Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Archive for Iulie 26th, 2009

Nu vor statui. Vor doar câteva lucruşoare. Oamenii Darnici

with 23 comments

ADarui

Lia Stoica: „Nu suntem un ONG, nu avem legături sau culori politice. Suntem nişte oameni pur şi simplu. Nu ne-am apucat de treaba asta pentru a primi laude sau a ne face cineva statuie, ci pentru că e ceva nu prea complicat de făcut şi există mulţi oameni care au nevoie de ajutor. Vă garantăm că nu ne iese nimic material din asta, ci doar bucurie, entuziasm, emoţie şi sentimentul frumos că facem ceva bun şi folositor”.

Lia explică:

Per total, adunăm haine pentru băieţi şi fete cu vârste între 0 şi 25 de ani, pentru:

1. Congregaţia Misionarele Carităţii – comuna Chitila, jud. Ilfov. Aici sunt 25 de băieţi cu handicap extrem de sever. În afară de haine şi încălţăminte, e nevoie de pături, aşternuturi, prosoape, detergent, săpun.

2. Asociaţia Fraţilor Maristi din România – str. Strămoşilor nr.1A (zona Apusului). Aici sunt 32 de copii între 10 şi 16 ani, abandonaţi şi din familii foarte sărace destrămate, care merg la şcoală, învaţă o meserie, trăiesc ca într-o familie, cu responsabilităţi, bucurii şi uneori şi necazuri. În afară de haine şi încălţăminte, aici e nevoie de jocuri de perspicacitate şi jucării, cărţi, calculatoare mai vechi, dar încă funcţionale, pastă şi periuţe de dinţi, dulciuri.

3. Căminul de copii Casa Soarelui – zona Piaţa Trapezului. Aici sunt mulţi copii cu handicap uşor şi mediu, abandonaţi sau din familii sărace, cu vârste între 10 şi 16 ani. În afară de haine şi încălţăminte, e nevoie de cărţi de colorat, creioane colorate, jocuri de construit (gen cuburi), dulciuri.

4. Asociaţia “Pro Vita – pentru copiii născuţi şi nenăscuţi” – Parohia Valea Plopului – Vălenii de Munte, judeţul Prahova. Aici sunt copii mai mici şi mai mari, de la 0 la 25 de ani. E nevoie de haine, încălţăminte, în plus, prosoape, săpun, detergent, pastă şi periuţe de dinţi, etc.

5. Un loc special. E vorba de un loc unde sunt găzduiţi şi îngrijiţi copii între 14 şi 20 de ani, infectaţi cu HIV. Ei au nevoie de ceva hăinuţe, dar şi de cărţi, săpun, prosoape, pastă şi periuţe de dinţi.

Lia vă roagă:

– caută prin casă lucruşoare încă bune, ce pot fi folosite mai departe; spală-le sau curăţă-le, pune-le în cutii sau saci; trimite-mi un mail la lia@oamenidarnici.ro sau lia_stoica@yahoo.com cu un număr de telefon, eu te contactez şi stabilim cum ne vedem să preiau lucruşoarele;

– până îmi dai mie un semn, poţi la rândul tău să aduni de la prieteni, colegi şi cunoştinţe diverse obiecte, ca să ne unim forţele;

– dacă eşti prea departe de Bucureşti sau pur şi simplu vrei să ne ajuţi şi altfel, poţi dona o sumă de bani în contul RO90INGB0000999900372741 iar dacă doreşti dovada, scrie-mi un email şi vei primi extrasul de cont scanat;

– pentru că, deocamdată, din motive de mobilitate, ne limitam la adunat lucruri prin Bucureşti şi împrejurimi, dacă îţi place ideea noastră, o poţi “fura” cu toată încrederea şi o poţi dezvolta la tine în oraş.

Pentru donatii in zona Cluj va rugam sa o contactati pe Adela Rusu la adela.rusu@gmail.com

Dacă vreţi doar să susţineţi, găsiţi aici bannere:

http://www.oamenidarnici.ro/cum-poti-ajuta

Oameni Darnici

http://www.oamenidarnici.ro

oameni-darnici-mareFree Hit Counter

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: