Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Bogdan Marian Marinescu: 4 ani şi 5 operaţii

with 14 comments

MarinescuBogdan

Pe Bogdan Marian l-am întâlnit acum două săptămâni, în curtea spitalului Budimex. Eram în vizită la Ştefănel şi la Fabian. În timp ce vorbeam cu mama lui Fabian, a venit o doamnă cu copilul ei. Puştiul mi se părea cunoscut. După o lungă discuţie despre boli, tratamente şi diagnostice, mi-am adus aminte. Copilul era Bogdan, despre care scrisesem acum un an că are nevoie de un sfat.

Pe atunci, 5 octombrie 2008, Bogdan era posesorul a 3 operaţii în doar 3 ani şi jumătate, după diagnosticarea cu Sarcom embrionar hepatic. Părinţii lui aveau nevoie de orice sfat legat de această boală şi de tratarea ei. Până atunci aflaseră doar că este o tumoră malignă şi că nu există tratament.

Acum are 4 ani şi 5 operaţii. Bogdan Marian este internat la oncopediatrie.

Bogdan Marian a împlinit 4 ani pe 25 martie 2009. Până la această vârstă a ajuns la 5 operaţii. Prima internare în spital la Budimex a fost pe 19 decembrie 2007. Cu diagnosticul de Sarcom embrionar lob hepatic dreapta nediferenţiat. Au urmat operaţii, cure de citostatice, tot tacâmul. Acum, după aproape 2 ani, diagnosticul este Sarcom embrionar cu zone de necroză. De la ficat, boala s-a extins un pic şi la rinichi.

Bogdan Marian a început un nou tratament la Budimex, pe 3 septembrie 2009. Un nou tratament, un protocol conceput pentru Rabdomiosarcom (tumoră malignă), tratament care este posibil să ajute şi în cazul Sarcomului embrionar hepatic.

După ce va termina şi acest tratament, Bogdan Marian va pleca în Italia, la spitalul din Milano în care a fost internat Lucian Munteanu. Mama lui Lucian a luat legătura cu medicii de acolo (medici români) şi îl aşteaptă pentru internare, analize şi tratament (Lucian fiind copilul care striga după ajutor „Doamne, să mă ajute şi pe mine cineva…”).

Bogdan are nevoie de bani că să ajungă în Italia, pentru transport şi cazare. Părinţii speră într-un ajutor şi de la CJ Constanţa. Vor depune dosar şi pentru eliberarea Formularului E 112. Bogdan Marian are nevoie de orice ajutor, cât de mic.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

BRD

RON: RO 05 BRDE 140 SV 6337 8551 400

Titular: Marinescu Daniel (tatăl lui Bogdan)

Mama lui Bogdan: Nicoleta Marinescu, tel. 0766.367.852

Tatăl lui Bogdan: Ion Daniel Marinescu, tel. 0766.371.623

E-mail: marinescubogdan25@yahoo.com

Domiciliul: sat Ştefan cel Mare, comuna Saligny, judeţul Constanţa.

Povestea lui Bogdan Marian Marinescu de anul trecut – 5 octombrie 2008

Bogdan Marian are 3 ani şi 6 luni şi Sarcom embrionar hepatic. Părinţii lui au nevoie de orice sfat legat de această boală şi de tratarea ei. Până acum „au aflat” că este o tumoră malignă şi că… nu există tratament.

bogdanmarianmarinescu

Într-un singur an, de la Crăciun încoace, Bogdan a făcut lungul drum dintre banalul diagnostic de apendicită, chistul hidactic, crudul diagnostic de cancer la ficat şi apoi la „necunoscutul” sarcom embrionar hepatic, dintre o tonă de analize, 3 operaţii şi multe citostatice. Bogdan Marian Marinescu este din satul Ştefan cel Mare, judeţul Constanţa. A făcut şi alte multe drumuri. Între casă şi spitale: Spitalul Municipal Medgidia, Spitalul Municipal Constanţa şi Spitalul Marie Curie din Bucureşti. La Medgidia, medicii au spus iniţial că are apendicită, dar analizele au contrazis. L-au trimis la Constanţa, unde i s-a zis: chist hidactic. Operat. După operaţie li s-a spus că nu era chist, că era o tumoră de 15 cm, localizată pe ficat. Medicul le-a spus apoi părinţilor că tumora a fost extirpată şi că pot pleca acasă, pentru o „vacanţă” de o săptămână. După care să meargă la tratament, la Bucureşti. Au ajuns la Bucureşti, la Spitalul Marie Curie. Unde, stupoare: din primele analize a reieşit că tumora era acolo, la „locul ei”. S-au cerut mostre ale biopsiei. Nu au fost bune. Nu au fost luate corespunzător. Rezultatul: diagnostic incert. Concluzia: medicul de la spitalul din Constanţa a tăiat abdomenul copilului şi l-a cusut rapid la loc. La Bucureşti, Bogdan a făcut tratamentul cu citostatice şi a suportat încă două intervenţii chirurgicale. Tumora a fost extrasă la prima operaţie efectuată la Spitalul Marie Curie. S-a stabilit şi diagnosticul: Sarcom hepatic. A urmat a doua intervenţie chirurgicală, pentru că boala a recidivat. Bogdan a plecat apoi acasă, aşteptând să se facă bine. Iar acum este din nou în spital la Bucureşti, la Marie Curie. Medicii din Bucureşti nu garantează că tratamentul aplicat acum ar da rezultate satisfăcătoare, deşi s-a încercat un protocol medicamentos care nu a mai fost administrat până acum.

5 octombrie 2008 – Bogdan are nevoie de un sfat.

.

Steluţele de mare

.

La mulţi ani, Marian. Şi Doamne ajută.

Anunțuri

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. daca mai e la spital, ii voi face o mica surpriza peste o ora

  adriana

  8 Septembrie 2009 at 16:18

 2. am vorbit cu taticul lui…Marian inca este la spital

  adriana

  8 Septembrie 2009 at 16:25

 3. De Sfanta Maria Mica este si Ziua Tuturor Mamelor.La multi ani, mame de copii sanatosi, la multi ani, mame de copilasi bolnaviori, sa va auda Domnul rugile si sa va stearga Maica Noastra lacrimile! La multi ani, mama Isabelle!

  zincabeiu

  8 Septembrie 2009 at 21:15

 4. l-am cunoscut si eu ieri pe Bogdan Marian…fiind si ziua lui, bimneinteles ca nu a lipsit un mic cadou…aceeasi doamna din blocul meu …am observat in ultimele zile ca este suficient doar sa deschid gura si sa le vorbesc cunoscutilor despre acesti copii…cum imi place sa vorbesc, o voi face in continuare

  adriana

  9 Septembrie 2009 at 20:30

 5. […] Steluţele de mare. Bogdan Marian Marinescu: 4 ani şi 5 operaţii Bogdan are nevoie de bani că să ajungă în Italia, pentru transport şi cazare. Părinţii speră într-un ajutor şi de la CJ Constanţa. Vor depune dosar şi pentru eliberarea Formularului E 112. Bogdan Marian are nevoie de orice ajutor, cât de mic. Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi: BRD RON: (…) BRDE 140 SV 6337 8551 400 Titular: Marinescu Daniel (tatăl lui Bogdan) Mama lui Bogdan: Nicoleta Marinescu, tel. 0766.367.852 Tatăl lui Bogdan: Ion Daniel Marinescu, tel. 0766.371.623 E-mail: marinescubogdan25@yahoo.com Domiciliul: sat Ştefan cel Mare, comuna Saligny, judeţul Constanţa. lasă un comentariu « Bafta tuturor scolarilor! […]

  • va multumesc din suflet ptr. postari.Suntem acasa si le-am vazut si aj vrea sa va spun ca acolo la cont inainte de BRDE mai trebuie un 05.D-zeu sa va ajute in tot ceea ce va propuneti.

   marinescu nicoleta

   17 Septembrie 2009 at 21:39

   • Nicoleta, mulţumesc. Aşa am primit informaţia, dar nu era nicio problemă, pentru că pe formularul de la bancă se completează exact cifrele din coadă.
    Completez acuşica.
    Doamne ajută!

    isabellelorelai

    18 Septembrie 2009 at 11:46

 6. […] Când ajunge la disperare, Gabriela se împrumută de la mama lui Bogdan. […]

 7. […] Steluţele de mare. Bogdan Marian Marinescu: 4 ani şi 5 operaţii Bogdan are nevoie de bani că să ajungă în Italia, pentru transport şi cazare. Părinţii speră într-un ajutor şi de la CJ Constanţa. Vor depune dosar şi pentru eliberarea Formularului E 112. Bogdan Marian are nevoie de orice ajutor, cât de mic. Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi: BRD RON: (…) BRDE 140 SV 6337 8551 400 Titular: Marinescu Daniel (tatăl lui Bogdan) Mama lui Bogdan: Nicoleta Marinescu, tel. 0766.367.852 Tatăl lui Bogdan: Ion Daniel Marinescu, tel. 0766.371.623 E-mail: marinescubogdan25@yahoo.com Domiciliul: sat Ştefan cel Mare, comuna Saligny, judeţul Constanţa. […]

 8. […] ajun de Crăciun vor primi Narcisa, Andrei, Bogdan, Bubulina, Alexia, Daiana, Daris şi […]

 9. […] Raluca şi Cristina i-au trimis Immunocal, îl ia cu compot fără probleme. Pe 25 martie 2010, Bogdan împlineşte 5 […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: