Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Sorin Barboş. Aşa ghinion…

with 5 comments

Sorin are 24 ani, era alpinist utilitar. A plecat pe 4 iulie 2009 spre Topliţa, la pescuit. A trecut calea ferată. S-a curentat. 270.000 de volţi. Hainele i-au luat foc. Arsuri pe 75% din corp. A rezistat. Trăieşte, dar are nevoie de tratament, operaţii şi recuperare. Sorin Barboş este din Cluj.

SorinBarbos

Pentru început, Sorin are nevoie de 4.000 de euro, pentru tratament. Prietenii lui Sorin au organizat un târg caritabil la Cluj, unde au vândut cărţi, fotografii şi obiecte „home made” (4 – 6 august 2009). Au reuşit să strângă 6.200 RON şi 100 de euro. Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

– Puteţi merge joi, 13 august 2009, la ora 20.00, în Club Fantasy din Cluj-Napoca, la concertul umanitar Alternativ Quartet, Nick de la Luna Amara si Grimus. Preţul unui bilet este 10 RON. Toti banii îi vor fi donati lui Sorin. Biletele se găsesc la intrarea în Club Fantasy – Str. Samuil Micu Nr. 15 A, Cluj-Napoca.

SorinBarbosConcert

– Sau puteţi dona 10 RON la:

Raiffeisen Bank – Cluj

RO 62 RZBR 0000 0600 0346 7512

Titular: Simona Lup – sora lui Sorin

Contact – prietenele lui Sorin: Miruna Miron – tel. 0746 815 074, Raluca Gheorghes Ianosi – tel. 0732 406 860.

În momentul în care a dorit să treacă calea ferată, cu undiţa în mână, materialul din cupru din care era confecţionată aceasta a atras curentul electric, formându-se un arc voltaic. Într-o fracţiune de secundă, trupul lui Sorin a fost străbătut de 27.000 de volţi, iar hainele de goretex cu care era îmbrăcat s-au aprins. Urmările au fost devastatoare. Mâna dreaptă şi piciorul stâng au fost cele mai afectate, fiind distruşi muşchii membrelor, dar au fost atinse şi tendoanele. După o lună în care a fost în stare critică, internat la Spitalul de Arşi din Bucureşti, Sorin a fost transferat la secţia Chirurgie I din Cluj-Napoca, unde medicii şi familia încearcă să-i fie alături, pentru recuperare. Simona Lup, sora lui Sorin, este asistentă medicală chiar la Chirurgie I, unde este tratat tânărul. Timp de o lună, a stat  la căpătâiul lui, în momentele cele mai critice, în timp ce lui Sorin i se administra morfină, împotriva durerii. „Este înfricoşător să conştientizezi că nu va mai fi niciodată cum a fost. Aseară, trecând cu maşina prin munţi, în drum spre Cluj, ne-a rugat să deschidem uşa de la ambulanţă, să simtă aerul muntelui. A început să plângă…” – Simona.

Toate noutăţile le puteţi vedea aici:

http://tazsorinel.multiply.com

SorinSpital

Anunțuri

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Din pacate,acesta nu e singurul caz tragic.Am auzit de un caz si la noi in oras sau judet cand un om si-a pierdut viata dupa ce undita a ajuns la firele de curent.
  Poate ca aceste undite ar trebui interzise.
  Voi prelua acest anunt umanitar si celelalte.
  N-am mai trecut pe aici de cateva zile fiindca nu mai stau asa mult pe net.
  Isabellelorelai,intamplator am citit preasa locala si am vazut ceva frumos.te rog sa citesti si tu daca ai timp.E vorba de un spectacol de caritate pentru copiii de la Valea Plopului.
  http://www.servuspress.ro/hd/articol.php?id=13904

  O saptamana mai buna!

  g1b2i3

  10 August 2009 at 22:01

  • Gabi, interzise e prea mult, ar fi bine ca oamenii să fie atenţionaţi la un fel…
   Frumos gest al oamenilor din Simeria, foarte frumos.
   O săptămână bună cu FMI-ul…

   isabellelorelai

   11 August 2009 at 00:38

 2. […] Sorin are 24 ani, era alpinist utilitar. A plecat pe 4 iulie 2009 spre Topliţa, la pescuit. A trecut calea ferată. S-a curentat. 270.000 de volţi. Hainele i-au luat foc. Arsuri pe 75% din corp. A rezistat. Trăieşte, dar are nevoie de tratament, operaţii şi recuperare. Sorin Barboş este din Cluj. […]

 3. […] Sorin are 24 ani, era alpinist utilitar. A plecat pe 4 iulie 2009 spre Topliţa, la pescuit. A trecut calea ferată. S-a curentat. 270.000 de volţi. Hainele i-au luat foc. Arsuri pe 75% din corp. A rezistat. Trăieşte, dar are nevoie de tratament, operaţii şi recuperare. Sorin Barboş este din Cluj. […]

 4. […] nu apartine niciunei categorii. Sorin are 24 ani, era alpinist utilitar. A plecat pe 4 iulie 2009 spre Topliţa, la pescuit. A trecut […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: