Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Archive for Iulie 28th, 2009

Nu este ceea ce pare. Este doar un cerc închis

with 6 comments

DanielaElenaDumitru

Nu este ceea ce pare – adică în fotografie nu sunt doi îndrăgostiţi. Sunt fraţi. Pentru rigoare – soră şi frate.

Dar nu am ştiut ce titlu să pun. Şi da, fraţii sunt la Fundeni. La oncologie.

Ea se numeşte Daniela Elena. Iar el, Radu. Fraţii Dumitru.

Doar Radu este bolnav. Are leucemie. A fost diagnosticat în ianuarie 2005. Şi tot din ianuarie 2005 face chimioterapie la Institutul Clinic Fundeni. Mai precis de 4 ani şi 6 luni bate drumul din satul Godeni (judeţul Argeş) la Bucureşti. Radu mai face câte o recădere – dar în general rezistă binişor. Nu, nu se gândeşte la un transplant.

Daniela Elena.

Despre ea vreau să vorbesc. Are 18 ani şi a terminat liceul anul ăsta. Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” din Câmpulung Muscel. Pe lista absolvenţilor apare la poziţia 39, din 108 admişi. A terminat cu media 8,92.

O medie destul de bună. Avea şanse să intre la facultate. Fotografia din spital este făcută zilele astea, când erau examenele de admitere.

Pentru Daniela Elena nu au mai fost bani. E greu să ţii un copil în facultate, când mai ai unul bolnav de leucemie. Banii se duc pe drumuri, pe medicamente, pe un pic de hrană. Veronica este mama. Are un salariu de însoţitor al copilului bolnav, nu foarte mulţi bani. Damian este tata. Lucrează un petec de pământ pe lângă casă, să aibă ce să pună pe masă familiei. Asta este tot.

Daniela Elena Dumitru este acum într-un cerc închis. Poate că până la anul, pe vremea asta, Radu se face bine iar ea va putea merge la facultate. Sau peste doi ani, poate. Daniela visează la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei. Tot la Câmpulung Muscel, la Colegiul Universitar de Institutori. Visează să fie profesor la şcoala din comună.

Între a vrea şi a putea este, câteodată, o distanţă ca de la pământ la lună. Pe care nu ai cu ce să o parcurgi. Câteodată, viaţa este doar un cerc închis…

Şi tot zilele astea, la DNA se încropea acest referat (l-am găsit în Jurnalul Naţional) prin care se demonstra că nişte unii furau 3.000.000 RON de la ministerul Tineretului.

Câţi copii şi tineri săraci or fi în ţara asta, care să nu aibă bani nici cât să ajungă din satul lor la o şcoală din oraş?

Dar uite, ce curios, acum şi pentru hoţi viaţa este un cerc închis.

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: