Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Sensei Fabian Marian

with 11 comments

FabianMarianOperat1

Ce are pe faţă nu este de la sport. Ci de la cancer.

Doar că este o fotografie mai veche.

În prezent, octombrie 2009, nu mai are toate oasele feţei, ci doar câteva cioturi.

Sensei Fabian Marian. Centura neagră 4 dan shotokan, 3 dan godai ryu (lupte asiatice), 1 dan kick box, 1 dan muai thai, 1 dan ju jitsu. Un fost campion mondial la arte marţiale.

Un om oarecare din România. Un tânăr, 35 de ani. Un fost antrenor de arte marţiale.

FabinMarianSensei2

Un om cu cancer osos facial. Carcinom sinus maxilar. Fabian Marian s-a îmbolnăvit în 2006. Iniţial era vorba de o sinuzită. Apoi a mers la stomatolog, să-i scoată o măsea. Atunci i-a fost rupt maxilarul. Câteva luni mai târziu a fost diagnosticat cu cancer. Au urmat 16 operaţii. A făcut 7 biopsii. A făcut chimioterapie. În final i s-a spus că nimeni nu mai are ce să îi facă.

În 2008, Fabian Marian povestea: „Mi-au scos maxilarul din partea dreapta. Am ramas cu un hau in gura pâna la creier si cu partea dreapta a fetei fara suport osos. Am facut noua operatii si cinci biopsii. Sportul m-a ajutat teribil. Dupa citostatice nici macar parul nu mi-a cazut. Numai ca acum trebuie sa fac a zecea operatie. Cancerul s-a extins si la maxilarul stâng”.

Apoi au urmat alte 6 operaţii. Fabian Marian nu mai îndrăzneşte să se privească în oglindă. Fabian Marian nu mai are toate oasele feţei, ci doar câteva cioturi. I-au fost lăsate doar orbitele, ca să aibă ochii în ce sta… Nu mai vede cu ochiul stâng. O nouă tumoră pe obraz – sau ce a mai rămas din el. Noaptea se sufocă. O altă nouă tumoră, în gât.

Carcinom scuamos necheratinizat de sinus maxilar.

Fabian Marian este pensionat de boală cu gradul II. Are o pensie de 426 RON.

Fabian Marian are nevoie de o operaţie.

Medicii de la Clinica ORL „Jori Joszef” din Szeged, unde Fabian Marian şi-a plătit consultaţia cu banii obţinuţi din vânzarea carţii scrise de el – „Psihologia în artele marţiale” – i-au spus ca îl operează, după care va face radioterapie. Apoi se va trece la reconstrucţia feţei – o proteză care să îi înlocuiască oasele extirpate.

Operaţia poate fi făcută în Ungaria, Franţa sau în Germania, pentru care Fabian Marian are nevoie de 40.000 de euro (operatia – 10.000 de euro; radioterapia – 20.000 de euro şi  proteza – 10.000).

Telefon: 0722 970 306. Contact pe messenger: fabyspi

FabianMarianSiCopiii3

Fabian Marian în aprilie 2009, la Antena 1:

Pe 9 septembrie 2009, „Vertical Online” scria: „Faby, cum îi spun prietenii, a apelat la Casa de Asigurări de Sănătate Bacău, pentru că acolo şi-a mutat domiciliul, într-o comună în care continuă, aşa bolnav cum e, să antreneze copii, cu care câştigă în continuare medalii, în competiţii. Dar nici măcar n-a depus cerere, pentru că a fost respins din start, după cum susţine el: M-am dus să cer şi eu formularul E 112, pentru că medicii din România mi-au spus că nu mai au ce să-mi facă. Mi s-a răspuns sec, că îmi trebuie o grămadă de acte, printre care şi acceptul spitalului unde urmează să mă operez, după care am de aşteptat 4 luni, până-l obţin. Vă daţi seama că nici n-am mai depus cererea, pentru că eu mai am de trăit poate mai puţin de o lună, n-am timp să aştept atât”. Nici un răspuns oficial pentru presă de la respectiva casă de asigurări n-am putut obţine, pentru că secretara, amabilă, ne-a asigurat că o va informa pe doamna preşedinte, care e prin instituţie, despre formularul pe care-l cere acest tânăr, urmând să ne contacteze pentru a ne prezenta un punct de vedere, doar că între timp s-a făcut ora 16.00, aşa că s-a terminat programul şi am rămas fără răspuns”. Mai multe aici.

Fabian Marian s-a născut pe 27 iunie 1974, în Valea Jiului. Acum locuieşte în judeţul Bacău. A antrenat copiii în comuna Fărăoani. Are un băieţel de 11 ani – Fabian Ioan Viorel.

Pentru Fabian Marian luptă Bogdan.

Anunțuri

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ati incercat sa obtineti un numar de telefon la care se pot trimte donatii prin sms? Ar fi mult mai usor de trimis banii decat prin cont bancar. Si mai usor de mediatizat.
  Mult succes! Am trimis cazul lui pe mail cunoscutilor.

  anatolia

  22 Octombrie 2009 at 12:20

 2. multam issabelle

  barbieru bogdan

  22 Octombrie 2009 at 16:00

  • Bogdan, te rog să imi mai spui şi mie din când în când ce mai face Faby

   isabellelorelai

   22 Octombrie 2009 at 20:49

   • fabian, a fost zilele trecute in bucuresti, la spital, unde exista posibilitatea unei operatii, nu doar a unui zet de analize … din pacate, starea lui fabian e tot mai grava … iar campionul risca sa …
    iata cateva din mesajele mele primite de la faby …
    1. am programare acolo, pentru o consultatie si poate chiar si o interventie rapida, alfel mult nu mai am, tumoarea este gigantica pe ambele parti a fetei si a coborat desul de mult in gat, imi blocheaza respeiratia. Cu stima si respect imi cer scuze ca vad tastatura triplu din cauza tumorii.
    2.
    http://www.stiriazi.ro/ziare/articol/articol/targu-jiu–drama-unui-campion-mondial-la-karate/sumar-articol/1697982/
    l/am citi aici pentru eventualitatea unei updatari la post. cu admiratie,
    bogdan

    bogdan barbieru

    4 Noiembrie 2009 at 13:42

 3. Buna ziua,

  De cativa ani ne implicam in sustinerea de campanii umanitare de strangere de fonduri prin alocarea de numere scurte, pentru donatii prin SMS. Punem gratuit la dispozitia solicitantului astfel de numere scurte, iar banii colectati din donatiile SMS sunt virati integral catre beneficiar (de exemplu: daca unui numar scurt ii este alocat tariful de 2 Euro, la sfarsitul campaniei beneficiarul primeste suma de 2 Euro inmultita cu numarul de SMS-uri primite). Nu facturam TVA pe aceste incasari si practic tot ceea ce plateste clientul ajunge la beneficiar.

  In urma campaniilor de donatii sms derulate pana acum, am descoperit ca publicul larg (posibilii donatori) reactioneaza la astfel de apeluri, de a dona prin SMS, doar daca numarul pentru donatii este promovat intens de media, la nivel national, mai ales pe TV. Daca nu exista promovare intensa a numarului posibilii donatori nu cunosc acest numar, nu se primesc SMS-uri si deci nu se colecteaza bani. Donatia prin SMS are succes doar in cazul unei campanii de masa. Promovarea numarului doar intre prieteni si pe blog, va duce la primirea a maxim cateva sute de SMS-uri, ceea ce inseamna colectarea unei sume mici. Iar noi in acest moment avem la dispozitie o serie limitata de numere scurte pe care le folosim doar pentru campanii umanitare de strangere de fonduri si primim zilnic zeci de solicitari pentru alocare de numere scurte, pentru donatii SMS; probabil 90% dintre aceste solicitari sunt pentru a ajuta cazuri individuale (copii sau adulti bolnavi). Trei dintre numere sunt deja alocate in acest moment pentru alte campanii. Deci in concluzie, daca nu reuseste sa obtina promovare pe media, inclusiv Tv si/ sau radio, nu i se va aproba alocarea numarului pentru donatii SMS nici la noi, nici la ceilalti operatori.

  In plus mai exista doua conditii pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a i se aloca un numar scurt:

  – sa aiba sustinerea unei organizatii neguvernamentale, pentru ca alocarea numarului scurt si apoi viramentul banilor colectati se face in baza unui contract de mandat, iar acest contract se incheie numai cu o organizatie neguvernamentala care sa accepte sa vireze apoi banii primiti catre beneficiar; nu putem semna contractul cu o persoana fizica sau cu o firma, ci doar cu un ONG

  – este nevoie sa existe acceptul pentru sustinerea campaniei si de la ceilalti operatori de telefonie si toti sa-si dea acceptul pentru folosirea aceluiasi numar scurt; la un numar scurt alocat in reteaua Vodafone vor putea dona prin trimiterea de SMS-uri doar clientii Vodafone

  Pana acum, organizatiile carora le-am alocat numere scurte pentru donatii SMS au incercat toate celelalte canale de comunicare: on-line, articole sau publicitate in presa scrisa, panouri stradale etc, dar s-a dovedit ca singurul canal de comunicare/ promovare care functioneaza in cazul campaniilor de donatii SMS este TV-ul. Daca exista insa sprijinul unei organizatii si al unui post TV/ trust media, va rog sa ne trimiteti mai multe informatii:

  – ce organizatie sustine campania?

  – perioada exacta in care va avea loc aceasta campanie

  – cum va fi promovat numarul scurt pentru donatii SMS, in asa fel incat sa fie cunoscut de public? – pe ce canale media, cine sunt partenerii care au agreat sa difuzeze spotul (un reportaj singular pe un canal TV nu va aduce donatiile dorite, dar difuzarea periodica a unui spot ar avea mai mult succes).

  Va rog sa ii trimiteti toate aceste informatii colegei mele Angela Galeta, angela.galeta@vodafone.com, Project Manager, Corporate Social Responsibility, ea fiind persoana care se ocupa de campaniile de donatii sms!

  rapuns campanie de donatii sms Vodafone

  28 Octombrie 2009 at 14:07

 4. http://www.judetulgorj.info/stiri/stiri-locale/1150-drama-unui-campion-mondial-la-karate-are-nevoie-de-ajutorul-nostru.html

  Am inceput si eu o campanie pt a-l ajuta pe Marian.
  Incepand de azi va sta pe prima pagina a portalului judetului Gorj acest articol !

  Marian iti doresc multa sanatate ! Sa auzim de bine

  Briceag Bogdan

  7 Noiembrie 2009 at 21:14

 5. FABI SUNTEM CU SUFLETUL LNGA TINE.TREBUIE SA INVINGI ASA CUM AI FACUT-O TOT TIMPUL.TICLENIU NU UITA CE AI FACUT.

  codruta

  19 Noiembrie 2009 at 11:53

 6. […] mai veche. În prezent, octombrie 2009, nu mai are toate oasele feţei, ci doar câteva cioturi. Sensei Fabian Marian. Centura neagră 4 dan shotokan, 3 dan godai ryu (lupte asiatice), 1 dan kick box, 1 dan muai thai, […]

 7. Andreea B

  12 Martie 2010 at 23:10

 8. tu ce sprt faci . eu fac carate am fost in club cu cosmina . e usunt miruna ea era printere cei mai buni
  daca mai vb cu mama cosminei sa ii spui daca poti sa vina pana la malina la somaj daca are timp sa vorbeasca cu ea

  tudorie miruna

  15 Aprilie 2010 at 13:17

 9. Anunt umanitar…
  Buna ziua.
  Pentru tinerii cu amputatii ale membrelor superioare sau inferioare exista acum o speranta: O asociatie din Italia (Auci) ofera gratuit proteze.
  Ma numesc Dedulescu Cristian si locuiesc in Bucuresti. In anul 2007, am fost victima unui accident rutier, in urma caruia am ramas cu un handicap.
  Cunoscand durerea si nevoile, celor care au suferit amputarea unuia sau mai multor membre, aduc la cunostinta tuturor tinerilor, ca exista un proiect numit ” Baieti pe picioare” sponsorizat de Asociatia Auci din Italia.
  Beneficiarii sunt baietii cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani. Tot aceasta Asociatie Auci din Italia suporta cheltuielile incluzand: plata integrala a protezei (protezelor) transportul cu avionul in Italia si apoi in Romania, cazare si masa pe timpul tratamentului . Pacientul nu va plati nimic.
  Daca aveti cunostinta de astfel de cazuri, va rog sa ma contactati pentru ca impreuna sa putem ajuta baietii care nu se pot deplasa fara proteza.
  Va multumesc
  Contact: Dedulescu Cristian-
  00.40.762.300.688
  00.40.21.451.18.47
  deducrysty@yahoo.com
  http://www.asociatia-auci.cifnet.ro

  Dedulescu Cristian

  5 Iulie 2010 at 11:47


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: