Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Nu este ceea ce pare. Este doar un cerc închis

with 6 comments

DanielaElenaDumitru

Nu este ceea ce pare – adică în fotografie nu sunt doi îndrăgostiţi. Sunt fraţi. Pentru rigoare – soră şi frate.

Dar nu am ştiut ce titlu să pun. Şi da, fraţii sunt la Fundeni. La oncologie.

Ea se numeşte Daniela Elena. Iar el, Radu. Fraţii Dumitru.

Doar Radu este bolnav. Are leucemie. A fost diagnosticat în ianuarie 2005. Şi tot din ianuarie 2005 face chimioterapie la Institutul Clinic Fundeni. Mai precis de 4 ani şi 6 luni bate drumul din satul Godeni (judeţul Argeş) la Bucureşti. Radu mai face câte o recădere – dar în general rezistă binişor. Nu, nu se gândeşte la un transplant.

Daniela Elena.

Despre ea vreau să vorbesc. Are 18 ani şi a terminat liceul anul ăsta. Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” din Câmpulung Muscel. Pe lista absolvenţilor apare la poziţia 39, din 108 admişi. A terminat cu media 8,92.

O medie destul de bună. Avea şanse să intre la facultate. Fotografia din spital este făcută zilele astea, când erau examenele de admitere.

Pentru Daniela Elena nu au mai fost bani. E greu să ţii un copil în facultate, când mai ai unul bolnav de leucemie. Banii se duc pe drumuri, pe medicamente, pe un pic de hrană. Veronica este mama. Are un salariu de însoţitor al copilului bolnav, nu foarte mulţi bani. Damian este tata. Lucrează un petec de pământ pe lângă casă, să aibă ce să pună pe masă familiei. Asta este tot.

Daniela Elena Dumitru este acum într-un cerc închis. Poate că până la anul, pe vremea asta, Radu se face bine iar ea va putea merge la facultate. Sau peste doi ani, poate. Daniela visează la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei. Tot la Câmpulung Muscel, la Colegiul Universitar de Institutori. Visează să fie profesor la şcoala din comună.

Între a vrea şi a putea este, câteodată, o distanţă ca de la pământ la lună. Pe care nu ai cu ce să o parcurgi. Câteodată, viaţa este doar un cerc închis…

Şi tot zilele astea, la DNA se încropea acest referat (l-am găsit în Jurnalul Naţional) prin care se demonstra că nişte unii furau 3.000.000 RON de la ministerul Tineretului.

Câţi copii şi tineri săraci or fi în ţara asta, care să nu aibă bani nici cât să ajungă din satul lor la o şcoală din oraş?

Dar uite, ce curios, acum şi pentru hoţi viaţa este un cerc închis.

Anunțuri

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Să-ţi dea Dumnezeu sănătate şi putere Isabellelorelai, zic şi eu : oare câţi din aceşti Oameni cu suferinţe te au numai pe tine, rugăciunile şi speranţele nu şi le pierd…
  Zic şi eu, adăugând la ce ai spus tu deja, să nu dai cu matrapuze şi pămătufe di jenu Udrea Leana de toţi pereţii ? Vine cu nesimţire-n faţa românilor să spuie că a cheltuit ” doar 3 milioane de euro ”, ca să-şi promoveze formele ei de hamazoană… câte suferinţe puteau fi alinate cu aşti bani… nu i-ar mai răbda pământul pe care calcă de hoţi !
  Are dreptate D-l Preşedinte Iliescu :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/07/28/ion-iliescu-are-o-solutie/
  respecte, ţie, OM cu suflet mare,
  Sibilla

  Sibilla

  28 Iulie 2009 at 07:52

  • Sibilla, măcar dna Udrea a cheltuit în numele turismului…
   Pe când dna Ridzi a furat în numele TINERETULUI

   isabellelorelai

   28 Iulie 2009 at 10:25

 2. […] Povestea fratilor Daniela Elena si Radu Dumitru. […]

 3. Am auzit de ceva vreme o caracterizare a politicii… o curvă. Să-mi fie scuzată expresia, dar ce moralitate aştepţi de la cei ce conduc acestă lume? Tragic este că sărăcia ne opreşte sau în unele cazuri ne pune piedici când vrem să-i ajutăm pe alţii. E trist să constaţi că oameni cu orientari sexuale dubioase şi puşcăriaşii au drepturi, iar bolnavii nu. Bolnavii trebuie să implore pentru ajutor, de parcă nu le ajunge suferinţa…
  Admir ceea ce faci. Eşti o gură de oxigen în lumea asta poluată. succes!

  vlado

  31 Iulie 2009 at 20:39

  • Vlado, aşa se zice. Doar că m-am uitat mai atent şi am observat că cei care „o practică” (folosesc) au transformat-o întro prostituată patentată … de lux…
   Mulţumesc pentru aprecieri.
   (şi da, am observat că puşcăriaşii au drepturi mai mari inclusiv la norma de hrană – au avut grijă prostituatele… )

   isabellelorelai

   1 August 2009 at 11:02

 4. […] Povestea fratilor Daniela Elena si Radu Dumitru. […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: