Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Mara

with 6 comments

MaraGitu

Mara împlineşte 1 an pe 7 octombrie 2009. Un an nu tocmai bun pentru ea. De la doar câteva săptămâni de la naştere până la 11 luni, Mara a făcut deja o operaţie, în fiecare zi face tratament, în fiecare lună stă internată în spital, bate drumul de la Năvodari la Bucureşti.

Mara s-a născut la maternitatea din Constanţa. Avea trei săptămâni iar icterul nu scădea în intensitate. Din spitalul din Constanţa au ajuns la Fundeni. Diagnostic: atrezie de căi biliare extrahepatice. Apoi a urmat şi cel de citoză hepatică.

Soluţia: intervenţie chirurgicală – operaţie corectoare prin Metoda Kasai. A fost operată pe 7 ianuarie 2009. Operaţia, care a durat 5 ore, a fost considerată un succes de către medici.

Doar că o lună mai târziu Mara a început să se simtă şi mai rău. Mara făcea febră, vomita, nu mai lua în greutate, aspectul copilului era icteric.

Părinţii Marei spun: „Cauza? O infecţie foarte puternică i-a cuprins trupuşorul, răspândindu-se cu repeziciune. Corpul ei era măcinat de colonii întregi de bacterii, pe care le-a contractat în spital. I s-a pus diagnosticul de colangită acută (o infecţie a căilor biliare), în urma căreia a rezultat ciroza biliară. La toate acestea se mai adaugă şi diagnosticul de malnutriţie protein-energetică uşoară”.

Mara are nevoie de 85.000 de euro pentru un transplant hepatic, la Spitalul Saint Luc din Belgia. Din care Mara a strâns 1.600 euro şi 400 RON.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

Piraeus Bank – Sucursala Constanţa Delfinariu

RON: RO 17 PIRB 1403 3829 5700 1000

EURO: RO 80 PIRB 1403 3829 5700 2000

USD: RO 46 PIRB 1403 3829 5700 3000

Titular: Gitu Costel

Telefon: 0749 031 861, 0749 031 864

Domiciliul: Năvodari, Str. Albinelor nr. 2, bloc 31 Est, scara A, Ap. 9, judeţul Constanţa

Toate documentele medicale pe site-ul Marei:

http://www.gatumara.ro

maradoc1

.

Steluţele de mare

.

Anunțuri

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Isabela…suntem in acelasi gand…am vorbit saptamana trecuta cu mamica Marei, vroiam sa scriu si despre ea…am uitat sa imi salvez pagina ei si nu mai stiam cum sa dau de ea…uite ca m-ai ajutat…multumesc

  adriana

  2 Septembrie 2009 at 14:52

 2. micutul…E TOT LA ETAJUL 5 ?

  da chiar, de Crisa mai stii ceva?

  adriana

  2 Septembrie 2009 at 15:18

 3. […] financiară modestă. Mai toţi banii se duc pe drumuri şi medicamente. La fiecare 20-30 de zile, Mara trebuie adusă la control şi tratament la Bucureşti. Fiecare internare nu este mai scurtă de 7 […]

 4. […] Mara va împlini 2 ani pe 7 octombrie 2010. Nu împlinise 3 luni când a suferit intervenţia chirurgicală – operaţie corectoare prin Metoda Kasai, pe 7 ianuarie 2009, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. Operaţia, care a durat 5 ore, a fost considerată un succes de către medici. Din păcate, doar o lună mai târziu, Mara a început să se simtă şi mai rău – făcea febră, vomita, nu mai lua în greutate. Operaţia nu a vindecat-o. Diagnosticul  principal  a rămas acelaşi: Ciroză biliară avansată şi, pe lângă acesta, şi Colangită recurentă (infecţia căilor biliare). Mara mai are o surioară – are 6 ani. […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: