Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Ioana Sabina

with 2 comments

„Nu ştiu cum să încep, ştiu sigur însă că avem nevoie de ajutor…” 

IoanaSabina

Ioana Sabina va împlini 1 an pe 31 octombrie 2009. Mămica Ioanei a avut o sarcină fără probleme, cu analize şi tot ce trebuie. Nimeni nu a „bănuit” ce urma să se întâmple. Ioana Sabina are deja o operaţie la inimă, multe complicaţii şi luni de zile petrecute prin spitale.

Diagnostic la naştere: canal atrioventricular comun forma completă tip Rastelli A, canal arterial persistent, hipertensiune pulmonară severă. Şi Sindrom Down, de la care au plecat problemele la inimă. A urmat operaţia pe cord şi multe complicaţii: enteroviroză, rinofaringită, pneumonie. A fost intubată şi aşa au apărut şi problemele pe laringe. De atunci respiră cu greu, cu ajutorul unei canule.

Diagnostic în prezent: Stenoză glotto-subglottică grad IV postintubaţional. Pentru care sunt necesare 2 operaţii pe laringe. Medicul de la Spitalul M.S. Curie le-a spus părinţilor că aceste operaţii nu pot fi efectuate în România.

Imediat după naştere, Ioanei i s-a făcut un cateterism la Spitalul Militar din Bucureşti, apoi a fost dusă la clinica din Târgu Mureş, pentru operaţie. Medicul chirurg Suciu a considerat-o una dintre cele mai complicate intervenţii, iar reuşita operaţiei a fost de 70-80%. Din cauza hipertensiunii pulmonare severe, Ioana Sabina a stat două săptămâni intubată, apoi i s-a făcut traheostomie. După alte două săptămâni a fost transferată la Spitalul M.S. Curie din Bucureşti. După alte două săptămâni şi o endoscopie, Ioanei Sabina i s-a pus şi celălat diagnostic: stenoza glotto-subglottică grad IV postintubaţional.

Ioana Sabina nu poate respira, este aspirată permanent (face dopuri de secreţie) iar de multe ori are senzaţia de sufocare, nu poate scoate niciun sunet din cauza canulei.

Părinţii au scris unor medici din Franţa (la un spital din Marsilia) şi din Eleveţia (spital din Laussane).

Au primit răspuns din Elveţia. Ioana Sabina poate fi operată la un spital din Laussane. Sunt necesare 2 operaţii.

Părinţii încearcă să obţină Formularul E 112, ei consideră că este aproape inaccesibil. Accesibil ar fi, dar numai dacă CNAS România are contract cu acel spital din Elveţia… Sau cu cel din Franţa.

Părinţii aşteaptă un răspuns de la medicii eleveţieni pentru programarea copilului la operaţii şi costurile. Medicul P. Monnier a estimat cel puţin 20.000 de euro – va trimite documentul părinţilor imediat ce se va întoarce din concediu.

Glotto-stenoza subglottic este un prejudiciu complex laringian asociat cu decanulaţia întârziată.

http://www.chuv.ch

Department of Otolaryngology, Head and Neck Surgery, University Hospital (CHUV) (Catedra de Chirurgie ORL, cap şi gât, Spitalul Universitar (CHUV), Lausanne, Elveţia).

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19660269

Contact: Orbulescu Ioan Sabin, tatăl copilului: blue10lion@yahoo.com

Mămica se numeşte Orbulescu Ramona.

Blogurile Ioanei Sabina pe care găsiţi documentele medicale:

https://blue10lion.wordpress.com

http://ioanasabina.blogspot.com

UPDATE 22 februarie 2010. Ioana Sabina a strâns banii pentru operaţie. A fost programată pe 12 mai 2010, la clinica din Lausanne.

.

Steluţele de mare

.

Anunțuri

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fetita mea,Ioana-Sabina este ingeras.
  Cel mai scump,frumos,inteligent,sensibil,iubitor,ascultator copil.Nu cred ca va mai exista cineva pe acest pamant ca fetita mea.
  Tati te iubeste si te pupa.
  Astept sa ne reintalnim,cat mai repede.Ajuta-ma Princi.
  Te iubesc.

  P.s.- cititi blog-ul Sabinei.Va rog.
  Nu o uitati pe fetita mea frumoasa si scumpa.

  Sabin

  16 Iulie 2010 at 11:54

  • Sunt mama Ioanei-Sabina.Pe 10 iulie 2011 s-a implinit un an de cand „Princi” a plecat la Doamne-Doamne.Stiu sigur ca ea nu a vrut…Nimeni nu se gandea la asa ceva.Dupa cum spunea un tatic de ingeras,unde-i e mai bine unui copil decat in brate la mami si la tati?Stiu sigur ca Sabinutei ii placea in brate la mami si la tati,mai ales la tati…Dar mintea mea inca nu intelege unele lucruri si,poate,nu le va intelege aici,pe pamant.
   Te iubeste mami,Sabinuta,si-mi e tare dor de tine!Nu ma uita,dragostea mea,chiar daca Doamne-Doamne are grija de tine Acolo!Te iubesc!

   ramona

   14 August 2011 at 11:10


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: