Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Bogdan Curelea. Între revoltă şi moarte este viaţa

with 4 comments

Mă revoltă sistemul sanitar din tara noastra. Un sistem care te condamna la moarte de la bun inceput”.

BogdanCurelea1

„Medici care accepta sa te opereze, cu toate ca exista certitudinea ca vei muri pe masa de operatie. Statul iti da bani si posibilitatea sa te operezi in strainatate numai daca ai un nume cu rezonanta, dar ca peste tot in aceasta Romanie lamentabila, daca ai bani, poti face orice, poti chiar sa traiesti. Lucrez ca director de vanzari la o firma de constructii, dar momentan imi petrec timpul pe patul de spital. Ca orice tanar de varsta mea, pana acum cateva luni nu ma gandisem niciodata la moarte. Cel putin, nu la a mea” – Bogdan Curelea, 28 de ani, pacient din România.

Bogdan a împlinit 28 de ani pe 31 martie 2009. Bogdan a „dat piept” cu sistemul. Bogdan fost diagnosticat cu  cavernom fronto parietal in partea stanga a creierului (o malformatie rara de ghemuri vasculare, manifestarea clinica cea mai frecventa fiind hemoragia, crize epileptice, cefalee).

BogdanCurelea2

Într-o seara, Bogdan s-a trezit ca nu mai poate misca degetele de la piciorul drept si la putin timp nu si-a mai putut misca piciorul. Dupa saptamani intregi de plimbat prin spitale si primit tot felul de diagnostice, gen hernie de disc si altele, a ajuns la spitalul de Neurologie. Dupa ce a efectuat un CT si un RMN a primit diagnosticul de proces expansiv intracranian fronto parietal stang, cu probabilitate de cavernom, neverificat chirurgical, regres neuro-psihomotor. Asta a fost în 2006. Bogdan: „Unii medici mi-au spus sa nu ma grabesc cu operatia daca nu ma mai deranjeaza, pentru ca exista pacienti care traiesc cu astfel de formatiuni toata viata fara sa le creeze probleme majore. Eu incepusem sa ma simt bine si sa fiu din ce in ce mai optimist”.

În 2009, prin septembrie, cavernomul a sangerat, facandu-l pe Bogdan sa-si piarda cunostinta, controlul membrelor de pe partea dreapta si a dus la declansarea unor crize Jacksoniene (spasme ale muschilor de la mana si piciorul drept). De atunci Bogdan este in spital, unde toti medicii i-au spus ca acum operatia este o prioritate, pentru ca acest cavernom poate sangera din nou. Cu riscuri majore. Iar alţi medici i-au spus că o operaţie în România înseamnă tot riscuri majore, pentru că nu există aparatură. Bogdan a căutat pe internet o posibilitate. A aflat de INI Hanovra. De clinică a aflat de la Dan. http://www.ini-hannover.de

Bogdan are nevoie de cca 60.000 de euro pentru operaţie. Telefon: 0761 631 897, E-mail: curelea_bogdan@yahoo.com

Bogdan: „In momentul in care un neuro-chirurg mi-a spus ca trebuie operat am acceptat imediat. Numai ca medicul neuro-chirurg, cu renume la nivel national a omis sa-mi spuna si care sunt sansele de reusita ale acestei interventii.  Printr-o conjunctura benefica pentru mine, pentru ca ar suna bizar sa-i spun fericita, in situatia in care ma aflu, un alt medic, de aceeasi specializare ca cel care imi recomandase interventia pe creier mi-a spus ca efectuarea unei astfel de operatii in Romania reprezinta un risc de peste 70%. Ce insemna riscul ? Sa mor sau sa raman paralizat pe partea dreapta. In cazul tau, operatia ar putea fi facuta cu succes numai la o clinica din strainatate care are aparatura necesara monitorizarii nervilor in timpul interventiei”. Toate documentele medicale, acceptul clinicii din Germania şi preţul operaţiei şi al spitalizării le puteţi vedea pe blogul lui Bogdan:

http://bogdancurelea.wordpress.com

Anunțuri

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. spam

  Botis Ileana

  20 Octombrie 2009 at 18:00

 2. Bogdan eu iti doresc multa bafta si multa putere iubitei tale. Va pup

  anda

  3 Noiembrie 2009 at 13:39

 3. Bogdan a fost operat miercuri si joi mi-a dat un telefon dupa ce a petrecut o noapte in terapie intensiva. Este in salon si a inceput recuperarea. Prof. Fahlbusch a scos toata tumora asa cum ne-a obisnuit. Va multumesc tare tare pentru ajutorul pe care i l-ati dat si va multumesc in numele tuturor prietenilor lui Bogdan! Doamne ajuta!

  dasanti

  19 Decembrie 2009 at 01:03


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: