citat peste tot!

    engelbote

    3 Noiembrie 2009 at 01:11

    • Doamna Oana, mulţumesc.
     Mesajul acela nu este pentru dvs, ci pentru anumite persoane, se ştiu ele care.

     isabellelorelai

     4 Noiembrie 2009 at 12:55

  • Anca, am văzut, mulţam. Oare nu or putea oamenii ăştia să intervină la domnii cu electrica? Poate îi fac o reducere, ceva.

   isabellelorelai

   28 Octombrie 2009 at 09:47

 3. Isabelle, as vrea daca se poate sa-i platesc un timp eu chiria pentru aparatul ala Ceraselei. asta, daca postul asta nu a fost luat 😀 iau salariul pe 1
  legat de Cosmin voiam sa intreb daca o sa ajungi tu cumva pe la el. sunt si eu curios cand ajunge sa-i las ceva.
  multumesc

  ovidiu

  27 Octombrie 2009 at 14:27

  • Ovidiu, nu cred că s-a ocupat 😀 Mulţam din suflet
   La Cosmin nu ajung, dar ajunge el în decembrie din nou la spital, pentru controlul periodic şi RMN.
   Noi îi trimitem pachet – acum două săptămâni m-am întâlnit cu Lia la mine, ea a făcut rost de haine, eu de pantofi (sport, tip otter, din piele, groşi, buni) iar săptămâna trecută i-a trimis Lia cu poşta. Acum îl aştept pe Dan să vină de la Iaşi, iau canadiana şi bocancii, mai pun ce am mai strâns eu şi ceva de mâncare şi îi fac pachet. Îmi spui cum vrei să faci, ori trimitem împreună, ori dacă vrei separat,, asta e adresa
   Bragadiru Liliana
   SAT UDENI ZAVOI – Nr.4
   Comuna CALINESTI, Judetul Arges
   Oficiul Postal: VRANESTI
   (Este o colonie, fost santier a barajului Golesti, la aprox. 12 km de Pitesti).
   Aşa mi-a zis doamna Flori, de la asociaţie, am scris mai pe larg aici, situaţia lor este complicată rău, şi mama lui e cam bolnavă
   https://isabellelorelai.wordpress.com/2009/10/02/stelutele-de-mare-cosmin-ruga-pentru-inca-o-felie-de-paine/

   isabellelorelai

   28 Octombrie 2009 at 09:58

   • D-na Isabelle apropo de Cosmin!Nu i-ar veni oare hainele acelea pe care le-am primit intr-un pachet, cu blugi si pulovere? Sa aleg marimea lui de acolo sa-i trimit la adresa de mai sus? Sau sa-l trimit asa cum este si sa vedeti d-stra ce i-ar veni? Caci sunt si mai mici, de ex.marimea 158 de cm, sau adidasi mar.37 si 40!?

    engelbote

    3 Noiembrie 2009 at 01:01

    • Doamna Oana, ba puteţi să îi trimiteţi, dar cu poşta, ce credeţi că i se potriveşte. Sau le aleg eu, cum credeţi că e mai bine.

     isabellelorelai

     4 Noiembrie 2009 at 12:57

 4. Isa, am platit azi in avans lumina pe o luna. Astept sa imi reamintesti despre geaca bocanci etc…

  Am inaugurat la Iasi prima sala de operatie hibrida Siemens pt interventii chirurgicale cardiovasculare. Mai sunt daor 3 in Europa de Est. Sper sa fie si medicii la inaltimea tehnologiei 🙂

  dasanti

  27 Octombrie 2009 at 17:17

  • Dan, păi să îmi spui când te întorci la Bucureşti, te rog. Tu ştii că nu îmi place să bat omul la cap 😀
   Păi bine, frate, dar la Budimex de ce nu puneţi? (Normal că sunt nemulţumită permanent, asta e starea naturală 😀 )

   isabellelorelai

   28 Octombrie 2009 at 10:11

 5. […] şi vreţi să ajutaţi Posted in umanitare by supravietuitor on octombrie 28, 2009 Cerasela Mihaovici are 19 ani. Şi o boală pe care nu şi-o permite. Pneumotorax. Respiră cu ajutorul aparatului din […]

 6. M-am gandit si eu la asta. O voi suna pe doamna Mihovici pt ca vreau sa o intreb cate ceva si … mai vorbim.

  Anca

  28 Octombrie 2009 at 09:51

 7. Isabella daca-mi permiti sa postez pe blogul meu aceasta postare.
  Pentru cei mai multi dintre noi viata este normala si uneori de plangem de banalitate,dar nu realizam ce importanta este sanatatea si ce comoara este.
  Daca putem sa -i ajutam ,macar cate putin, pe cei aflati in necaz de ce sa n-o facem.Nu doare sa intanzi o mana de ajutor.
  Doar ganduri bune si putere sa ajuti pe cei aflati in suferinta!
  Darryanna

  darryanna

  28 Octombrie 2009 at 19:03

 8. […] ne întoarcem la lucrurile cu adevărat importante – cum ar fi aerul. Cerasela Mihovici are 19 ani și suferă de Pneumotorax. O afecțiune gravă, ce o face să aibă o capacitate […]

  • SUPER.
   Azinoapte, pe la 11.30, s-a întrerupt curentul la mine acasă. Şi pe stradă. M-am simţit sinistru, ca în evul mediu.

   isabellelorelai

   29 Octombrie 2009 at 12:54

   • Doamne, nu m-am gandit la asta … Daca se ia curentul, ce face ?! Sper ca au un generator … Of, Doamne!

    Anca

    29 Octombrie 2009 at 13:18

    • Anca, dacă vorbeşti cu mama Ceraselei spune-i te rog că i-a pus Dan bani în cont, pentru curent, să meargă să îi scoată ca să-şi plătească datoria. Scrie în ultiumul articol că s-a împrumutat de bani ca să plătească factura, 370 RON.
     Generator?… Acolo, la ţară? Mă cam îndoiesc…
     Uită-te la filmuleţele alea două, sunt făcute cam în întuneric, lumina vine de la blitzul aparatului de fotografiat

     isabellelorelai

     29 Octombrie 2009 at 13:24

     • Isabella, sper ca mama Ceraselei a verificat deja contul.

      Am vorbit cu ea si ideea de a face o cerere la E-on pentru o scutire, o reducere sau o esalonare a platii curentului i s-a parut foarte buna. Dar poate se sesizeaza careva … fir-ar sa fie!

      Anca

      29 Octombrie 2009 at 13:42

     • Anca, uite cum facem. Ovidiu îi trimite pe 2 nov, după ce ia salariul, banuţi pentru chiria aparatului pentru o lună. Poate o suni atunci, pe 3 sau pe 4 şi o rogi să verifice (nu cred că s-a uitat în cont).
      Eu cred că dacă jurnaliştii care au scris despre ea fac un apel la firma aia, apoi la prefectură, se rezolvă câte ceva.
      De sesizat nu se sesizează „nimeni” că sunt ocupaţi cu pusul şi scosul de bannere… prin şi din copaci

      isabellelorelai

      29 Octombrie 2009 at 13:52

     • I-am lasat banii duminica, Isabelle!

      ovidiu

      2 Noiembrie 2009 at 11:48

     • Ovidiu, ai fost la Cerasela?
      Ovidiu, am văzut că aţi preluat în Adevărul. Puteţi să mai scrieţi că are nevoie de 2.000 de euro pentru control, pe 17 nov? Te rog… Mult…

      isabellelorelai

      2 Noiembrie 2009 at 12:01

     • nu am fost la ea. i-am lasat la BCR banii si i-am trimis si un mesaj sa stie sa-i ridice. Am vazut si eu ca au scris colegii despre ea. articolul e semnat de un redactor de la redactia din Botosani. eu scriu pe economic si ne intersectam foarte rar cu alte departamente, dar o sa-i scriu un email fetei asteaia sa-i spun. las aici adresa ei de email. scrie-i si tu, poate ne raspunde macar unuia dintre noi. carmen.stanciu@adevarulholding.ro. Daca vrei pot sa ma interesez si sa-ti dau niste contacte pe departamentul social, eventual

      ovidiu

      2 Noiembrie 2009 at 13:10

     • aha

      isabellelorelai

      4 Noiembrie 2009 at 12:22

     • i-am scris colegei din Botosani. Las aici o parte din informatiile pe care le mai are si ea despre caz acum. Poate ajuta.

      „Chiar astazi m-am intalnit cu mama fetei, Alexandrina Mihovici cu care am mers la Protopopiat pentru a extinde apelul si prin biserici. De
      asemenea, urmare a apelului lansat in presa, nu doar de noi dar si de colegii de la Monitorul, familia a primit deja 500 de lei de la patronul unui magazin din Botosani care a amplasat o urna in magazin si incep sa se adune banii si in cont. Cel mai probabil maine vor fi impanzite afise si prin punctele Fidelio, reprezentantul lantului de supermarketuri
      contactandu-ne pentru a o ajuta pe Cerasela sa stranga banutii necesari. Femeia si-a facut o serie de cumparaturi pentru fata la care a contribuit
      patroana magazinului in cauza, din buzunarul propriu. Cerasela va primi de la Adevarul, 10 carti verzi, preferatele ei. Pentru ca Cerasela isi dorea
      sa invete cat de cat germana pentru a putea conversa cu medicii straini -am fost si i-am cumparat doua carti care sper sa ii fie de folos.Din
      informatiile pe care le am eu, suma necesara depaseste 2.000 de euro dar familia are deja 1.000 de euro in cont de la o ruda si alte 15 milioane de
      lei de la cititorii presei locale. E posibil sa se mai fi adunat ceva banuti in celelalte doua conturi deschise. Noi incercam sa o ajutam cat se
      poate, aici, la Botosani”

      ovidiu

      2 Noiembrie 2009 at 16:23

     • Ovidiu, mulţumesc! Updatez.

      isabellelorelai

      4 Noiembrie 2009 at 12:21

   • Se mai intrerupe curentul si acum acolo?

    engelbote

    3 Noiembrie 2009 at 01:06

 9. buna seara. apelul la E-On a fost facut azi si urmeaza sa ne tinem de capul lor. Azi reprezentantul lor parea dispus si incantat de idee, numai ca la ei, desi sunt privati, e vorba de multa birocratie, dar sper sa rezolvam

  Tudor Chiriac

  29 Octombrie 2009 at 20:13

  • Bună seara, domnule Chiriac
   Este birocraţie, că noi murim fără ea… Mă gândeam la o chestie: toate companiile au o brumă de activitate de caritate, ajutor social etc. Ar putea şi ei să facă aşa ceva iar voi să îi susţineţi în presă. Adică ei să aloce o sumă modică lunar care să meargă spre astfel de cazuri, iar voi să precizaţi asta în ziar şi să susţineţi campania lor cu un banner – sau ceva asemănător. Cazurile să fie verificate de voi, normal.
   Să sperăm că măcar pentru Cerasela se rezolvă, suma aia nu e un capăt de ţară pentru o companie mărişoară.

   isabellelorelai

   29 Octombrie 2009 at 23:42

 10. Isabella, imi permit sa trec aici toate link-urile din presa legate despre Cerasela. Ma gandesc ca sunt mai usor de gasit pt cei interesati de situatia ei

  http://www.monitorulbt.ro/Actualitate/2009-10-30/Sperante+pentru+tanara+tinuta+in+viata+de+un+aparat

  http://www.monitorulbt.ro/Ultima%20ora/2009-10-30/Cerasela+Mihovici+are+programare+la+Viena

  E minunat felul in care ai fost in acelasi gand cu jurnalistii. FELICITARI dlui Chiriac!

  P.S. Fara discutie, o sa tin legatura cu mama Ceraselei.

  Anca

  30 Octombrie 2009 at 20:56

  • Anca, Mai Mult Decât Perfect! Totul merge super bine!
   (nu pot deschide al doilea articol)

   isabellelorelai

   31 Octombrie 2009 at 10:25

 11. Buna seara.Imi pare rau ca scriu aici, dar nu am o adresa de mail. Daca ati putea cumva sa popularizati, nu neaparat textul, dar ideea de maine din Monitorul de Botosani. Pana pe 17 Cerasela tre sa faca rost de 2000 de euro, defapt chiar mai devreme sa plateasca biletele. E programata la Viena la consultatie, la Spitalul Universitar Viena si cam atat costa drumul pentru ea si mama ei. Multumesc

  Tudor Chiriac

  30 Octombrie 2009 at 21:45

 12. […] Cerasela Mihaovici are 19 ani. Şi o boală pe care nu şi-o permite. Pneumotorax. Respiră cu ajutorul aparatului din fotografie. Dar numai dacă are bani să plătească curentul. […]

 13. […] ţara în care sunt mulţi oameni buni – eu mereu aleg partea plină a paharului. Am scris pe 26 octombrie 2009 „Dacă nu face bani de curent, moare”. Au sărit oamenii buni în ajutor, s-au strâns bănuţi şi Cerasela a ajuns la Viena, la […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: