Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Criza crizelor. De nervi: Hoară

with 11 comments

Gata. Eu nu mai pot cu Hoară. Abia ieri am aflat cum se numeşte omniprezentul, a toate cunoscătorul de nimic şi enervantul domn care, de câteva luni bune a invadat micul ecran: M. Hoară. Acum câteva luni credeam că este realizator tv. După ce m-am prins că nu e, am bănuit că este sociolog sau analist pe la vreo asociaţie. După ce am început să ascult cu atenţie ce prostii şi minciuni lansează pupând în fund, m-am gândit că este responsabil cu frecatul mentei ideologice pe la vreun partid – şi că îl plăteşte partidul din sponsorizări, fără să îl chinuie cu condică şi program fix de lucru de 8, 10 sau 12 ore, cum au fraierii plătitori de taxe. Dacă pe la ora 14.00 sau 15.00 nu e la Realitatea, atunci e la Antena 3. Dacă la 16.00 – 17.00 nu e la Antena 3, atunci este la Realitatea. Ieri pe la 15.00 era la Antena 3, iar la 16.00 la Realitatea.

Dar nu. Omul munceşte. Adică nu, nu munceşte, este doar angajat, că de muncit nu are când, fiind tot timpul la televiziuni. Unde? La STAT. Aşa „susţine goagăl” care le ştie pe toate. Cu ocazia asta am aflat şi că a candidat la europarlamentare – cred că atunci şi-a făcut intrarea pe sticlă.

Deci domnul Marcel Hoară este Preşedinte. Al unei agenţii. Da, al unei agenţii – instituţie publică – special înfiinţată pentru domnia sa pe timp de criză, prin Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pe 25 februarie 2009 – publicată în Monitorul Oficial pe 5 martie 2009: Agenţia Română pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale.

Agenţia Română pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale (ARDDZI) este o instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Economiei, înfiinţată în baza OUG nr. 14/2009, prin reorganizarea Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere (ANDZM). Agenţia se organizează şi funcţionează pe baza Regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin Ordin al ministrului economiei.

Da, agenţie special înfiinţată pentru domnul Hoară, prin reorganizarea Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere. De ce? Pentru că domnul Hoară nu putea ocupa funcţia de conducere a fostei agenţii, nici după prelungirea (ilegală) a interimatului timp de 18 luni, nici după 6 concursuri organizate şi apoi anulate. Domnul Hoară NU  îndeplinea condiţiile stabilite de lege.

Dar ştiţi ce mai spune lumea? Că domnul Hoară este un pic penal (penibil era oricum).

Aflăm din „România Liberă” din 19 iulie 2007: „Operaţiunea Hoară”. Articol din care nu aflăm doar de ce s-a făcut manevra asta, ci şi cât de „corect şi inteligent” este domnul Hoară. Acest document din 2006, pe când domnul Hoară era intermar la conducerea Agenţiei pentru Dezvoltarea Minelor, este dovada că Bulă există.

„Se radiază sancţiunea disciplinară a domnului HOARĂ MARCEL”. „Prezenta decizie se comunică domnului HOARĂ MARCEL”. „Semnează: director general MARCEL HOARĂ”.

MarcelHoaraDoc

“Postul de director general al Agentiei Nationale pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere – structura care gestioneaza sute de milioane de dolari investiti de Banca Mondiala in reabilitarea acestor zone – pare destinat lui Marcel Hoara, actualul director interimar. Numai asa se pot explica cele 6 (sase) concursuri consecutive, organizate special pentru a-l „definitiva” pe Marcel Hoara din postul de interimar in postul de director general al ANDZM. Toate au esuat. Pentru a putea participa la concursuri – inclusiv la cel de-al saptelea, care are loc astazi -, Hoara si-a radiat singur o sanctiune administrativa, iar fisa postului a fost falsificata, cu complicitatea unor functionari din Ministerul Economiei si Finantelor. Marcel Hoara, directorul general interimar la Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere, se tot chinuieste, inca din februarie 2006, sa ocupe acest post prin concurs, dar nu reuseste. Mereu i-a lipsit ceva din CV. Nu a indeplinit toate conditiile impuse de legislatie. Falsificarea documentelor. Primele sase concursuri s-au anulat fie pentru ca Hoara nu avea studii de specialitate, masteratul sau cursuri postuniversitare, fie pentru ca avea in cazier o sanctiune administrativa. Pentru concursul de astazi s-a modificat fisa postului exact pe calapodul curiccular al lui Marcel Hoara, astfel incat contestatiile sa poata fi evitate. Principala modificare o reprezinta faptul ca nu mai sunt necesare studiile de specialitate. Potrivit documentelor noastre, modificarea fisei postului s-a facut printr-un act suspectat a fi falsificat, deoarece in actul respectiv, inregistrat la data de 3 ianuarie 2007, se foloseste titulatura de „Ministerul Economiei si Finantelor”, desi denumirea corecta la acea data era „Ministerul Economiei si Comertului”. Modificarea denumirii ministerului s-a facut abia dupa patru luni, mai exact la data de 8 mai 2007. Directorul general interimar Hoara este acuzat ca i-a trimis pe toti functionarii publici de mai multe ori la acelasi curs de perfectionare printr-o firma particulara („CET” SRL – Centrul European de Traning), unde s-a platit pret dublu. Exista varianta Institutului National al Administratiei (INA), unde se platea jumatate din pret. „Hoara s-a ocupat personal de selectarea firmei”, sustine intr-o sesizare Cosmin Dafin, presedintele sindicatului de la ANDZM. Firma CET a fost aleasa fara licitatie. De asemenea, Hoara este acuzat ca si-a dat prime de 70.000.000 lei si ca a cheltuit tot fondul de deplasari al agentiei pe „excursii”. Articolul integral din RL  – aici.

În august 2007, aflăm din Ziua:

„Una dintre „sarcinile” directorului Marcel Hoara este acoperirea si protejarea in continuare a unui contract in valoare de 4,6 milioane de dolari, incheiat cu Gruppo Soges din Italia, pentru consultanta privind Centrele de Afaceri. Conform surselor sindicale din cadrul ANDZM, contractul respectiv a fost adjudecat in urma unei licitatii controversate. Licitatie care in cele din urma a fost suspendata printr-o sentinta definitiva, nr. 1081/17.05.2006, a Curtii de Apel Bucuresti, Sectia a VIII-a Contencios Administrativ, de catre un alt competitor si anume Parteners Consulting SRL. Insa interesele in derularea respectivului contract sunt atat de mari incat Marcel Hoara a ignorat respectiva sentinta, si a semnat contractul. In prezent, exista pe rol atat un litigiu cat si o cercetare penala. O alta afacere exploziva pe care Marcel Hoara si sprijinitorii sai trebuie sa o musamalizeze este acoperirea unei gauri financiare in suma de 2,7 milioane de dolari, reprezentand asa-zisele costuri de implementare a Schemei de Microcredite, total nejustificate. Un raport al Curtii de Conturi evidentiaza aceasta aberatie, sustinatorii lui Hoara temandu-se acum ca ancheta penala, care este in curs de desfasurare va stabili respectiva cheltuiala ca fiind prejudiciu, asa cum si este de fapt. Firmele lui Hoara. In timp ce se ocupa de directionarea fondurilor institutiei catre smecherii pedisti din Gorj, directorul ANDZM si-a infiintat, recent, si doua firme. Prima dintre ele, Eurosun Management & Consulting SRL, a fost infiintata la sfarsitul lunii mai 2007 si are obiect de activitate principal „activitati de consultanta pentru afaceri si management”, actionari fiind Marcel Hoara, Valentin Acris si Stere Cretu, fiecare cu cate 33,33%. La nici o luna de la infiintarea primei firme, Hoara, impreuna cu aceiasi parteneri, cu aceleasi procente, infiinteaza firma Eurosun Power SRL, cu obiect principal de activitate „Productia de motoare, generatoare si transformatoare electrice”. Articolul integral din Ziua – aici.

Pe 7 octombrie 2008, din Gorj Domino aflăm:

Cine este însă, în realitate, Marcel Hoară? Ei bine, este un personaj extrem de dubios, menţinut timp de 18 luni (!) director interimar la o agenţie la fel de „cunoscută” ca şi el, respectiv, Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere (ANDZM). Ce nu se ştie despre această agenţie este că prin ea s-au derulat sume imense, de ordinul zecilor sau sutelor de milioane de euro, bani care nu îşi găsesc nici acum justificarea. Cel puţin în Gorj. Marcel Hoară nu trebuia să ocupe niciodată funcţia de director al ANDZM, poate doar un interimat de 3 luni, până la organizarea unui concurs. Şi s-au organizat… vreo 6, de fiecare dată fiind însă anulate pentru că Hoară nu se încadra, primind, bineînţeles, încă o perioadă de 3 luni de interimat. Marcel Hoară este absolvent al Facultăţii de Geografie, profilul geografie, specializarea „geografia turismului” în anul 1996, conform Diplomei de licenţă înregistrată sub nr. 359/20.05.1997, eliberată de Universitatea din Bucureşti. Cu alte cuvinte, „geograf”, specializare care nu are nicio legătură cu postul de director ANDZM. El şi cei care au ţinut mortiş să fie acolo s-au „orientat” însă destul de bine. Pe lângă faptul că nu s-a încadrat niciodată în cerinţele postului, Hoară a avut, tot pe perioada interimatului, o sancţiune, fapt care îi interzicea până la radierea ei, avansarea pe post (anterior numirii în funcţie, ocupa postul de consilier superior în cadrul ANDZM). Probabil nu mai are rost să menţionăm faptul că, în tot acest timp, Hoară şi-a acordat singur salarii de merit, sporuri sau a sancţionat disciplinar diferiţi subordonaţi, fără a respecta normele legislative şi procedurile în vigoare. Articolul integral în GD – aici.

Pe 4 iunie 2009, aflăm din Ziua:

– Hoară este cercetat in mai multe dosare penale

– Hoară şi-a falsificat CV-ul, pentru a fi angajat la ANDZM si a accede la functii de conducere

– Hoară a distrus si un autoturism nou, marca Fiat Marea, in valoare de peste 700 milioane lei vechi, cat a fost sef la ANDZM. Autoturismul nu a fost reparat si prejudiciul nu s-a recuperat de la Hoara. Acum, profitand de functie, face presiuni asupra compartimentului de specialitate sa caseze masina respectiva

– Hoară şi-a falsificat dosarul profesional pentru a putea da concurs in perioada 2005-2007, de patru ori, fapt dovedit de Corpul de Control ANFP

– Hoară a recurs la decizii abuzive de sanctionare a personalului agentiei, pentru intimidare, razbunare, impiedi­care privind promovarea etc. sau pentru a-si asigura privilegii – salarii de merit, prime, etc

– Hoară şi-a radiat singur si ilegal sanc­tiunea disciplinara

– Hoară a stopat imple­mentarea programului „stimulente financiare pentru angajare si instruire”,

– Hoară a urmarit compromiterea muncii angajatilor ANDZM, compromiterea a inca aproape 7.000 locuri de munca, ofertate de angajatori prin cereri de finantare, si deturnarea a aproape 3,5 milioane USD spre activitati de consultanta, de care ANDZM nu avea si nu are nevoie.

Prin aceste abuzuri, Hoara a ingropat ANDZM, agentie care a avut in gestiune, pentru finantare de proiecte, peste 100 de milioane USD. Fonduri care se vor scurge, acum prin ARDDZI, catre sustinatorii sai politici.

Abu­zurile lui Hoara au fost dovedite, iar latura penala este in curs de cercetare. Articolul integral în Ziuaaici.

Acestea fiind zise:

NO MORE HOARĂ!

http://sutu.ro/2009/08/07/no-more-hoara

NoMoreHoara

Domnule Hoară: „Nu ştiţi nimic despre România, nu-i aşa?”

Anunțuri

Written by IsabelleLorelai

8 August 2009 la 12:18

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Acum aud de domnul Hoară. Nu cred că l-am văzut vreodată. Poate am televizorul defect…

  Vania

  9 August 2009 at 10:34

  • Unchiu’ Vania, eu mai bag ochiu’ în tv, în speranţa că cineva dă vreo veste bună. Când colo, domnul cu pricina. Oricum, cum îl văd, cum schimb programul. Gata.

   isabellelorelai

   9 August 2009 at 14:11

 2. Nu stiam de ce pupa atat de bine anumite dosuri si de ce si-ar da si viata pt ele…acum am vazut de ce !
  Fac cu nervii cand il vad la televizor…

  Simona

  9 August 2009 at 13:27

 3. Draga Isabellelorelai,nici nu stii ce ma bucur ca ai scris asta.
  Nu ma uit pe Antene,dar pe RTV obisnuiesc sa ma uit la cateva emisiuni cat pot de des.Asa l-am „cunoscut” pe domnul Hoara si chiar daca nu injura in direct,a ajuns sa ma enerveze in cel mai inalt grad,mai ales ca e exact tipul pupincuristului.Iar cei mai enervanti si agresivi,violenti pupincuristi sun ei,portocaliii basescieni.
  Mai e unul care face crize de nervi la RTv.L-am vazut de cateva ori si degeaba e baiat fain,insa cand deschide gura e plin de ironii,injurii si multi nervi.Cred ca oamenii astia au nevoie de tratament de specialitate sau sa se retraga din politica daca nu rezista.Poate se vor calma atunci.

  g1b2i3

  10 August 2009 at 22:16

 4. out hoara!!!
  – mare vedeta tv ce a ajuns si hoara asta,
  – dupa ce a furat tot ce s-a putut de pe la ANDZM, dupa ce a incheiat tot felul de contracte dubioase in detrimentul institutiei si a adus-o intre-o stare jalnica.
  – de unde are maimutoiul asta domnule bani, s-a intrebat cineva?
  – cum e posibil ca un fost functionaras public, care pana nu de multe se scobea in nas si facea ghiulele, sa nu mai vorbim de nivelul lui profesional care este 0, sa-si permita campanii electorale si Lexus?
  – asta a dat lovitura vietii lui la agentie, fraierindu-i pe ministrii, inclusiv pe vosganian, pe secretari de stat, pe toti la rand
  – daca vreti sa emigrati in viitorul apropiat in Congo, tineti-l pe hoara la tv…
  un miner

  minerul

  14 August 2009 at 16:19

 5. Super Tareeeeeee!!!!!!! :))))

  netten.ro

  15 August 2009 at 22:36

 6. acesta este un spam

  claudiu

  1 Octombrie 2009 at 15:52

 7. […] dat cu părerea și alții. Ceea ce mi-a atras atenția a fost articolul următor, de pe site-ul acesta . E amplu, l-am citit pe tot și m-a uimit. E bine documentat și conține cam tot ce ar fi […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: