Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Raluca Lupoaie. Viitor medic, învăţă despre operaţii de la 12 ani. Pe corpul ei. Un pic de ajutor nu i-ar strica…

with 6 comments

Raluca are 20 de ani şi este studentă la Facultatea de Medicină. Acum 8 ani a fost diagnosticată cu Pectus Excavatum (stern înfundat). La recomandarea medicilor a făcut o operaţie. Ce au omis medicii să le spună părinţilor? Că tehnicile chirurgicale dezvoltate pentru „defectul” ei aveau titlu experimental la nivelul anului 2001.

Aşa că după 5 ani au apărut complicaţiile. Raluca s-a simţit rău şi a avut nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală. În 2006 a plecat la o clinică din Austria unde i-a fost implantată o tijă metalică de 32 cm, care îi susţine sternul. Raluca ar fi trebuit să ajungă din nou la clinica din Austria, în 2008, pentru înlocuirea tijei.

Raluca nu a avut bani. Nici acum nu are. A avut o promisiune, dar…

Raluca trebuie să ajungă până pe 7 septembrie 2009 la Clinica Donau din Viena, pentru operaţia de înlocuire a tijei. Este termenul limită. Intervenţia costă 6.000 de euro din care Raluca are 500.

Raluca are nevoie de 5.500 de euro. Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

ING Bank – Galaţi

RO 46 INGB 0000 9999 0018 0406

Titular: Lupoaie Firuţa

Pentru Raluca Lupoaie luptă prietena ei, Diana Grădinaru (jurnalist la Business Standard). I s-a alăturat Dragoş Stanca.

Contact: Diana Grădinaru, telefon 0734 667 662, E-mail: lafoggie@yahoo.com sau gradinaru.diana@yahoo.com

UPDATE 23 august 2009: Pentru Raluca s-au strâns 2.500 de euro.

UPDATE 27 august 2009: Pentru Raluca s-au strâns aproape 4.000 de euro. Mai are nevoie de 1.500 de euro. Raluca a mai primit un ajutor nesperat: cazare la Viena – mulţumesc şi Doamne ajută!

Dacă vreţi să ajutaţi mai mult, puteţi lua legătura cu Cătălin, fratele Ralucăi: catalin.lupoaie@zf.ro

UPDATE 31 august 2009. Tija metalică îi apasă pe plămâni şi pe inimă, Raluca are momente când nu mai poate respira. Are nevoie de o tijă nouă, corpul nu o mai suportă pe cea veche, care, practic, a rămas mică. Este ca atunci când te strânge o haină şi nu o mai suporţi. Doar că la Raluca este pe dinăuntru. Raluca are nevoie de operaţia asta ca de aer. Nu e un moft, nu este o operaţie estetică, este o operaţie vitală. Mai are nevoie de 1.500 de euro.

Amănunte despre operaţie (Procedura Nuss): aici.

UPDATE 1 septembrie 2009. Promisiunea a devenit realitate, Raluca a primit ieri 1.000 de euro. Mulţumim din tot sufletul şi pe calea asta – doamnei I. Biletul de avion a fost cumpărat, plecarea va fi pe 6 septembrie 2009. În contul Ralucăi au mai intrat 100 RON, mulţumim! Raluca şi Cătălin vă mulţumesc tuturor din suflet. Raluca mai are nevoie de 500 de euro. Doamne ajută!

UPDATE 2 septembrie 2009. S-au strâns banii pentru Raluca, 7.000 de euro. Banii sunt suficienţi pentru operaţie şi pentru biletele de avion. Raluca şi Cătălin mulţumesc tuturor.

UPDATE 12 septembrie 2009. Raluca a fost operată pe 8 septembrie 2009. Cătălin a văzut-o preţ de un minut, după intervenţia chirurgicală, Raluca avea dureri cumplite dar au intervenit imediat asistentele medicale, cu calmante. La scurt timp Raluca şi-a revenit, totul a fost super OK. Mesajul lui Cătălin, pe 9 septembrie 2009: „Între timp starea ei s-a stabilizat, vorbeşte şi chiar va avea voie să se ridice. A venit doctorul la ea şi i-a zis că acum are coaste drepte şi că operaţia a decurs foarte bine. Ne-am mai liniştit şi chiar sunt încrezător că în câteva zile se va externa”.

Vă mulţumim din suflet pentru că i-aţi acordat Ralucăi şansa la o viaţă normală.

RalucaLupoaieDragoş Stanca: „Ea este Raluca. Stiu ca o poza cu chipul ei ar fi „vandut” mai bine, dar ii e rusine sa isi expuna viata pe net…”

Anunțuri

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bună seara Isa mea…

  în primul rând mă iartă pentru faptul că îţi las atât de rar câte un gând, câte un rând.
  nu e ignorare e…neputinţă.

  cum am spus…cazurile umanitare nu se vor epuiza niciodată, de aceea simt că pe lângă aceşti tineri frumoşi pe care oarecum e de datoria noastră sufletească şi morală să-i ajutăm şi să le fim alături, trebuie să facem cumva să se mişte mecanismul din…sănătate, legislaţie, din…noi.

  am preluat cazul Ralucăi, Georgianei, Cristinei şi mâine am să mai pun câteva pe care le-am salvat deja.

  îţi doresc draga mea Isa ca ziua de Sfânta Maria să îţi fie una frumoasă şi plină de bucurie!

  Rami

  Lady Allia

  15 August 2009 at 01:26

  • Sandrina, nu îţi face probleme, mă descurc eu la un fel.
   Mulţumesc pentru urări, îţi doresc o zi frumoasă!

   isabellelorelai

   15 August 2009 at 11:19

 2. Buna,

  Multumesc mult pentru postarea anuntului despre cazul surorii mele, Raluca. Am primit numeroase feed-back-uri si cred ca vom reusi in timp util sa strangem suma necesara, dupa ce la un moment dat nu am mai crezut ca se va intampla acest lucru.

  Iti urez o saptamana cat mai faina,

  Catalin Lupoaie

  Catalin

  17 August 2009 at 16:53

 3. […] Am scris despre Raluca aici – s-a născut cu sternul înfundat iar la 12 ani a fost operată experimental. Încerc să […]

 4. […] de asaltul bolilor și necazurilor de tot felul. Unele cazuri se rezolvă, precum cel al Ralucăi, altele așteaptă o finalitate sau […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: