Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Măsura timpului

with 4 comments

Camelia este o femeie din România, din Tulcea mai precis. Are doi copii, un băiat şi o fată. Fata se numeşte Florentina. Acum 8 ani, Florentina s-a îmbolnăvit şi au început drumurile prin spitale, lună de lună, an de an. Când s-a îmbolnăvit, Florentina avea 11 ani. Acum are 19. Aşa au ajuns în situaţia de a nu mai avea bani nici de pâine, nici de întreţinere, nici de medicamente – de nimic. Camelia a devenit însoţitor al Florentinei, tatăl a ajuns şomer, băiatul cu şcoala. Au ajuns să trăiască din 800 de lei pe lună, toţi 4.

Pentru Florentina au fost ani grei. Operaţii pe creier, citostatice, un dren care pleacă din cutia craniană şi se opreşte în vezica urinară, un ochi cu care nu mai vede, dureri cumplite de cap. Multe. O mare suferinţă a timpului ei a fost şi imposibilitatea de a merge la şcoală. De la 11 ani, timpul Florentinei a avut o singură măsură: spitalul.

Pe 1 mai 2009 scriam despre Camelia şi Florentina Dima. Pentru Florentina apăruse o şansă. Cu 20.000 de euro putea face tratament cu radioterapie tip Cyberknife (procedeul non invaziv care tratează tumori canceroase şi necanceroase) la clinica Anadolu (John Hopkins) din Turcia. Un domn le-a împrumutat cu 11.000 de euro, iar 9.000 s-au strâns cu ajutorul oamenilor care le-au văzut necazul pe bloguri. Pe 18 mai 2009 şi apoi pe 11 iunie 2009, Florentina a fost în Turcia şi a făcut prima şedinţă.

FlorentinaDimaTurcia1

Durerile au dispărut ca prin farmec. La Bucureşti a continuat în paralel tratamentul cu citostatice, iar acum Florentina se simte bine. Despre cum a reuşit Florentina să ajungă în Turcia puteţi citi în următoarele postări: Măsura suferinţei, Măsura speranţei, Măsura iubirii, Împrumut de suflet.

Pe 27 august 2009 mi-a scris Camelia, mama Florentinei. Pe 8 septembrie 2009, Florentina are programare pentru control şi o nouă şedinţă (speră că ultima) de radioterapie. Din 5.000 de euro necesari, are 3.000 (strânşi pentru a plăti datoria domnului care le-a împrumutat, dar care domn a spus să folosească banii în continuare şi să îi înapoieze mai târziu). Florentina are nevoie de 2.000 de euro.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

BCR – Tulcea

RON: RO 03 RNCB 02560 4325 757 0001

EURO: RO 46 RNCB 02560 4325 757 0003

USD: RO 62 RNCB 02560 4325 757 0006

Cod SWIFT: RNCBROBU

Titular: Dima Camelia

Camelia Dima: 0743 997.523

Pe 18 septembrie 2009, Florentina va merge din nou la Fundeni, pentru citostatice.

Florentina Dima

Florentina

Acum are 19 ani. În 2001 a suferit prima intervenţie chirurgicală. Avea 11 ani. Maladie Reklinhausen, tumoră cerebrală. Tumoră la baza chiasmei optice. Prima operaţie a făcut-o la Spitalul Bagdasar Arseni. A rămas fără vedere la ochiul stâng. Biopsia a ieşit malignă. A fost trimisă la IOB Fundeni pentru citostatice şi raze. A făcut citostatice timp de 3 ani. În timpul ăsta durerile de cap au fost infernale. Apoi o nouă tumoră, pe partea dreaptă a creierului. I s-a spus că nu se poate interveni chirurgical. Urmarea? Cumulare în exces de lichid encefalorahidian şi creşterea presiunii intracraniene de cinci ori mai mare decât cea normală. În 2004, în septembrie, a fost operată pentru extragerea lichidului din cutia craniană, printr-un tub de dren. Drenul îl are şi acum în corp, din cap până în vezica urinară. Iarăşi citostatice şi raze. Până în ianuarie 2006. Citostatice timp de 5 ani, o cură la fiecare două săptămâni. În ianuarie 2006, tumora a recidivat. I-a cuprins tot ochiul stâng şi urma să orbească total. Era necesară o nouă operaţie. A fost acceptată la o clinică din Germania. Au ajutat-o oamenii cu bani şi în februarie 2006 a făcut operaţia. I s-a salvat vederea la ochiul drept. Au urmat drumuri la spitalul din Germania pentru tratament, şi la IOB Fundeni pentru citostatice. În 2007 i-au găsit cheaguri de sânge şi resturi tumorale. A făcut tratament în Germania. 5.000 de euro, alt chin. Apoi un timp a fost bine. Am crezut că Florentina a scăpat. Dar nu a fost să fie aşa. Spitalele sunt „casa” lor. Camelia şi Florentina Dima, domiciliate de 8 ani în prin spitale. În ianuarie 2009 i s-a înfundat drenul. Drenul – „furtunaşul” Florentinei – care porneşte din cap şi se termină în vezica urinară. Dren pe care trebuie să îl poarte în corp toată viaţa. Florentina a acumulat lichidul encefalorahidian în abdomen. Dureri înfiorătoare de cap şi de burtă. Au operat-o de urgenţă şi i-au curăţat drenul. În martie din nou dureri îngrozitoare. Le-au ajuns banii cât să cumpere 10 pastile de Depakine…

Ce s-a întâmplat apoi, aţi citit deja.

Blogul Florentinei:

http://ajutatiopeflorentina.blogspot.com

FlorentinaDimaTurcia2

Anunțuri

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Măsura timpului […]

  2. […] Măsura timpului […]

  3. […] Măsura timpului […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: