Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Andrei: 12 ani, 18 cure de citostatice, 25 de şedinţe de radioterapie

with 22 comments

AndreiMihaila1

Pe Andrei Mihăilă l-am văzut pe 26 august 2009, în camera de joacă a Asociaţiei P.A.V.E.L. de la spitalul Budimex, uşă în uşă cu secţia de oncopediatrie. Venisem pentru Ştefănel, alături de acei oameni minunaţi care i-au sărit în ajutor.

Camera de joacă era plină cu copii şi câţiva părinţi. Andrei stătea cuminte pe un scăunel şi învârtea, timid, pe toate părţile, o maşinuţă. Avea un aer puţin încurcat – sau poate că era doar supărat. Fusese nevoit să ajungă din nou în spital, aşa că avea motiv.

Mama lui stătea, la fel de cuminte, cu mâinile în poală. Aşa stătea bunica când era necăjită. Mama lui Andrei era tristă. Fără niciun dubiu.

Am vorbit puţin, să ne mai treacă de supărare, pe coridor. Veniseră cu o zi înainte. Din Bacău. Recădere, din păcate. Andrei are probleme la picior. Glezna era umflată şi roşie. Dacă nu aş şti ce boală are Andrei, aş spune că este un copil lipsit de griji.

Din păcate nu este aşa. Andrei are cancer. Rabdomiosarcom coapsa dreaptă recidivat. Andrei Gheorghiţă Mihăilă a fost diagnosticat şi internat pe 8 octombrie 2007. O lună mai târziu, pe 24 noiembrie 2007, Andrei împlinea 10 ani. Timp de doi ani, Andrei a făcut 18 cure de citostatice şi 25 de şedinţe de radioterapie. Pe 20 august 2009, Andrei a făcut recădere şi a început cura de citostatice cu numărul 19.

O săptămână mai târziu m-am întâlnit din nou cu Andrei şi mămica lui, Ana-Maria, în părculeţul spitalului Budimex. Erau şi mai trişti, Andrei şchiopăta. Tratamentul nu mergea prea bine. La Andrei nu mai are niciun efect. Mama lui Andrei trecuse de la starea de tristeţe la cea de disperare. Urmează ca în două-trei săptămâni să primească scrisorile medicale pentru tratament în străinătate. Mama lui Andrei va trebui să înceapă bătălia pentru formularul E 112. Mi-a spus că nu are niciun ban ca să poată ajunge în altă ţară, că nu cunoaşte pe nimeni. Nici măcar în Bucureşti. Dar că trebuie să facă ceva, gândul că Andrei ar putea rămâne fără picior o omoară cu zile. Andrei are nevoie de bani că să ajungă în Franţa, pentru transport şi cazare. Părinţii vor depune dosarul pentru eliberarea Formularului E 112. Andrei are nevoie de orice ajutor, cât de mic. Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi: Mihăilă Ana-Maria. Contact: 0768 245 716. Domiciliul: sat Petreşti, nr. 243, comuna Pănceşti, judeţul Bacău. UPDATE 25 septembrie 2009. Ieri, pe 24 septembrie, Andrei a primit câteva cadouri de la Ioana şi colegii ei. UPDATE 16 noiembrie 2009. Tatăl lui Andrei a plecat în Germania şi s-a angajat acolo, obţinând şi asigurarea de sănătate. Dacă îl ajutăm pe Andrei să strângă 3.000 de euro, Andrei va pleca la spitalul din Berlin.

AndreiMihaila2

.

Steluţele de mare

.

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. nu stiu daca ai scris despre asta sau ai vazut : http://www.cristianmovila.com/

  ioana

  10 Septembrie 2009 at 10:38

 2. PE SCURT,
  dupa cum m-ati rugat, am gasit SPITALUL DE ONCOLOGIE PT COPII IN BERLIN, CARE OPEREAZA SI DE TUMORI! http://www.helios-kliniken.de/klinik/berlin-buch/fachabteilungen/klinik-fuer-haematologie-und-onkologie-und-tumorimmunologie.html

  Este UNUL DIN cele mai mari COCERNE MEDICALE EUROPENE CU PESTE 100 DE SPITALE SI CLINICI DIN BERLIN in patru locuri ale Berlinului, jumatate din medici SUNT INTERNATIONALI si au fost premiati cu premiul NOBEL in MEDICINA,sunt si cercetatori, si cred ca aici vom gasi sigur o operatie de ac gen pt ANDREI!

  Am gasit si in limba engleza o brosura pt pacientii internationali care organizeaza si cazarea http://www.charite.de/fileadmin/user_upload/portal/klinikum/international/ipatients_info_engl.pdf

  aICI E CHIRURGIE PT COPII: http://www.helios-kliniken.de/klinik/berlin-buch/fachabteilungen/kinderchirurgie.html

  Si aici am gasit o lista cu toate spitalele pedriatice DIN TOATE ORASELE GERMANIEI; ONCOLOGICE PT COPII: http://www.medknowledge.de/klinik-arztsuche/kinder/kinderonkologie.htm

  DECI CEL MAI BUN SPITAL DE CHIRURGIE CU SPECIALISTI SI CERCETATORI ESTE CULMEA,CHIAR IN BERLIN!”CHARITE”-SE NUMESTE,SI MI-A LUAT O NOAPTE INTREAGA SA GASESC! Sper macar sa va ajute cu ceva!

  engelbote

  6 Octombrie 2009 at 15:47

 3. Isabelle, acum cateva luni prezentai cazul unei fetite, Paula din Deva, care avea un sarcom la femur. Ei bine, parintii au reusit sa stranga bani, au mers la clinica Rizzoli din Bologna unde femurul i-a fost inlocuit cu o proteza iar piciorul a fost salvat. Fetita va avea o viata normala, va putea face innot si multe alte sporturi. Chimioterapia o continua la Cluj. Din informatiile pe care le am de la mama Paulei, stiu ca acolo este cea mai buna clinica in boli osoase si musculare. Pe ei i-a costat operatia in jur de 30.000 euro, au primit vreo 12.000 prin formularul E 112. Poate ar fi mai bine daca Andrei va reusi sa mearga la clinica din Bologna.

  Carmen

  8 Octombrie 2009 at 03:11

  • Carmen, stiu. Nu doar de Paula, ci de o multime de copii. Dar ei au avut la os, Andrei are pe tesuturi moi. I-am spus mamei lui Andrei de clinica din Bologna, dar medicul a recomandat Franta. Mama ar vrea la Berlin, acolo ar avea unde sa locuiasca. Nu are niciun ban… Mai vedem saptamana viitoare, cand se intoarce Andrei in spital.

   isabellelorelai

   10 Octombrie 2009 at 12:01

 4. Astazi va trimit prin Christina pt Andrei din Bacau, cel care trebuie operat la Berlin 20€!

  engelbote

  8 Octombrie 2009 at 17:13

 5. Sunt Simona, si m-a rugat Isabelle telefonic sa va spun ca are ceva probleme cu net-ul. A mers doar atat cat sa aprobe comentariile dar nu poate sa va raspunda deocamdata.

  Simona

  9 Octombrie 2009 at 12:03

  • Bine, am inteles, nu e problema…E important sa stie ca d-na Christina la telefon si ai va trimite donatia saptamana viitoare cand banii vor ajunge acolo, si ca va fi sunata de dumneaei sa intrebe la ce adresa din cele doua sa-i trimita? Pt ca o are si pe cea a mamei ei!
   D-na Isabelle ieri am mai cumparat o sacosa cu jocuri, creioane colorate, carioci samd pt cei 20 de copii,ca merge greu cu adunatul…oamenii nu dau nimic cu placere, sau nu-mi gasesc blogul si anunturile…dar voi cumpara cand merg pt mine la cumpararturi de fiecare data si cate ceva pt ei si se va aduna,…Poate daca aveti vre-o informatie cum sa-mi optimez blogul sau unde sa-l inscriu, mi-ar fi de mare folos,…pana atunci voi mai da anunturi,…dupa cum vedeti nici noaptea nu mai pot sa dorm,…m-am trezit la 4 ca sa vad raspunsurile si sa scriu aici!

   engelbote

   11 Octombrie 2009 at 06:13

   • Doamna Oana, am reusit sa intru pe mail vineri seara, de la calculatorul unor prieteni. Nu am putut raspunde la toate, erau peste 150. Am gasit mesajul doamnei Christina – care are adresa mea de acasa, cea cu care pot ridica de la posta, cu buletinul. Pe aceea adresa mi-a trimis pachetul cu lapte si pampersi pentru fetita lui Mihai si tot la acea adresa imi poate trimite si banii. Cealalta, de la mama, unde este tot timpul cineva – este pentru pachetele sosite cu curier rapid, la care este necesara doar seria buletinului.
    In legatura cu blogul, cred ca o solutie ar fi sa puneti si dvs in blogroll-ul dvs alte bloguri, astfel va vor observa. Daca aveti prieteni acolo, le puteti trimite cate un mail cu link-ul blogului, rugandu-i sa trimita si ei la randul lor altor prieteni. Incercati sa transmiteti un mesaj scurt, cu rugamintea de a ajuta, dar numai daca vor, fara a-i obliga.

    isabellelorelai

    11 Octombrie 2009 at 09:30

 6. Buna ziua d-na Isabelle,
  ati primit donatia de 30 de euro pt Andrei din Bacau si Cosmina?
  mAI AM O VESTE BUNA! Am fost si am preluat de la o familie hainute si jucarii, cativa saci buni!Disperasem ca nu se mai anunta nimeni,…dar acum a dat Dzeu si a mai raspuns cineva la anunturile mele umanitare! Acum trebuie numai sa le spal si impreuna cu cele cumparate de mine, cele date de copilul meu,si cele de la prima doamna acopar nu numai 20 de copii, ci vre-o 40! Nu mai pot de bucurie! Intrasem in panica, si am cumparat de la bazar de 40 de euro un carton plin, iar acum am si mai multe!
  Pe Cosmin l-am sunat acum, a primit donatia!
  Am mai vorbit si cu d-na Christina vre-o ora, cu d-na Filip, si cu d-na Velichea:-ca sa nu intre in panica caci nu pot sa pun pe blogul meu decat comentarii in engleza sau germana!
  ASTEPT DOAR SA-MI SPUNETI UNDE SA TRIMIT CUTIILE CU JUCARII; HAINE;DULCIURI SI JOCURI!AR FI IDEAL DACA AS GASI UN MIJLOC DE TRIMITERE MAI IEFTIN DACAT ATLASSIB CARE IA 1,50€ PE KG! O CUTIE ARE CAM 15 KG!
  Nr-ul meu de tel vi l-am scris intr-un email,…daca puteti sa-mi dati un sms sau un bip , va sun eu cand aveti timp!Caci trebuie sa va intreb mai multe!

  engelbote

  19 Octombrie 2009 at 16:28

 7. Ce s-a mai rezolvat cu operatia de la picior a lui Andrei de la Bacau?Sper ca banii i-au fost de folos la ceva…
  Nu am primit nici un email cu nr-ul de tel si adresa unde sa trimit pachetele,…am cautat la toata luna octombrie…va rog frumos sa-mi scrieti caci trebuie sa le trimit saptamana asta cand are timp sotul sa plecam la Dortmund, la Atlassib.

  engelbote

  3 Noiembrie 2009 at 02:39

  • Doamna Oana, abia pe 9 octombrie voi afla noutăţi, când se întoarce la spital. Normal că banii i-au fost de folos, a cumpărat mâncare şi medicamente de cei 120 RON din partea dvs si a doamnei Suciu Henning.
   Doamna Oana, v-am trimis mail acum 30 min.

   isabellelorelai

   4 Noiembrie 2009 at 12:49

 8. […] Steluţele de mare. Andrei: 12 ani, 18 cure de citostatice, 25 de şedinţe de radioterapie Andrei are nevoie de bani că să ajungă în Franţa, pentru transport şi cazare. Părinţii vor depune dosarul pentru eliberarea Formularului E 112. Andrei are nevoie de orice ajutor, cât de mic. Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi: BRD RON: RO 86 BRDE 040 SV 2883 8970 400 Titular: Mihăilă Ana-Maria Contact: 0768 245 716 Domiciliul: sat Petreşti, nr. 243, comuna Pănceşti, judeţul Bacău […]

 9. […] ajun de Crăciun vor primi Narcisa, Andrei, Bogdan, Bubulina, Alexia, Daiana, Daris şi […]

 10. […] nu a ajuns la os şi asta este foarte bine, tare îi era frică Anei-Maria să nu rămână Andrei fără picior. Mai departe… mai […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: