Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Mama, îţi trimitem îngerii să te ocrotească. Laura Irimia

with 18 comments

LauraIrimia

Laura are 33 de ani şi doi copii. Karina, de 12 ani şi Denis, care are 7 ani. Când Laura a aflat anul trecut că are o tumoră cerebrală – neurinom acustic – s-a gândit că în scurt timp nu va mai fi o mamă întreagă pentru ei. Sau că nu va mai fi, pur şi simplu. Aşa că Laura a hotărât să lupte, în primul rând pentru copii. Şi-a căutat şansele pe internet. A aflat de INI Hanovra dar şi-a dat seama că nu are cum să plătească 35.000 de euro. Verişoara ei Anca a ajutat-o să strângă nişte bani şi în martie 2009 Laura a fost operată. Lângă Laura a fost şi ziarul „Adevărul” (campania Jurnalul Laurei, dacă vă amintiţi). S-au strâns 7.000 de euro.

Operaţia, efectuată la clinica privată din Bucureşti „Euroclinic”, de către Dr. Sergiu Stoica, a fost grea, dar reuşită – Laura nu a tămas cu sechele. Însă a rămas cu un rest tumoral – un „ciot”, cum îl numeşte Laura. Este o tumoră intracraniană de 17/11 mm rămasă în trunchiul cerebral care poate fi eliminată cu radioterapie de tip Cyberknife.

În iulie şi la începutul lui august, Laura a mai suferit două operaţii, la gât, pentru îndepărtarea granulomului postintubaţie.

Laura Irimia are nevoie de 11.000 de euro pentru a face tratamentul în Turcia, la Clinica Anadolu – John Hopkins.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

BRD – Botoşani

RON: RO 75 BRDE 070 SV 015 8650 0700

EURO: RO 17 BRDE 070 SV 220 1974 0700

Cod SWIFT: BRDEROBU

Titular: Irimia Eugen (soţul Laurei)

Adresa: Botoşani, Aleea Pacea nr.2, sc. D, ap. 4, judeţul Botoşani, CP 710144

Telefon 0757 031 326; 0745 044 723, E-mail: laura_irimia_21@yahoo.com

Sau Anca Grădinaru (verişoara Laurei) – 0744 22 11 99

Blogul Laurei, pe care găsiţi documente medicale:

http://laurairimia.blogspot.com

Era 8 decembrie anul trecut. M-am internat la Spitalul Judeţean Botoşani, la secţia ORL, pentru că, de la o vreme, nu mă mai simţeam bine deloc: ameţeam, aveam mereu dezechilibru, dureri de cap şi vedere dublă, iar auzul nu mai era în regulă. Diag­nos­ticul de neurinom acustic a fost de neînţeles pentru mine, însă, explicându-mi-se ce înseamnă, am simţit încet-încet cum mi se înmoaie picioarele, cum ameţesc şi parcă alunecam într-o lume în care nu mai vedeam şi nu mai auzeam nimic. Încă mai aud vocea care îmi spunea „… neurinom acustic pe partea dreaptă, care trebuie operat cât de urgent posibil, pentru că e foarte mare“. Eu doar mă întrebam „de ce eu?“, „de ce tocmai la cap?” – Laura Irimia.

Operaţia se poate face la mai multe clinici din România, însă există un risc foarte mare ca bolnavul să rămână cu sechele. 70-80% din pacienţi rămân cu paralizie facială, Acest lucru, din cauză că operaţia se face în orb. Nu există aparate care să monitorizeze operaţia şi care să indice poziţia exactă a tumorii şi a nervilor, aşa că sunt şanse foarte mari ca nervii să fie atinşi” – medicul neurochirurg Dan Voinescu.

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Dau si eu o mana de ajutor.
  Doamne ajuta!

  Gabi(2*mama)

  11 August 2009 at 10:49

 2. […] rog si pe isabellelorelai sa preia cauza lui George, in cazul in care nu a scris, inca, despre […]

 3. Doar cateva precizari. Ciotul poate fi operat si cu Gamma Knife la Spitalul Bagdasar Arseni (nu doar cu CyberKnife cum e scris in articol) insa nu o sfatuim pe Laura ss faca aceasta interventie deoarece am descoperit foarte multe cazuri de neurinom acustic iradiat post-operator si pre-operator care nu au reusit. Din acest motiv recomandarea noasta a fost sa faca aceasta radioterapie in Turcia sau in Germania unde exista CyberKnife.

  dasanti

  11 August 2009 at 14:58

  • Şi atunci de ce aminteşti de acel spital, unde prea puţine reuşesc? Îi foloseşte Laurei la ceva? Tocmai ce mi-ai amintit de Victor…

   isabellelorelai

   11 August 2009 at 15:26

 4. Nu cred ca m-am gandit ca nu ai facut asta. Era imposibil sa nu o faci. Ma simt ingrozitor de prost ca habar nu am avut pana acum. Totul a pornit de la indemnul cuiva, nu mai stiu cine, sa strangem bani pentru Adrian Mutu, sa-i platim amenda de 17 milioane de euro, pentru ca s-a drogat. Stii povestea… Cate se pot face pentru sanatatea publica cu 17 milioane de euro.
  Cati alti de viitori posibili „Mutu” pot fi salvati de la boli terminale…

  Si inca o data repet: noi, romanii, avem o problema cu prioritatile!

  Sarut mana pentru tot ce faci!

  mioriticul

  11 August 2009 at 15:10

  • Stai liniştit, că nici eu nu ştiu ce fac alţii, nimeni nu poate afla tot ce mişcă.
   Noi românii avem multe probleme, dar din cauza unora care au priorităţi ciudate… În toate acţiunile lor există intenţii ascunse, ştii bine.
   Noi să fim sănătoşi.
   Mulţumesc şi eu pentru ajutorul dat lui George – poţi trimite prietenilor tăi link-ul site-ului George Baltă. Nu se ştie niciodată de unde vine ajutorul…

   isabellelorelai

   11 August 2009 at 15:19

 5. MULTUMESC, Isabela! Multumesc din suflet!

  Numarul meu de telefon e 0744 221199. Cel pe care l-ai scris in dreptul numelui meu e numarul sotului Laurei, Eugen.

  Anca

  11 August 2009 at 17:51

  • Anca, am modificat, mulţam.
   Fii atentă, mă frământă o chestie:
   Dacă:
   Medicul neurochirurg Dan Voinescu spune că în România această operaţie de neurinom acustic se efectuează ÎN ORB, pentru că NU există aparatură şi astfel se pot atinge nervii, deci 70-80% din operaţi rămân cu sechele, iar Dan spune că nici operaţia de la Bagdasar cu Gama Knife nu dă rezultate,
   Atunci:
   De ce nu se eliberează documente medicale pentru tratarea pacientului fără riscuri acolo unde se poate???
   Adică dacă, să zicem că Preşedintelui sau Premierului li s-ar spune că după operaţie vor rămâne cu pareză facială şi NU ar mai putea vorbi cum trebuie, ei ce ar face??? Li s-ar elibera formular, sau nu?
   Să vezi unde „bat”. Dacă unul din spitalele astea din UE care au Cyberknife ar avea contract cu CNAS din România, atunci Laura ar putea (cred) să beneficieze de Formularul E 112.
   – Centre Alexis Vautrin – Unité de Radiophysique Médicale, 54511 Avenue de Bourgogne, Nancy, Cedex France
   http://www.alexisvautrin.fr/cav/jsp/site/Portal.jsp
   – Centre Antoine Lacassagne – 33, avenue de Valombrose, Nice, cedex 2 06189 France
   http://213.30.181.69/cal/index.htm
   – Centre Oscar Lambret – 3 rue F. Combemale, Lille , Cedex F 59020 France
   http://www.ckno.fr
   – European Cyberknife Center Munich-Grosshadern – Max-Lebsche-Platz 31, Munich, Germany, Email: info@cyber-knife.net
   http://www.cyber-knife.net
   – Azienda Ospedaliera Universitaria Policlinico Gaetano Martino – Via Consolare Valeria, Messina, 98122 Italy, Phone: +39 0902211
   http://poli.unime.it
   – Centro Diagnostico Italiano (CDI) – Via Saint Bon 20, Milano, 20147 Italy; Email: informazionicyberknife@cdi.it
   http://cyberknife.cdi.it
   – Vicenza Hospital – Ospedale Civile San Bortolo, Vle Rodolfi 37, Vicenza, 36100 Italy
   http://www.ulssvicenza.it
   – Erasmus Mc-Daniel den Hoed Cancer Center – Groene Hilledijk 301, 3075EA, Rotterdam, The Netherlands, Email: cyberknife@erasmusmc.nl
   http://www.erasmusmc.nl
   – IATROPOLIS – 54 Ethnikis Antistaseos 15231 Chalandri Athens, Greece
   Phone: +30 210 6796000, Alternative Phone: +30 210 6796 266
   http://www.cyberknife.gr/eng
   – Hospital Ruber Internacional – C/. La Maso, 38 Mirasierra Madrid, 28034 Spain
   Phone: +34 9 1387 5288
   http://www.ruberinternacional.es

   Locaţiile (clinici/spitale) din întreaga lume dotate cu Cyberknife:
   http://www.accuray.com/CyberKnifeCenters/index.aspx

   isabellelorelai

   11 August 2009 at 19:34

 6. Of, Doamne, Isabela,

  nu se elibereaza, pentru ca nu exista interes pentru oameni, pentru calitatea vietii oamenilor, pentru ca (cica!) nu sunt bani, pentru ca prestigiul unor cadre medicale de la noi ar fi injosit … Abia sunt trimisi in strainatate cei care nu pot fi tratati in tara nicicum, daramite sa mai fie luati in seama si astia care vor „luxul” de a trai fara sechele.

  De Presedinte ori alt demnitar chiar nu imi fac nicio grija, pt ca ei traiesc intr-o cu totul alta lume decat a noastra. Cu resursele lor financiare, declarate, la vedere sau nu, s-ar duce acolo unde l-ar fi mai bine. Poate ar coace o lege cu destinatie, ar gasi o portita si atunci ar primi formular. Fara sa-si bata capu cum sa faca sa fie bine si pentru omul de rand. Doar pentru ei! Altfel, nu i-ar mai interesa de nimic. Decat poate cum sa isi acopere golul din buget. Nu si din inima.

  Laura ar putea sa faca raze Gamma si in tara. Teoretic ar trebui sa fie in regula, dar ii este teama sa le faca aici. A aflat de prea multe nenorociri ca sa mearga la noroc. De ce nu sunt rezultate ? De ce nu exista contracte, protocole sau cum or fi trebuind sa se numeasca, ale CNAS sau ale altor institutii cu marile clinici din strainatate ? Cred ca e o chestiune de profesionalism, interes sau, mai degraba, de nepasare.

  Anca

  11 August 2009 at 21:16

 7. Despre Alexia am citit, dar abia acum am aflat tot si Nu imi vine sa cred. Incredibil! Prin urmare, sistemul nu functioneaza. Cum e posibil ??!! uf

  Cazul Florentinei il stiu si ma bucur mult pt ea ca e bine.
  Din fericire, Laura nu are dureri de cap, abia daca am auzit-o de cateva ori spunandu-mi asta. Trebuie sa fie o solutie si pentru ea. O s-o gasim.

  Anca

  11 August 2009 at 21:56

 8. am si eu o problema asemanatoare , 8ani tumora nu a dat semne ca ar creste dar in aprilie 2010 la RMN a crescut este foarte prost amplasata cu legaturi pe sinusuri ochi si gura mi s-a propus interventia cu gama nu stiu cesa fac am nevoie de ajutor

  dana eugenia

  12 Aprilie 2010 at 09:58


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: